Belépés
Brokkolis batyu 2.
... belelógatni a forró vízbe.) A félig főtt, már nem forró brokkolit és a nyers tojásokat a tejes mártásba keverjük. A réteslapokat szétszedjük, egymásra tesszük, és a közüket kevés olajjal meglocsoljuk. A réteslap szélére egy csíkban felhalmozzuk a brokkolis masszát, majd a rétest szorosan felcsavarjuk. Az ily módon létrejött rudat jó éles késsel 8 darabra vágjuk. Egyenként, nagyon ...
2010-12-11 05:34:40
Feketeerdő torta
... a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggy-massza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, ma...
2010-12-11 05:19:05
Feketeerdei meggytorta 2.
... kirakjuk a kihűlt meggyszemekkel, és vékony habréteget simítunk rá. A töltelékre könnyed nyomással ráhelyezzük a második lapot, és a cseresznyepálinka-szirup keverékkel egyenletesen meglocsoljuk.

Tejszínhabréteget simítunk rá, kirakjuk meggyel, ezután letakarjuk a harmadik lappal, ezt is meglocsoljuk. A tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta közepét csokoládéreszelékkel...
2010-12-11 05:17:10
Csuka káposztásan
... megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forr...
2010-12-11 05:03:49
Tárkonyos töltött csirke
... vigyázzunk, ne szakítsuk el. A tölteléket szorosan a bőr alá nyomkodjuk, a csirkét kívül sóval és borssal meghintjük, és forró sütőben megsütjük, a levével időnként meglocsoljuk. Az apró hagymákat a vajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apró darabokra tépkedett salátaleveleket. Vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedjük, és ké...
2010-12-10 20:05:17
Töltött csirke olaszosan
... evőkanálnyi olajban megpirítjuk. Egy lábosba rétegesen lerakjuk a zöldségeket, a rétegek közé zúzott fokhagymával, friss fűszerekkel, sóval, borssal meghintett paradicsomkarikákat teszünk. Meglocsoljuk a borral meg a maradék olajjal, és lefedve, kislángon 30 percig főzzük, majd félretesszük. Tálkába rakjuk a feldarabolt olajbogyókat, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt pa...
2010-12-10 19:20:13
Kacsacomb forró meggyel
... combokat fokhagymával megtűzdeljük, sózzuk, és majoránnával fűszerezzük. A hagymát, a sárgarépát és az almát feldaraboljuk, sütőtálba tesszük, erre helyezzük a combokat, az egészet meglocsoljuk az olajjal és 180 °C-on, 90-120 perc alatt ropogósra sütjük, közben a levével locsolgatjuk. A kimagozott meggyet a meggylével és a fahéjas cukorral addig melegítjük, amíg a cukor elolvad, k...
2010-12-10 18:49:46
Töltött kacsa tejszínes mártás
... szalonnát kockákra vágjuk, a szilvával és az almákkal összekeverjük. a kacsát ezzel megtöltjük, majd bevarrjuk. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Forró sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Az utolsó tíz percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A kacsát meleg helyre tesszük, a varratot eltávolítjuk. A pecsenye levé...
2010-12-10 18:47:51
Töltött kacsa 1.
... paradicsom pürét, hozzáadjuk a lisztet, addig p...
2010-12-10 18:46:18
Mandulás töltött kacsa
... a kacsa hasüregébe betöltjük, majd a nyílást bevarrjuk. A szárnyast tepsibe tesszük, olvasztott zsírral leöntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Saját zsírjával időnként meglocsoljuk. Tálalás előtt a szárnyast felszeleteljük, tálalótálra rendezzük. Burgonyakörettel kínáljuk, mandulával, narancsszeletekkel díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 3 óra

Jó tan...
2010-12-10 18:45:04
1 2 3 .............321 322 323 .......482 483 ......641 642 643 
Címkék: forró vízbe, félig főtt, nyers tojásokat, tejes mártásba, réteslapokat szétszedjük, közüket kevés, réteslap szélére, csíkban felhalmozzuk, brokkolis masszát, rétest szorosan, lecsepegtetett meggyet, piskótát kétszer, kapott három, tortaformát előkészítjük, első lapot, cukorral kemény, elkészített meggy-massza, felvert tejszín, első lapra, kihűlt meggyszemekkel, töltelékre könnyed, második lapot, harmadik lappal, tortát bevonjuk, torta közepét, tölteléket szorosan, csirkét kívül, levével id&#245, apró hagymákat, vajban üvegesre, apró darabokra, lábosba rétegesen, rétegek közé, maradék olajjal, feldarabolt olajbogyókat, zúzott fokhagymát, almát feldaraboljuk, egészet meglocsoljuk, levével locsolgatjuk, kimagozott meggyet, fahéjas cukorral, cukor elolvad, almákkal összekeverjük, kacsát ezzel, kacsára öntjük, maradék tölteléket, tepsibe rakjuk, liszttel behabarjuk, kacsát meleg, varratot eltávolítjuk, pecsenye levé, kacsa hasüregébe, nyílást bevarrjuk, szárnyast tepsibe, szárnyast felszeleteljük,
© 2013 TVN.HU Kft.