Belépés
A nemzeti összetartozás évének nyilvánították 2020-at
... Képviselők Fóruma kérte az Országgyűlést. "A trianoni trauma óta eltelt szűk évszázad alatt tragikusan megfogyatkozott a magyarság az anyaországon túl, de a nemzeti együvé tartozás érzése megmaradt" - fogalmazott a bizottság javaslatában. Aláhúzták ugyanakkor, hogy a határozattal nem pusztán a trianoni tragédiára kívánnak emlékezni, hanem a térség népei felé tett új együttműködési...
2019-06-18 10:31:19
Tisztifőorvos: újabb területeken végzik a patkányirtást
... objektumokra is. Vagyis fontos mielőbb megismerni a kezelésre visszamaradó épületek számát és elhelyezkedését.
A Fővárosi Csatornázási Művek azon kérését, hogy a kezelés lezárásakor a megmaradt irtószert a vállalkozó távolítsa el a csatornaaknákból, az NNK szakértői is támogatták - közölte jelentésében a tisztifőorvos, Müller Cecília.
A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztet...
2019-06-17 14:12:13
1989.06.16.: az 1956-os mártírok jelképes újratemetése
... Hajó és Darugyárat, A MEDIKOR-t, a BAKONY MŰVEK-et, a VIDEOTON-t, az ORION-t, a FÉG-et, stb...stb...stb...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
És ebben mindenki cinkos, aki ezt nem vallja be!
Addig álságos minden politikai és média-tev...
2019-06-16 11:41:05
Eb-selejtezők - Sipos: Ez még csak a félévi bizonyítvány
... utalt Sipos Jenő az őszi folytatásra, amelynek során Szlovákiát és Azerbajdzsánt fogadja a válogatott, míg Horvátországban és Walesben vendégként lép pályára.
"Az esély, a remény megmaradt a továbbjutásra. Ez a legfontosabb. A közelmúltban ilyenkor, a selejtezős sorozatok féltávjánál már többször csak matematikai esélye maradt a csapatnak" - emlékeztetett.
A jövő évi Eb-...
2019-06-15 23:40:31
Az öt éve elhunyt Grosics Gyulára emlékezett az Aranycsapat Testület
... hősökké váltak - fogalmazott.
Felidézte, hogy Grosicsot pályafutása során megalapozatlanul vádolták a hatóságok, ezért két évig nem védhetett a válogatottban, "mégis itthon maradt, és megmaradt igaz magyar hazafinak".
Bajkai végül a legendás kapust idézte, aki egykor úgy fogalmazott: nem a nézőknek kell megtisztelve érezniük magukat, amiért láthatják őket a pályán, hanem...
2019-06-14 07:08:48
A hétvégén újra szentmisét ünnepelnek a Notre-Dame-ban
... Chretienne katolikus lapnak. A szentmise főcelebránsa Michel Aupetit párizsi érsek lesz. Az ünnepi alkalmon a főpásztor mellett hét pap fog koncelebrálni, a Notre-Dame egyik sértetlenül megmaradt hátsó oldalkápolnájában, ahol a szentmisén elhelyezik a székesegyház legbecsesebb és sikeresen kimentett ereklyéit: Jézus töviskoronáját, keresztjének egy darabkáját és az egyik szöget, a...
2019-06-12 16:57:22
Magamnak, másnak
... szemem,
úgy botorkálok betegen?
Felém nyúlnak aszott kezek,
s a lelkem kínban megremeg:
én - én már nem segíthetek.
Magamnak sincsen... nem lehet!
Vagy adjam, ami megmaradt:
pár morzsalék... pár rongydarab...?
Fakó mosoly, tépett remény,
fogyó hit száraz kenyerén
ki lakik jól? keserű étek!
Mindegy! - Vegyétek és eg...
2019-06-09 12:41:11
Megünnepelték a brit uralkodó "hivatalos" születésnapját
...
A nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje - 1952 óta, vagyis 67 éve - regnáló uralkodójának "hivatalos" születésnapi ceremóniája a színpompás Trooping the Colour. Ezt a tisztelgő katonai parádét mindig júniusban rendezik, jóllehet a valós születésnap II. Erzsébet királynő esetében április 21.
A Trooping the Colour - a csapatzászlók ceremoniális bemutatása a hadser...
2019-06-08 15:01:41
Trianon üzenete a mának
... sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek 1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a MUNKÁS-PARASZTSÁGHOZ tartozó rétegét érintette végzetesen!
A PRIVATIZÁCIÓNAK nevezett kiárusítással a VÉTLEN MAGYAR NÉPET BÜNTETTÉK VEZETŐI HELYETT.
*
PONTOSA...
2019-06-06 05:05:16
Nemzeti összetartozás napja - Potápi: az elmúlt évszázad bizonyította, hogy a magyarság meg akar maradni
... akkori győztesek el akarták lehetetleníteni nemcsak Magyarország sorsát, hanem a magyar nemzet jövőjét is; tönkre akarták tenni katonailag, politikailag, gazdaságilag és szociálisan is a megmaradt országot - jegyezte meg.
A magyarság minden nehézség és fájdalom ellenére bizonyította, hogy meg akar maradni, és világra szóló kulturális, gazdasági, tudományos és sportsikereket é...
2019-06-04 21:03:05
1 2 3 ..........1008 1009 .....1512 1513 .....2015 2016 2017 
Címkék: Grosics Gyulára, Aranycsapat Testület, Képviselők Fóruma, Fővárosi Csatornázási Művek, Müller Cecília, Főpolgármesteri Hivatal, BAKONY MŰVEK-et, Sipos Jenő, Michel Aupetit, VÉTLEN MAGYAR NÉPET BÜNTETTÉK VEZETŐI HELYETT, nemzeti összetartozás, 1956-os mártírok, félévi bizonyítvány, hétvégén újra, brit uralkodó, elmúlt évszázad, trianoni trauma, nemzeti együvé, bizottság javaslatában, trianoni tragédiára, térség népei, kezelésre visszamaradó, kezelés lezárásakor, megmaradt irtószert, vállalkozó távolítsa, őszi folytatásra, remény megmaradt, közelmúltban ilyenkor, selejtezős sorozatok, legendás kapust, nézőknek kell, szentmise főcelebránsa, ünnepi alkalmon, főpásztor mellett, szentmisén elhelyezik, székesegyház legbecsesebb, egyik szöget, lelkem kínban, nyugati világ, színpompás Trooping, tisztelgő katonai, valós születésnap, csapatzászlók ceremoniális, 1945 utáni, magyar nemzet, megmaradt országot, magyarság minden, megalapozatlanul, csatornaaknákból, horvátországban, lehetetleníteni,
© 2013 TVN.HU Kft.