|
|
|
... lehúzzuk a tűzhelyről.
Tálakba szedve, jól behűtve, vaníliamártással kínáljuk.
Ha ananászt vagy mangót is rakunk a sárga grützébe, kevés édesített kókusztejjel is meglocsolhatjuk tálaláskor, de nélküle is különlegesen ízletes lesz.
A sárga grütze (is) finompanna co... |
2015-08-03 23:14:52 |
|
|
|
|
|
|
... masszával.
Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. (Bármilyen olajjal meglocsolhatjuk)
Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk h... |
|
2015-07-17 14:04:33 |
|
|
|
|
|
|
... Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. (Bármilyen olajjal meglocsolhatjuk)
Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni,... |
2015-07-17 13:53:24 |
|
|
|
|
|
|
... a tészta leszűrjük, és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne a mix, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
Melegen tálaljuk, jó étvágyat! :)
hozzávalók / 2 adag
... |
|
2015-06-23 08:08:04 |
|
|
|
|
|
|
... nem hullanak bele a parázsba, valamint könnyebb ízesíteni és tálalni is.
A gyümölcsbatyut sokféleképp elkészíthetjük. Tehetünk bele többféle, apróra vágott gyümölcsöt, meglocsolhatjuk egy kis cukorsziruppal, kevés likőrrel, majd a batyut alaposan bezárva a parázs fölé helyezzük. A kész gyümölcs mellé kínálhatunk piskótát, vagy fagylaltot, esetleg hideg borkrémet is.... |
|
2015-06-15 11:19:48 |
|
|
|
|
|
|
... megpárolni, inkább kisebb falatokban kerüljenek az alapanyagok a csomagba. A batyukba tehetünk friss zöld fűszereket, szeletnyi citromot és a lezárás előtt kevés borral, ciderrel is meglocsolhatjuk a kompozíciónkat. Töményebb alkohollal biztonsági okokból nem érdemes kísérletezni.
A fólia nem csak batyunak remek, a vastagabb fóliát grilltálca helyett is alkalmazhatjuk, ... |
2015-06-08 23:29:46 |
|
|
|
|
|
|
... szárnyashús
+ 5 dkg sajt (kb. 750 kcal)
Reggeli
Gyümölcssaláta: meghámozunk 10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot.
A gyümölcsök húsát apróra vágjuk, meglocsolhatjuk 1 teáskanál citromlével,
és megszórhatjuk édesítőszerrel.
Ebéd
Sajtos saláta: Megtisztítunk, megmosunk 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát,
5 dkg pór... |
2015-05-25 10:11:39 |
|
|
|
|
|
|
... grillezésnél nem csak az alapanyagok és a fűszerek kerülhetnek a fóliába, hanem egy kis folyadék is. A már majdnem teljesen lezárt fóliába önthetünk vizet, de alaplével, borral, sörrel is meglocsolhatjuk a sütésre váró finomságokat. Az étel ízvilágának megfelelően némi halszósz, szójaszósz, ízesített olaj vagy balzsamecet is mehet bele.
Amit csak fóliában süthetünk... |
2015-05-20 23:38:35 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.
Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
|... |
2015-05-12 13:15:37 |
|
|
|
|
|
|
... jócskán megnő, így kevesebb kell belőle köretként, mint hinnénk. Salátaként elkészítve “főzés" után kihűtjük, és bármilyen idényzöldséget darabolhatunk hozzá. Utána meglocsolhatjuk ecetes-olajos öntetünkkel, vagy kefirrel.
Canja: rizses-póréhagymás csirkehúsleves
Ez egy brazil étel, ízvilágát tekintve nem sokban tér el a hazaitól, így még a kényes... |
2015-05-05 17:19:45 |
|
|
|
|