|
|
|
... belelógatni a forró vízbe.) A félig főtt, már nem forró brokkolit és a nyers tojásokat a tejes mártásba keverjük. A réteslapokat szétszedjük, egymásra tesszük, és a közüket kevés olajjal meglocsoljuk. A réteslap szélére egy csíkban felhalmozzuk a brokkolis masszát, majd a rétest szorosan felcsavarjuk. Az ily módon létrejött rudat jó éles késsel 8 darabra vágjuk. Egyenként, nagyon ... |
2010-12-11 05:34:40 |
|
|
|
|
|
|
... a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggy-massza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, ma... |
|
2010-12-11 05:19:05 |
|
|
|
|
|
|
... kirakjuk a kihűlt meggyszemekkel, és vékony habréteget simítunk rá. A töltelékre könnyed nyomással ráhelyezzük a második lapot, és a cseresznyepálinka-szirup keverékkel egyenletesen meglocsoljuk.
Tejszínhabréteget simítunk rá, kirakjuk meggyel, ezután letakarjuk a harmadik lappal, ezt is meglocsoljuk. A tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta közepét csokoládéreszelékkel... |
2010-12-11 05:17:10 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forr... |
|
2010-12-11 05:03:49 |
|
|
|
|
|
|
... vigyázzunk, ne szakítsuk el. A tölteléket szorosan a bőr alá nyomkodjuk, a csirkét kívül sóval és borssal meghintjük, és forró sütőben megsütjük, a levével időnként meglocsoljuk. Az apró hagymákat a vajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apró darabokra tépkedett salátaleveleket. Vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedjük, és ké... |
|
2010-12-10 20:05:17 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi olajban megpirítjuk. Egy lábosba rétegesen lerakjuk a zöldségeket, a rétegek közé zúzott fokhagymával, friss fűszerekkel, sóval, borssal meghintett paradicsomkarikákat teszünk. Meglocsoljuk a borral meg a maradék olajjal, és lefedve, kislángon 30 percig főzzük, majd félretesszük. Tálkába rakjuk a feldarabolt olajbogyókat, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt pa... |
2010-12-10 19:20:13 |
|
|
|
|
|
|
... combokat fokhagymával megtűzdeljük, sózzuk, és majoránnával fűszerezzük. A hagymát, a sárgarépát és az almát feldaraboljuk, sütőtálba tesszük, erre helyezzük a combokat, az egészet meglocsoljuk az olajjal és 180 °C-on, 90-120 perc alatt ropogósra sütjük, közben a levével locsolgatjuk. A kimagozott meggyet a meggylével és a fahéjas cukorral addig melegítjük, amíg a cukor elolvad, k... |
2010-12-10 18:49:46 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát kockákra vágjuk, a szilvával és az almákkal összekeverjük. a kacsát ezzel megtöltjük, majd bevarrjuk. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Forró sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Az utolsó tíz percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A kacsát meleg helyre tesszük, a varratot eltávolítjuk. A pecsenye levé... |
2010-12-10 18:47:51 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom pürét, hozzáadjuk a lisztet, addig p... |
2010-12-10 18:46:18 |
|
|
|
|
|
|
... a kacsa hasüregébe betöltjük, majd a nyílást bevarrjuk. A szárnyast tepsibe tesszük, olvasztott zsírral leöntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Saját zsírjával időnként meglocsoljuk. Tálalás előtt a szárnyast felszeleteljük, tálalótálra rendezzük. Burgonyakörettel kínáljuk, mandulával, narancsszeletekkel díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 3 óra
Jó tan... |
2010-12-10 18:45:04 |
|
|
|
|