|
|
|
... verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg buborékos lesz. A mandulás piskótát zsemlemorzsa állagúra mixeljük. A gyümölcsöket 2 tortaformába osztjuk, a likőrrel meglocsoljuk, a süteménymorzsával megszórjuk, a tojáshabbal befedjük, villával a tetejére mintákat húzunk. Meleg sütőben néhány percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Rögtön tálaljuk.
|... |
2006-09-14 07:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk, a körtéket, az almákat, a banánokat és a mandarinokat meghámozzuk, mindet kis darabokra vágjuk. Az összes gyümölcsöt elkeverjük, cukorral megszórjuk, és a narancs levével meglocsoljuk. Ezzel az üres ananászhéjat megtöltjük, és az ananász kalapját visszatesszük. A maradék gyümölcsöt külön tálkában adjuk mellé.
Variáció
A tálalásnál adhatu... |
|
2006-09-14 07:07:49 |
|
|
|
|
|
|
... (kb. 25 perc). Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva, a tészta rugalmasan visszapattan. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, negyedekre vágjuk, felszeleteljük, és kevés citromlével meglocsoljuk. 5 dl vizet a maradék citromlével és cukorral felforralunk, majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és még 5 percig főzzük, míg az alma megpuhul, majd a szeleteket ... |
2006-09-14 07:01:43 |
|
|
|
|
|
|
... körtekockákkal megszórjuk. Mindegyikből kis batyut formázunk, és fogvájóval megtűzzük. Kivajazott sütőlapra tesszük, porcukorral megszórjuk, és meleg sütőben átsütjük. Tálaláskor a pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk).
Jó tudni
Ha a folyadékot (tej, víz) előbb adjuk a liszthez, mint a tojást és a vajat, sokkal finomabb, lágyabb tésztá... |
|
2006-09-12 15:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot és a vizet. Amikor mindkettő sűrű sziruposra főtt, megrázzuk az edényeket, és 120 fokosra (közepes láng) vesszük. Négyzet alakú formát zsírpapírral kibélelünk, és citromlével meglocsoljuk a papírt. A gyümölcsöket apróra vágjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük.
2.
12 perc főzés után a cukorszirup alatt a tüzet mérsékeljük, és még 2 percig főzzük,... |
|
2006-09-12 15:28:13 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj... |
2006-09-12 15:17:02 |
|
|
|
|
|
|
... levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A maradék epret felszeleteljük. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Egy kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk (ugyanolyan átmérőjűt, mint a piskóta), és egy lapot belerakunk. A krém felét rásimítjuk, és az eperszeletek felét elosztjuk rajta. A máso... |
2006-09-12 07:39:45 |
|
|
|
|
|
|
... levét, és félretesszük. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk, a maradék narancsokat gerezdjeikre szedjük, de még a vékony hártyát is leszedjük róluk. Az eperrel együtt tálba öntj... |
2006-09-12 07:25:32 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A friss gyümölcsöket meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az aszalt gyümölcs felével és a lecsöpögtetett konzerv gyümölcsökkel együtt mindet egy mély tálba öntjük, a likőrrel meglocsoljuk, a cukorral megszórjuk, és összekeverjük. 2 órára hűtőbe tesszük. A gyümölcsöket kiszedjük, lecsöpögtetjük, és egy másik mély tálban a tejszí... |
2006-09-12 07:21:51 |
|
|
|
|
|
|
... szedjük. A banánokat felkarikázzuk. 4 egyforma nagyságú alufóliadarabra szorosan egymásra tesszük a gerezdeket és a banánkarikákat, az alufólia széleit felhajtjuk, majd a rumos sziruppal meglocsoljuk. A mazsolával és a narancshéjjal megszórjuk. Az alufóliát felcsavarjuk, tepsibe tesszük, és meleg sütőben 5 percig sütjük. Amikor kész, desszertestálakra rakjuk, kinyitjuk, és citromf... |
2006-09-12 07:18:40 |
|
|
|
|