Belépés
Vizsgáljátok meg
Vizsgáljátok meg a legjobb és legtermékenyebb emberek és népek életét és nézzétek meg, hogy a büszkén magasba terebélyesedő fa vajon meglehet-e rossz idő és viharok nélkül: hogy a kedvezőtlen körülmények és akadályok, mindenféle gyűlölködés, féltékenység, önzés, bizalmatlanság, keménység, bírvágy és kegyetlenség nem a legkedvezőbb körülmények-e, amelyek nélkül aligha lehetséges szá...
2022-09-21 23:36:13
Siklósi András: Amiért élnünk érdemes
... kivirágzott, hamarosan elbukott, viszont a legszörnyűbb helyzetből is rövidesen talpra állott. Mi hát a magyar? A népdal szerint: "Se nem szőke, se nem barna, az az igaz magyar fajta." - meglehetősen semmitmondó válasz. Megpróbálom hát a magam eszére, tapasztalatára hagyatkozva megfejteni.

A magyar ritkán panaszkodik, jajgat, ábrándozik. Komótosan, szemlélődve teszi...
2022-09-08 21:30:10
Garai Katalin versei
... voltam én neked, csak egy játékszer?
Érzem egyre csak süllyedek, a mocsár s az ingovány
mely a mélybe ránt vesztes vagyok én, nincs semmi remény.

Gondolod a boldogságot meglehet venni,
hidd el nekem drágám, ki kell érdemelni.
Azt gondoltam szerelmem oly erős, hogy mindenre képes,
hegyet-völgyet megmozgatnék, hogy megkapjalak téged.

El...
2022-08-17 22:00:17
Spurgeon - Augusztus 5
... viharok indítják meg egy gránitszikla alapjait? Elpusztítod a lelkiismeretedet, és még csodálkozol azon, hogy semmit sem érzékelsz?!

És ha cserben hagy a zene és az alkohol, úgy meglehet, a táncot keresed. Heródiás lánya is a táncban tetszett meg Heródesnek, és ezért Keresztelő János lefejezésével kellett fizetnie.

Mibe kerülnek neked érzéki vágyaid? Örök kín...
2022-08-04 19:51:46
Szépségápolás kókuszolajjal
... ronthatunk arcbőrünk állapotán.
Alkalmazható borotvakrémként is
A kókuszolaj felhasználható a borotvahab helyettesítésére, de bőrápolóként is felhasználó, borotválkozás után. Meglehet, hogy miután kipróbáltad, többé nem lesz szükséged borotválkozás utáni krémre - a kókuszolaj ugyanis hosszú időn keresztül biztosítja a bársonyos bőr-érzetet!

Természetes ...
2022-07-09 19:13:50
Spurgeon - Június 7
... elpusztulni a gyermekét?

Lelki életemben sem szenvedek hiányt semmiben. Tudom, hogy kegyelme elég számomra. Bízzam benne, aki megígérte: "Amilyenek napjaid, olyan lesz az erőd!" Meglehet, hogy nincs meg mindaz, amit szeretnék; de semmi sem hiányzik, ami valóban szükséges és üdvös. Mások, akik gazdagabbak és bölcsebbek nálam, hiányt szenvednek, én azonban nem.
...
2022-06-05 21:33:32
Arany Tóth Katalin – Nyújtsd a kezed
... zöld-kövéren
águkat,

melyekről lehull a levél majd ősz derekán.
A fecskék elszállnak távoli otthon után,
helyet találva a Világ másik oldalán,
ahol Nap ragyog a déli dombok homlokán.
Meglehet,

bennem már tompulnak az erőt adó léptek.
Fáradt pillanatokból morzsákat remélek,
mosolyba rejtett bánatban maradva, félek,
hiába...
2022-05-26 19:19:54
Nem szeretsz
... érints!
Hagyd a csók-tudatlan ajkakat!

Egyszer majd, kis utca sötétjében,
másnak hazudsz szenvedélyeket.
Arra kószálok magamban éppen,
s találkozunk újra, meglehet.

Közelebb bújsz társadhoz riadtan,
biccentesz, és fázón megremegsz.
,,Jóestét" - csak ennyit mondasz halkan.
,,Jóestét, miss" - ...
2022-04-28 15:36:35
Spurgeon - Március 17
... elmenekülni a fenyegető halál elől, ezért az ajtóhoz vagy az ablakhoz rohanok, hogy kiugorjak és ne égjek meg ott, ahol vagyok.

Bárki felismerheti ugyan, hogy elveszett, és mégis meglehet, sohasem menekül meg. Elgondolkozhat ezen, mindazonáltal bűneiben hal meg. Ha felfedezed, hogy csődbe jutottál, adósságod puszta szemlélése nem téríti meg a költségeket.

Ked...
2022-03-17 06:45:42
Hölgyek!

Hölgyek! Megszívlelendő sorok!
Jobbágy Károly: Tanítás
Aki szeret, annak varrd fel a szakadt gombját,
mert könnyen meglehet, hogy felvarrja más.
Aki szeret, annak hallgasd meg baját, gondját,
mert könnyen meglehet, hogy meghallgatja más.
Ak...
2022-03-07 20:58:25
1 2 3 ..............340 341 .......510 511 .......680 681 
Címkék: Siklósi András, Garai Katalin, Arany Tóth Katalin, Keresztelő János, Jobbágy Károly, büszkén magasba, kedvezőtlen körülmények, legkedvezőbb körülmények-e, legszörnyűbb helyzetből, népdal szerint, magam eszére, magyar ritkán, mélybe ránt, boldogságot meglehet, gránitszikla alapjait, táncot keresed, táncban tetszett, kókuszolaj felhasználható, borotvahab helyettesítésére, kókuszolaj ugyanis, bársonyos bőr-érzetet, levél majd, fecskék elszállnak, déli dombok, csók-tudatlan ajkakat, fenyegető halál, ajtóhoz vagy, ablakhoz rohanok, szakadt gombját, helyettesítésére, lelkiismeretedet, legtermékenyebb, borotvakrémként, elgondolkozhat, felhasználható, tapasztalatára, megszívlelendő, szenvedélyeket, bizalmatlanság, borotválkozás, mindazonáltal, terebélyesedő, lefejezésével, szépségápolás, kókuszolajjal, pillanatokból, vizsgáljátok, meglehetősen, megmozgatnék, gránitszikla, alkalmazható, féltékenység, legkedvezőbb, meghallgatja, kegyetlenség, felismerheti, bőrápolóként, legszörnyűbb, szemlélődve, boldogságot, megkapjalak,
© 2013 TVN.HU Kft.