Belépés
Márton-Napi
... majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.

Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májs...
2019-11-06 11:33:01
Márton-Napi
... tesszünk 2 gerezd fokhagymaát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat.Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, húzzuk le a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
A libamellet serpenyővel együtta sütőbe tesszük és kb 15 percig sütjük. Ha felvágjuk szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros pár percig még sütjük.Ha szürkés, akko...
2019-11-03 12:46:21
Töltött karajszeletek
... zöldhagymát és együtt sütötjük, míg a hagyma elveszítette a nyersségét. Végül hozzáadtam az összevágott petrezselyemzöldet.

A tálba karikázzuk a krumpli felét, sózzuk, majd meglocsoljuk a vajas zöldfűszeres alap felével. Rákarikázzuk a maradék kruplit és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.

Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra elő...
2019-06-19 10:47:15
Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
... 33% főzőtejszín

Elkészítés menete

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük,
zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd
az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.

A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre v...
2019-06-12 10:55:57
Epres finomságok
... cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50...
2019-05-07 22:24:05
Ferdinánd tekercs
... egymáshoz.


Letakarjuk és 20 percet pihentetjük.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd meglocsoljuk a meglangyosított tejszín felével. Vissza tesszük a sütőben és sütjük tovább még 10 percig, aztán meglocsoljuk a tejszí...
2019-04-23 20:36:32
Hurma gyógyhatásairól
... cikória.

Datolyaszilva saláta
A félig érett hurmát lehámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, nagyon vékony lilahagyma karikákkal megszórjuk, és egy enyhén sós olíva olajos citromos öntettel meglocsoljuk.

Gyermekkorom kedvence volt a szárított datolyaszilva, annyira különleges az aromája.Sajnos mai napig nem sikerült rátalálni Magyarországon. Szárítva elveszt...
2019-04-01 21:00:21
Ananászos csirkesaláta Testszerviz módra
... megpucoljuk az ananászt és felkockázzuk. Hagyjuk, hogy a leve egy kicsit lecsöpögjön róla, különösen, ha érettebb darabot találtunk.

A salátát apró darabokra tépkedjük és meglocsoljuk az olíva olajjal. Ne ússzon rajta az olíva, mert a csirke az almával egyébként is elég szaftos lesz.

A tányérra felhalmozzuk a salátát és a koktélparadicsomot mellé tesszük....
2019-04-01 16:11:45
Rakott zöldségek
... apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá...
2019-04-01 16:02:31
Gombás-sajtos csirkemell
... pirítjuk. Tűzálló edénybe teszünk 1 szelet húst, ráhalmozunk pár evőkanálnyi gombát, néhány szelet sajtot és egy másik hússal befedjük. Így járunk el a többi alapanyaggal is. Mindet meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.
Forrás:kifoztuk.hu

Jó étvágyat a finomsághoz!

[kep...
2019-04-01 15:32:56
1 2 3 .............320 321 ......481 482 ......640 641 642 
Címkék: zsiradékot felengedjük, pirosra sütött, diónyi vajat, illatos vajjal, libamellet serpenyővel, hagyma elveszítette, tálba karikázzuk, krumpli felét, vajas zöldfűszeres, maradék kruplit, maradék zöldfűszeres, hússzeleteket sózzuk, kevés olajjal, ízeket belemasszírozzuk, meghámozott burgonyát, felét négy, maradék eper, tetejére pedig, meglangyosított tejszín, félig érett, szárított datolyaszilva, kicsit lecsöpögjön, salátát apró, olíva olajjal, almával egyébként, zöldséget tűzálló, tejfölös keverékkel, másik hússal, többi alapanyaggal, apróra vágott, belemasszírozzuk, vaníliafagylalt, meglangyosított, gyógyhatásairól, szerecsendióval, petrezselyemmel, hűtőszekrénybe, magyarországon, datolyaszilva, karajszeletek, karajbatyukat, hússzeleteket, előmelegített, zöldfűszeres, meglocsoljuk, fokhagymával, csirkesaláta, rákarikázzuk, elveszítette, gyermekkorom, rózsaszínnek, megroppantva, felkockázzuk, felhalmozzuk, alapanyaggal, testszerviz, félbevágott, meghámozott, ráhalmozunk, uzcqajntnzi, serpenyővel, evőkanálnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.