|
|
|
Farsangi fánkok
Csöröge, és más finomságok
Nincsen farsang fánk nélkül, legyen csöröge, herőce, vagy nevezzék akár pampuskának. A busójáráshoz hasonlóan két, egymás mellett élő történet létezik feltalálásának körülményeiről. Az egyik szerint özvegy Krapfenné bécsi pék a kenyértésztát valaki fejéhez szándékozta vágni, ami azonban a kályhán lévő fortyogó z... |
2008-10-01 17:27:03 |
|
|
|
|
|
|
Rák, virsli és bab - borajánlóval
Vajas-fokhagymás garnéla rák
Hozzávalók:
- 40 dkg tisztított, nyers garnélarák
- 4 gerezd fokhagyma áttörve
- fél csokor petrezselyem
- 4 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 6-8 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítés: A konyhakész rákokat egy mély tálba tesszük. A hoz... |
|
2008-09-28 14:00:25 |
|
|
|
|
|
|
Ananásszal töltött jércemell-filé
Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemell-filé, 20 dkg ananászbefőtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, őrölt bors
Az ananászbefőttet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfiléből tenyérnyi, vékony szeleteket... |
2008-09-21 09:07:46 |
|
|
|
|
|
|
Lángos V.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kocka élesztő
2 csapott teáskanál só
kb. 2-3 dl tej (az élesztő felfuttatásával együtt)
langyos víz
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral és a meglangyosított tejjel felfuttatjuk, majd hozzágy... |
|
2008-09-11 18:33:37 |
|
|
|
|
|
|
Lyukas, gyümölcsös fánk
Hozzávalók 14 darabhoz:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
3 dkg friss élesztő
4 dkg cukor
6 dkg vaj
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
egy teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet só
egy tojás + egy tojásfehérje a kenéshez
bő olaj a sütéshez
két evőkanál porcukor a tálaláshoz
Elkészí... |
|
2008-07-14 16:37:03 |
|
|
|
|
|
|
Kindli
Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finomliszt,
1 zacskó szárított élesztő,
1 evőkanál porcukor,
15 dkg libazsír,
2 tojás sárgája,
1/2 dl bor,
1 mokkáskanál só;
a töltelékhez:
25 dkg darált mák,
10 dkg mazsola,
5 evőkanál méz,
3 evőkanál folyékon... |
2008-04-13 15:44:58 |
|
|
|
|
|
|
Házi fonott kalács - cserépedényben
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csapott evőkanál só
150 g porcukor
180 g olvasztott vaj
2 tojássárgája
reszelt citromhéj
150 g mazsola
40 g élesztő
tej szükség szerint
tojássárga a megkenéshez... |
2008-03-17 08:09:33 |
|
|
|
|
|
|
Húsvéti receptek
Bundás macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/... |
2008-03-11 11:11:10 |
|
|
|
|
|
|
Enikő biofagyija
Hozzávalók:
2 doboz szeder
1 doboz szójatejszín
1 evőkanál fahéj
2 evőkanál méz
1 zöld citrom leve
Elkészítési mód:
Ezeket összeturmixoljuk, és az így kapott habot biofagy... |
2008-03-07 17:25:40 |
|
|
|
|
|
|
...(Becsvölgye) Irénke fánkja
Hozzávalók:
1 kg teljes értékű finomliszt (tüskeszentpéteri), kb. 8 dl teljes értékű tehéntej (tejipari egyik sem jó), 3 dkg friss élesztő (por nem jó), 2 evőkanál (púpos) kristálycukor (finomított nem jó) 1 csapott evőkaná... |
2008-02-05 13:12:21 |
|
|
|
|