|
|
|
... paradicsompürével és a liszttel simára keverjük, a comb alá öntjük. Előmelegített sütőben,... |
2010-12-10 18:24:00 |
|
|
|
|
|
|
... Közben az előmelegített, mérsékelten meleg sütőbe beletesszük a kacsát úgy, hogy 1 dl vizet öntünk alá. A sütés kb. 60 percig tart. Félidőben megszurkáljuk, pecsenyelével többször meglocsoljuk. Amíg a kacsa sül, lereszeljük az egyik narancs héját, meghámozzuk, szeletekre bontjuk, a másiknak kifacsarjuk a levét. a megsült kacsát meleg tálalóedénybe tesszük. Az alapléhez hozzáadjuk ... |
|
2010-12-10 18:23:26 |
|
|
|
|
|
|
... káposztát keverjük bele. Megsózzuk, a köménnyel és a borssal fűszerezzük, majd lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük, fél fövésnél a pezsgővel meglocsoljuk, ha kész, az ecettel ízesítjük. A körethez a tojást a tejjel, a reszelt sajttal, és az apró kockákra vagdalt szalonnával összekeverjük, majd sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval ... |
2010-12-10 18:07:04 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk. A pisztrángokat a maradék pirosp... |
|
2010-12-10 18:01:57 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük, és félretesszük. A maradék zsiradékba keverjük a vajat, a sárgarépát, a hagymát, a felkockázott szalonnát meg a fûszereket, és 5 percig állandóan kevergetve pároljuk, majd meglocsoljuk a vermuttal. Beletesszük a káposztacikkeket, elkeverjük, lefedjük, 10 percig közepes lángon pároljuk, majd a felét kivesszük, és félretesszük. A pulykahúst a maradék zöldségre helyez... |
|
2010-12-10 17:50:32 |
|
|
|
|
|
|
... li... |
2010-12-10 09:07:17 |
|
|
|
|
|
|
... áztatott cseréptálba beleterítjük a savanyú káposzta felét. Megsózzuk, meghintjük kevés csomborral, köménymaggal, törött borssal, és sorban, egymás mellé, rátesszük az almagerezdeket. Meglocsoljuk 2 evőkanál tejföllel. Erre újabb réteg káposztát rakunk, amit beborítunk a hagymakarikákkal, amire ismét almaréteget teszünk. Sorban, bőrükkel felfelé rátesszük a kacsadarabokat. Betakar... |
2010-12-10 06:15:53 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk. A burgonyát karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat megkenünk a kisült kacsa zsírjával, beletesszük a burgonyát a feldarabolt zöldpaprikát kariká... |
2010-12-10 06:05:03 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségeket karikára vágjuk, a hagymát feldaraboljuk, és forró olajban megpirítjuk. Rátesszük a negyedekre vágott kacsát, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. 4 dkg olvasztott vajjal meglocsoljuk, fedő alatt pároljuk, és közben borral locsolgatjuk. Zsírjára pirítjuk, a bőrét pirosra sütjük, majd az edényből kivesszük. A zöldségekhez öntjük a bort, felforraljuk, majd átszűrjü... |
2010-12-10 06:00:28 |
|
|
|
|
|
|
... nagy morgóhalat, ördöghalat, tengeri angolnát, vagy macskacápaféléket is használhatunk.
Elkészítése:
1. A citromot kifacsarjuk. A halat nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd megsózzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk; a fokhagymát szétnyomkodjuk. A paprikát megmossuk, a magházat és az ereket eltávolítjuk. A paprikát és a v... |
2010-12-10 05:48:09 |
|
|
|
|