Belépés
Az európai léptékű események mellett a Márton-nap alkalmat
... beirdaljuk.
Ezután a sós-borsos olajjal jól bemasszírozzuk a húst, és a picit megolajozott tepsibe rakjuk.
Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát és meglocsoljuk borral.
Alufóliával lefedjük és úgy 2 órára betesszük a sütőbe. Végül az omlós comboknak a pirításhoz kb. 15 perc szükséges 200 fokon, alufólia nélkül.

...
2020-11-11 08:48:31
Fűszeres sült tarja római tálban
...
paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem.
Fokhagymagerezdeket ízlés szerint rádobálunk.
A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk.
Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
Levesszük a ...
2020-03-13 06:29:50
Narancsos kevert suti
... hurkapalcikat, mar nem ragad, es tapintasra ruganyos meg. Szoval kiszaritani sem szabad. A teteje meg fog repedni, de igy kell legyen, meg mutatos is igy. Mikor...
2020-03-05 18:49:53
Rakott zöldségek
... apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá...
2019-12-29 15:14:23
Márton-Napi
... majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.

Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májs...
2019-11-06 11:33:01
Márton-Napi
... tesszünk 2 gerezd fokhagymaát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat.Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, húzzuk le a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
A libamellet serpenyővel együtta sütőbe tesszük és kb 15 percig sütjük. Ha felvágjuk szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros pár percig még sütjük.Ha szürkés, akko...
2019-11-03 12:46:21
Töltött karajszeletek
... zöldhagymát és együtt sütötjük, míg a hagyma elveszítette a nyersségét. Végül hozzáadtam az összevágott petrezselyemzöldet.

A tálba karikázzuk a krumpli felét, sózzuk, majd meglocsoljuk a vajas zöldfűszeres alap felével. Rákarikázzuk a maradék kruplit és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.

Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra elő...
2019-06-19 10:47:15
Tejszínes burgonyás sült sertéstarja
... 33% főzőtejszín

Elkészítés menete

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük,
zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd
az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.

A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre v...
2019-06-12 10:55:57
Epres finomságok
... cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50...
2019-05-07 22:24:05
Ferdinánd tekercs
... egymáshoz.


Letakarjuk és 20 percet pihentetjük.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd meglocsoljuk a meglangyosított tejszín felével. Vissza tesszük a sütőben és sütjük tovább még 10 percig, aztán meglocsoljuk a tejszí...
2019-04-23 20:36:32
1 2 3 4 5 .............321 322 .......482 483 ......641 642 643 
Címkék: európai léptékű, sós-borsos olajjal, picit megolajozott, negyedekre vágott, omlós comboknak, húst helyezzük, zöldséget tűzálló, tejfölös keverékkel, zsiradékot felengedjük, pirosra sütött, diónyi vajat, illatos vajjal, libamellet serpenyővel, hagyma elveszítette, tálba karikázzuk, krumpli felét, vajas zöldfűszeres, maradék kruplit, maradék zöldfűszeres, hússzeleteket sózzuk, kevés olajjal, ízeket belemasszírozzuk, meghámozott burgonyát, felét négy, maradék eper, tetejére pedig, meglangyosított tejszín, belemasszírozzuk, meglangyosított, vaníliafagylalt, petrezselyemmel, szerecsendióval, hűtőszekrénybe, bemasszírozzuk, karajszeletek, karajbatyukat, hurkapalcikat, hússzeleteket, előmelegített, zöldfűszeres, meglocsoljuk, megolajozott, fokhagymával, elveszítette, megtűzdelünk, petrezselyem, megroppantva, rózsaszínnek, rákarikázzuk, fokhagymaát, cseréptálat, beforraljuk, sertéstarja, összevágott, félbevágott, felengedjük, rozmaringot, alufóliával, zöldhagymát, serpenyővel, ráhelyezzük, főzőtejszín, kakukkfüvet,
© 2013 TVN.HU Kft.