Belépés
Mézes puszedli
... összeforgatjuk.
A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk.
Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz -hűtőbe pihentetjük.
Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2-3 cipóra osztjuk.
Az egyiket 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk.
5-6 cm nagyságú, különböző formájú kiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral...
2023-05-26 16:09:26
Tepertős „farkas”
... cukrot, a sót, a borsot és a sütőport. Jól összekeverjük.

A liszttel apró darabokra morzsoljuk a tepertőkrémet. Hozzáadjuk a tojást és az írót, alaposan kikeverjük. Egy meglisztezett deszkán szép simára gyúrjuk a tésztát, majd egy ujjnyi vastagra sodorjuk.

A sablon segítségével kivágjuk a rémfarkasok alakját. A tészta tetejét lekenjük a felvert tojással....
2018-07-02 10:08:22
Baklava
... kör alakúra.

3.Készítsd el a tölteléket. Daráld meg a diót, a különválasztott tojásfehérjékből a cukorral verj kemény habot, majd keverd hozzá a dióhoz.

4.Egy meglisztezett deszkán minden lapot nyújtsd nagyon vékonyra.

5.Helyezd az első lapot az olajjal kikent sütőformába, majd kend meg a töltelékkel, tedd rá a második lapot, és azt is kend meg. Ad...
2018-05-11 14:40:34
Tekerd kuglóf
... mazsola, lágy, fánktésztaszerű kelt tésztát dagasztok. Mikor kész ketté veszem, majd a felébe bele dolgozom a kakaóport és a mazsolát.
A tésztát duplájára kelesztem, majd jól meglisztezett felületre borítom először a sima tésztát. A kezemmel téglalap formára lapogatom. Ugyan így a kakaós tésztát is. Egymásrateszem őket, feltekerem, mint a ruhát, két végénél fogva ellentétes ...
2018-04-26 09:02:19
Tallóztam
... percen keresztül. Ezután hagyjuk a tésztát 40 percig kelni egy olajozott tálban, amelyet előtte lefóliáztunk.

Ha letelt az idő, vegyük ki a tésztát, és tegyük rá egy jól meglisztezett munkalapra. Majd fedjük le egy öntöttvas fazékkal. Legalább 1 órán keresztül fog kelni.

Miután a kenyér megnőtt, megformázzuk, és beletesszük a tepsibe. 40 percig sütjük, az els...
2018-04-25 06:06:52
Receptek az 1930-as évekből
... felovasztott élesztot, 70 dkg lisztet, egy kis sót és annyi langyos tejet, hogy inkább lágy mint kemény tésztát kapjunk. Miután jól kidolgoztuk letakarva meleg helyen megkelesztjük. Akkor meglisztezett gyuródeszkára borítva kis fánkszagatóval kiszagatjuk Minden sort megkenünk böven olvasztot vajjal meghintjük porczukorral és durván tört mandulával meg mazsolával és 1-1 kanál barac...
2018-04-13 10:36:48
Diós batyú
... pihentetjük.
Másnap a porcukrot a darált dióval összekeverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a cukros dióval összeforgatjuk.
A kis tésztagolyókat enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kinyújtjuk úgy, hogy a tészta közepe egy kicsit vastagabb legyen, mint a széle. Kb. 1 kisebb evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére halmozunk, a tésztát a tölte...
2018-03-18 19:57:35
Szári fánk
... kinyújtott hájas részt - a legegyszerűbb 2 lap sütőpapír között nyújtani. Erre szintén kinyújtott rétes- majd hájastészta kerül, míg a harmadik rétestésztát a tetejére fektetjük. Meglisztezett sodrófával ujjnyi vastagra, négyzet alakúra nyújtjuk. Balról egyharmadnyi tésztát behajtunk, a jobboldali egyharmadot ráhajtjuk. Alulról is behajtunk egyharmadnyit, amire ráhajtjuk a f...
2018-02-01 18:02:10
Karácsonyi receptek
... reszelt citromhéj, szegfűszeg, fahéj, esetleg ánizs.
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A meglisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékr...
2017-12-12 10:23:28
Joulutorttu, vagyis finn karácsonyi szilvás sütemény
... hűtőbe tesszük. Az aszalt szilvát a vízben addig főzzük, míg összetörve kellemesen masszív, kenhető állagú lesz, majd hagyjuk kihűlni. Most jön a macerás rész!!! A tésztát alaposan meglisztezett deszkán 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. (Ha netán szakadna, adjunk hozzá egy kevés lisztet, és tegyük még vissza a hűtőbe.) A téglalapból nagyjából 10x10 cm nagys...
2017-11-28 12:23:24
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 
Címkék: 1930-as évekből, margarinnal elmorzsoljuk, tojásokkal összedolgozzuk, liszttel apró, meglisztezett deszkán, ujjnyi vastagra, sablon segítségével, rémfarkasok alakját, tészta tetejét, felvert tojással, különválasztott tojásfehérjékből, cukorral verj, első lapot, olajjal kikent, második lapot, felébe bele, tésztát duplájára, sima tésztát, kezemmel téglalap, kakaós tésztát, olajozott tálban, öntöttvas fazékkal, kenyér megnőtt, darált dióval, tojásfehérjét csipetnyi, cukros dióval, tészta közepe, kicsit vastagabb, tészta közepére, harmadik rétestésztát, tetejére fektetjük, jobboldali egyharmadot, bábozás előtti, meglisztezett gyúródeszkán, vékonyra kinyújtott, különböző figurák, aszalt szilvát, vízben addig, macerás rész, tésztát alaposan, kevés lisztet, téglalapból nagyjából, tojásfehérjékből, különválasztott, fánktésztaszerű, összedolgozzuk, összeforgatjuk, egymásrateszem, tésztagolyókat, hűtőszekrénybe, fánkszagatóval, tojásfehérjét, meglisztezett, összekeverjük, összeállítani, legegyszerűbb, tepertőkrémet,
© 2013 TVN.HU Kft.