|
 |
|
... majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.
Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májs... |
2019-11-06 11:33:01 |
|
|
|
|
 |
|
... tesszünk 2 gerezd fokhagymaát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat.Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, húzzuk le a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
A libamellet serpenyővel együtta sütőbe tesszük és kb 15 percig sütjük. Ha felvágjuk szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros pár percig még sütjük.Ha szürkés, akko... |
|
2019-11-03 12:46:21 |
|
|
|
|
 |
|
... zöldhagymát és együtt sütötjük, míg a hagyma elveszítette a nyersségét. Végül hozzáadtam az összevágott petrezselyemzöldet.
A tálba karikázzuk a krumpli felét, sózzuk, majd meglocsoljuk a vajas zöldfűszeres alap felével. Rákarikázzuk a maradék kruplit és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.
Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra elő... |
2019-06-19 10:47:15 |
|
|
|
|
 |
|
... 33% főzőtejszín
Elkészítés menete
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük,
zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd
az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.
A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre v... |
|
2019-06-12 10:55:57 |
|
|
|
|
 |
|
... cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.
A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.
Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50... |
|
2019-05-07 22:24:05 |
|
|
|
|
 |
|
... egymáshoz.
Letakarjuk és 20 percet pihentetjük.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd meglocsoljuk a meglangyosított tejszín felével. Vissza tesszük a sütőben és sütjük tovább még 10 percig, aztán meglocsoljuk a tejszí... |
2019-04-23 20:36:32 |
|
|
|
|
 |
|
... cikória.
Datolyaszilva saláta
A félig érett hurmát lehámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, nagyon vékony lilahagyma karikákkal megszórjuk, és egy enyhén sós olíva olajos citromos öntettel meglocsoljuk.
Gyermekkorom kedvence volt a szárított datolyaszilva, annyira különleges az aromája.Sajnos mai napig nem sikerült rátalálni Magyarországon. Szárítva elveszt... |
2019-04-01 21:00:21 |
|
|
|
|
 |
|
... megpucoljuk az ananászt és felkockázzuk. Hagyjuk, hogy a leve egy kicsit lecsöpögjön róla, különösen, ha érettebb darabot találtunk.
A salátát apró darabokra tépkedjük és meglocsoljuk az olíva olajjal. Ne ússzon rajta az olíva, mert a csirke az almával egyébként is elég szaftos lesz.
A tányérra felhalmozzuk a salátát és a koktélparadicsomot mellé tesszük.... |
2019-04-01 16:11:45 |
|
|
|
|
 |
|
... apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá... |
2019-04-01 16:02:31 |
|
|
|
|
 |
|
... pirítjuk. Tűzálló edénybe teszünk 1 szelet húst, ráhalmozunk pár evőkanálnyi gombát, néhány szelet sajtot és egy másik hússal befedjük. Így járunk el a többi alapanyaggal is. Mindet meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.
Forrás:kifoztuk.hu
Jó étvágyat a finomsághoz!
[kep... |
2019-04-01 15:32:56 |
|
|
|
|