Belépés
Grütze, a színes gyümölcsözön
... lehúzzuk a tűzhelyről.
Tálakba szedve, jól behűtve, vaníliamártással kínáljuk.

Ha ananászt vagy mangót is rakunk a sárga grützébe, kevés édesített kókusztejjel is meglocsolhatjuk tálaláskor, de nélküle is különlegesen ízletes lesz.


A sárga grütze (is) finompanna co...
2015-08-03 23:14:52
Cukkini stefánia recept
... masszával.
Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. (Bármilyen olajjal meglocsolhatjuk)
Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk h...
2015-07-17 14:04:33
Cukkini stefánia recept
... Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. (Bármilyen olajjal meglocsolhatjuk)
Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni,...
2015-07-17 13:53:24
Spagetti alla puttanesca /Tonhalas - Spagetti örömlány módra
... a tészta leszűrjük, és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne a mix, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
Melegen tálaljuk, jó étvágyat! :)



hozzávalók / 2 adag

...
2015-06-23 08:08:04
A grillrács nem csak a sósaké!
... nem hullanak bele a parázsba, valamint könnyebb ízesíteni és tálalni is.

A gyümölcsbatyut sokféleképp elkészíthetjük. Tehetünk bele többféle, apróra vágott gyümölcsöt, meglocsolhatjuk egy kis cukorsziruppal, kevés likőrrel, majd a batyut alaposan bezárva a parázs fölé helyezzük. A kész gyümölcs mellé kínálhatunk piskótát, vagy fagylaltot, esetleg hideg borkrémet is....
2015-06-15 11:19:48
Grillre fel! - 2. rész: A bogrács, a batyu és a tárcsa
... megpárolni, inkább kisebb falatokban kerüljenek az alapanyagok a csomagba. A batyukba tehetünk friss zöld fűszereket, szeletnyi citromot és a lezárás előtt kevés borral, ciderrel is meglocsolhatjuk a kompozíciónkat. Töményebb alkohollal biztonsági okokból nem érdemes kísérletezni.

A fólia nem csak batyunak remek, a vastagabb fóliát grilltálca helyett is alkalmazhatjuk, ...
2015-06-08 23:29:46
Fogyókúra
... szárnyashús
+ 5 dkg sajt (kb. 750 kcal)

Reggeli

Gyümölcssaláta: meghámozunk 10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot.
A gyümölcsök húsát apróra vágjuk, meglocsolhatjuk 1 teáskanál citromlével,
és megszórhatjuk édesítőszerrel.

Ebéd

Sajtos saláta: Megtisztítunk, megmosunk 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát,
5 dkg pór...
2015-05-25 10:11:39
Csomagba zárt ízek, avagy batyuk a grillen
... grillezésnél nem csak az alapanyagok és a fűszerek kerülhetnek a fóliába, hanem egy kis folyadék is. A már majdnem teljesen lezárt fóliába önthetünk vizet, de alaplével, borral, sörrel is meglocsolhatjuk a sütésre váró finomságokat. Az étel ízvilágának megfelelően némi halszósz, szójaszósz, ízesített olaj vagy balzsamecet is mehet bele.

Amit csak fóliában süthetünk...
2015-05-20 23:38:35
Kekszes krémes
... tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.

Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
|...
2015-05-12 13:15:37
Így lakhat jól
... jócskán megnő, így kevesebb kell belőle köretként, mint hinnénk. Salátaként elkészítve “főzés" után kihűtjük, és bármilyen idényzöldséget darabolhatunk hozzá. Utána meglocsolhatjuk ecetes-olajos öntetünkkel, vagy kefirrel.

Canja: rizses-póréhagymás csirkehúsleves

Ez egy brazil étel, ízvilágát tekintve nem sokban tér el a hazaitól, így még a kényes...
2015-05-05 17:19:45
1 2 3 4 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: színes gyümölcsözön, sárga grützébe, sárga grütze, fólia segítségével, bacon teljesen, tepsit béleljünk, sütőből kivéve, tészta leszűrjük, kész szószba, tészta főzővizéből, maradék petrezselyemmel, gyümölcsbatyut sokféleképp, batyut alaposan, parázs fölé, kész gyümölcs, batyukba tehetünk, lezárás előtt, vastagabb fóliát, gyümölcsök húsát, fűszerek kerülhetnek, sütésre váró, étel ízvilágának, sárga piskótát, csokis krémet, krém tetejét, kekszet meglocsolhatjuk, keksz tetejére, vaníliás krémet, tetejére tesszük, csokis piskótát, tetejét felvert, brazil étel, cukkinitekercset, vaníliamártással, meglocsolhatjuk, petrezselyemmel, csirkehúsleves, kompozíciónkat, gyümölcsbatyut, édesítőszerrel, elkészíthetjük, cukorsziruppal, gyümölcssaláta, alkalmazhatjuk, idényzöldséget, csokilikőrrel, tejszínhabbal, előmelegített, hőmérsékleten, megszórhatjuk, megtisztítunk, darabolhatunk, paradicsomot, segítségével, gyümölcsözön, finomságokat, különlegesen, grillezésnél, sütőpapírral, kísérletezni, olívaolajjal, kókusztejjel,
© 2013 TVN.HU Kft.