|
|
|
... keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a cukorral megszórjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és fahéjjal meghintjük. A maradék margarinnal meglocsoljuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. 10 percig a formában hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Variáció
Készíthetjük úgy is, hog... |
2006-09-06 07:09:44 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghint... |
|
2006-09-05 23:12:34 |
|
|
|
|
|
|
... míg mindegyik elkészül. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A palacsintákra gyümölcsöt halmozunk, és ... |
2006-09-05 09:07:15 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk. A barackokat kis kockákra aprítjuk. A fahéjdarabokat kettétörjük. 4 db, 30 cm átmérőjű alufóliadarabot margarinnal megkenünk, a gyümölcsöket a közepükön elosztjuk, a szőlőlével meglocsoljuk, és minden kupacra egy-egy fahéjdarabot teszünk. A fóliákat széleiknél fogva, mint egy batyut, összefogjuk, jól lezárjuk, és 15 percig grillezzük. Amikor kész, a fóliákat kinyitjuk... |
|
2006-09-05 09:06:21 |
|
|
|
|
|
|
... a cukorral és sóval, megvárjuk, amíg a kristályszemek elt... |
|
2006-09-03 22:33:49 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit vagy vaslábast választunk, amelyben a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és rászórjuk a zöldségeket, a fokhagymát. Erre a zöldségágyra fektetjük a húst. Meglocsoljuk a felhevített olajjal, kevés vizet öntünk alá, és letakarva, a sütőben puhára sütjük. Amikor kész, a húst áttesszük egy másik tepsibe, szaftját leszűrjük, és a zöldségeket is félretesszük.|... |
2006-08-31 18:57:28 |
|
|
|
|
|
|
... jellegzetes ízt ad. Készíthetünk töltött cukkínit is. Végül az íny... |
2006-08-17 22:40:36 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra szeljük. A bazsalikomot leöblítjük, 4 bóbitát félreteszünk, a többit felaprózzuk, és néhány csipet kivételével a le... |
2006-08-14 19:57:22 |
|
|
|
|
|
|
... bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, mély tepsibe tesszük. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit karcsú gerezdekre vágjuk, majd a fokhagymával együtt a hús közé szórjuk.
2. Meglocsoljuk a húst az olajjal és a borral, alufólia alatt 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül, a pecsenyelével locsolgatva aranybarnára sütjük.
3. A mártáshoz megreszeljük a kétféle sajtot. ... |
2006-08-07 18:42:37 |
|
|
|
|