|
|
|
... paprikát. Ízlés szerint sózzuk, és ecetes-cukros salátalével leöntjük. Alaposan összekeverjük, és a karikákra vágott paradicsomszeletekkel együtt a hús mellé kínáljuk. Tejföllel is meglocsolhatjuk a saláta tetejét.
Medvehagymás bélszíncsíkok burgonya copfocskákkal
Hozzávalók: 1 kg bélszín, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 evőkanál mustár, 4 db babér... |
2011-12-04 15:59:59 |
|
|
|
|
|
|
... nem lesz alatta. Ezután a reszelt sajtot is beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a tűzről lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. Tálaláskor kevés tejföllel ... |
|
2011-10-22 18:47:31 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk még kb. fél órát kelni. Utána lekenjük a oldalát a tojássárgájával... |
2011-10-19 21:58:43 |
|
|
|
|
|
|
... népi hagyomány szerint, jó védekezés ez ellen, ha ilyenkor kiteszünk egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a Hold energiájával feltöltött vízzel pedig meglocsolhatjuk a szobanövényeket. A telihold energiái meggondolatlanná, kapkodóvá tehetnek, érdemes kicsit elgondolkodni, mielőtt valami elhamarkodott dolgot tennénk.Erotikus vágyaink fokozódnak. Telih... |
|
2011-09-13 10:48:52 |
|
|
|
|
|
|
Sárgadinnye, az egészséges desszert
Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a nyár.
Önmagában is hűsítő, kiváló, mézédes desszert Önmagában is hűsítő, kiváló, mézédes desszert
Az Ázsiából származó gyümölcsöt már az egyiptomiak is ették, majd ezt a sort folytatták a gör... |
|
2011-08-24 11:43:24 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és villával... |
2011-08-21 16:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... dinnyekockából állíthatunk össze látványos és finom nyársakat.
A dinnyét fűszerezhetjük sóval, frissen őrölt feketeborssal, gyömbérrel, cayenne borssal, bazsalikommal, vagy meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
Hideg sárgadinnye-krémleves:
Hozzávalók:
2 közepes sárgadinnye
2,5 dl tejszín
1 bő evőkanál Cointreau
só
1-2 evőkan... |
2011-08-14 14:40:19 |
|
|
|
|
|
|
... konyakban vagy cukros, esetleg mézes, zöld citrommal, mandulatejjel, vagy különféle fűszerekkel (vanília, gyömbér, levendula) ízesített szirupban. Az így elkészített barackot aztán meglocsolhatjuk mézzel, karamellel, csokoládéval. Csőben sütve: A félbe vágott barackokat töltsük meg tojás sárgája, őrölt mandula és darált vajas keksz (vagy püspökkenyér, macarons, pisztácia) keveréké... |
2011-08-07 21:37:23 |
|
|
|
|
|
|
... k... |
2011-08-05 02:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... sütőedénybe. Körberakjuk hagymával, ráöntjük a levest, forró sütőbe tesszük. 40 perc elteltével megfordítjuk, tovább sütjük, közben sörrel vagy borral locsoljuk. Néha saját levével is meglocsolhatjuk. Szelés előtt állni hagyjuk.
A levéből besűrítve, a hagymát át paszirozva finom mártás készíthetünk hozzá.
Megjegyzés:
A receptet Dénes Gál Lívia küldte. Kö... |
2011-07-20 21:17:49 |
|
|
|
|