Belépés
Habos-mandulás finomság
... verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg buborékos lesz. A mandulás piskótát zsemlemorzsa állagúra mixeljük. A gyümölcsöket 2 tortaformába osztjuk, a likőrrel meglocsoljuk, a süteménymorzsával megszórjuk, a tojáshabbal befedjük, villával a tetejére mintákat húzunk. Meleg sütőben néhány percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Rögtön tálaljuk.

|...
2006-09-14 07:19:00
Gyümölcssaláta fánkocskákkal
... apróra vágjuk, a körtéket, az almákat, a banánokat és a mandarinokat meghámozzuk, mindet kis darabokra vágjuk. Az összes gyümölcsöt elkeverjük, cukorral megszórjuk, és a narancs levével meglocsoljuk. Ezzel az üres ananászhéjat megtöltjük, és az ananász kalapját visszatesszük. A maradék gyümölcsöt külön tálkában adjuk mellé.


Variáció

A tálalásnál adhatu...
2006-09-14 07:07:49
Gránátalmás torta
... (kb. 25 perc). Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva, a tészta rugalmasan visszapattan. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, negyedekre vágjuk, felszeleteljük, és kevés citromlével meglocsoljuk. 5 dl vizet a maradék citromlével és cukorral felforralunk, majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és még 5 percig főzzük, míg az alma megpuhul, majd a szeleteket ...
2006-09-14 07:01:43
Flambírozott körtés palacsinta
... körtekockákkal megszórjuk. Mindegyikből kis batyut formázunk, és fogvájóval megtűzzük. Kivajazott sütőlapra tesszük, porcukorral megszórjuk, és meleg sütőben átsütjük. Tálaláskor a pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk).


Jó tudni

Ha a folyadékot (tej, víz) előbb adjuk a liszthez, mint a tojást és a vajat, sokkal finomabb, lágyabb tésztá...
2006-09-12 15:39:05
Fehér nugátkockák
... cukrot és a vizet. Amikor mindkettő sűrű sziruposra főtt, megrázzuk az edényeket, és 120 fokosra (közepes láng) vesszük. Négyzet alakú formát zsírpapírral kibélelünk, és citromlével meglocsoljuk a papírt. A gyümölcsöket apróra vágjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük.

2.
12 perc főzés után a cukorszirup alatt a tüzet mérsékeljük, és még 2 percig főzzük,...
2006-09-12 15:28:13
Fahéjas alma narancsmártással
... fahéj...
2006-09-12 15:17:02
Epres mandulaálom
... levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A maradék epret felszeleteljük. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Egy kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk (ugyanolyan átmérőjűt, mint a piskóta), és egy lapot belerakunk. A krém felét rásimítjuk, és az eperszeletek felét elosztjuk rajta. A máso...
2006-09-12 07:39:45
Eperleves
... levét, és félretesszük. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk, a maradék narancsokat gerezdjeikre szedjük, de még a vékony hártyát is leszedjük róluk. Az eperrel együtt tálba öntj...
2006-09-12 07:25:32
Egzotikus habostorta
... porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A friss gyümölcsöket meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az aszalt gyümölcs felével és a lecsöpögtetett konzerv gyümölcsökkel együtt mindet egy mély tálba öntjük, a likőrrel meglocsoljuk, a cukorral megszórjuk, és összekeverjük. 2 órára hűtőbe tesszük. A gyümölcsöket kiszedjük, lecsöpögtetjük, és egy másik mély tálban a tejszí...
2006-09-12 07:21:51
Egzotikus gyümölcsfalatok
... szedjük. A banánokat felkarikázzuk. 4 egyforma nagyságú alufóliadarabra szorosan egymásra tesszük a gerezdeket és a banánkarikákat, az alufólia széleit felhajtjuk, majd a rumos sziruppal meglocsoljuk. A mazsolával és a narancshéjjal megszórjuk. Az alufóliát felcsavarjuk, tepsibe tesszük, és meleg sütőben 5 percig sütjük. Amikor kész, desszertestálakra rakjuk, kinyitjuk, és citromf...
2006-09-12 07:18:40
1 2 3 .............321 322 .......482 483 ......641 642 643 
Címkék: mandulás piskótát, likőrrel meglocsoljuk, süteménymorzsával megszórjuk, tojáshabbal befedjük, tetejére mintákat, mandarinokat meghámozzuk, összes gyümölcsöt, narancs levével, üres ananászhéjat, ananász kalapját, maradék gyümölcsöt, tálalásnál adhatu, tészta rugalmasan, almákat meghámozzuk, maradék citromlével, alma megpuhul, pálinkával meglocsoljuk, gyümölcsöket apróra, tojásfehérjét csipetnyi, cukorszirup alatt, tüzet mérsékeljük, kinyomkodott zselatint, maradék epret, sziruppal meglocsoljuk, kerek tortaformát, lapot belerakunk, krém felét, eperszeletek felét, epret megtisztítjuk, maradék narancsokat, vékony hártyát, eperrel együtt, friss gyümölcsöket, aszalt gyümölcs, lecsöpögtetett konzerv, mély tálba, cukorral megszórjuk, gyümölcsöket kiszedjük, másik mély, banánokat felkarikázzuk, alufólia széleit, rumos sziruppal, narancshéjjal megszórjuk, alufóliát felcsavarjuk, narancsmártással, alufóliadarabra, gyümölcsfalatok, lecsöpögtetjük, körtekockákkal, felszeleteljük, almaszeleteket,
© 2013 TVN.HU Kft.