|
|
|
... keverjük, habzsákba töltjük, és a tésztákon szétosztjuk. A meghámozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a mandulakrémes tortácskákon legyezőszerűen elrendezzük, végül citromlével meglocsoljuk. Közepes hőmérsékletű sütőben 30 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20-25 percig sütjük. A sárgabaracklekvárt 2 evőkanál vízzel kikeverjük, felmelegítjük, a tortácskák tetej... |
2006-09-25 07:03:33 |
|
|
|
|
|
|
... és a keményítőt, végül óvatosan beleforgatjuk a t... |
|
2006-09-25 07:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... krémhez a körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és húsukat felkockázzuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd a körtéket ebben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, citromlével meglocsoljuk. A szirupba keverjük a hideg vízben feloldott zselatint, végül a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk, az alját meg a széleit babapiskótával kib... |
2006-09-25 07:00:34 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál kókuszreszelék
a forma kikenéséhez vaj
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat vékonyra szeleteljük, és citromlével meglocsoljuk. A szilvákat lecsöpögtetjük, húsukat négyfelé vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük. A gyümölcsöket kivajazott hőálló tálba rendezzük, 1 evőkanál kompótlével meglocsoljuk, és 10 percr... |
|
2006-09-25 06:51:47 |
|
|
|
|
|
|
... friss gyömbér, 10 dkg póréhagyma, 10 dkg vaj, törött bors, só, burgonyaliszt, citromlé, 2 dl pezsgő (száraz).
1. A heringet megtisztítjuk és kifilézzük. Sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk.
2. A heringfiléket burgonyalisztbe mártjuk, és az előkészített tálba tesszük.
3. Az almát felszeleteljük, a póréhagymát karikákra vágjuk, a gyömb... |
|
2006-09-24 11:34:25 |
|
|
|
|
|
|
... dkg méz
Elkészítése:
A szilvához két deci almaecetet veszünk. Egy ép zománcú lábast ecettel kikenünk, és a kimagozott szilvát beleterítjük. A maradék ecettel meglocsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, és a forró sütőbe toljuk. Anélkül, hogy kevergetnénk, takaréklángon kb. hat óráig sütjük. Végül a lábast a sütőből a nyílt lángra áttesszük, és a lekvárt most ... |
2006-09-22 18:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj, szegfűszeg, tartósítószer
Elkészítése:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Főzőedénybe tesszük. Vízzel meglocsoljuk, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Lassú tűzön forraljuk 20 percig. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, majd állandó keverés mellett 25 percig erős lángon... |
2006-09-22 18:34:32 |
|
|
|
|
|
|
... dió
2 alma
citrom
A karamellhez:
10 dkg cukor
evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát mikrózható edénybe tesszük, a rummal meglocsoljuk, majd belekeverjük a cukrot, és közepes hőfokon 3 percig mikrózzuk. Hozzáadjuk a vajat meg a diót, és simára turmixoljuk. Az almákat meghámozzuk, és citromlével meglocsoljuk. Tetejüket ke... |
2006-09-22 06:41:48 |
|
|
|
|
|
|
... mártással elkevert makarónit beletesszük. Tetej... |
2006-09-19 10:33:15 |
|
|
|
|
|
|
... rum
ELKÉSZÍTÉS
Az ananász húsát felkockázzuk. A mangókat meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A narancsot gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével, nehogy megbarnuljanak. Az almákat és a körtéket is meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk. A piskóta "héját" levágjuk, és a tésztát nagy kockákra... |
2006-09-14 07:37:04 |
|
|
|
|