Belépés
Birsalmás, gesztenyés kacsasült
...





Hozzávalók

1 egész pecsenyekacsa
4 db birsalma
300 g hámozott egész gesztenye

sütőzacskó

Elkészítés

Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalmák magházát , szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüreg...
2018-11-09 19:15:19
birsalmasajt


Hozzávalók:

birsalma

cukor (70 dkg cukor 1kg pépesített birsalmához)



Elkészítés

A birsalmát megmossuk, nem kell meghámozni, felnegyedeljük, a magházakat kivágjuk. Egy fazékba feltesszük főzni, kevés vizet öntünk csak alá, mert egyré...
2018-11-08 19:04:29
Túrós szilvatorta
... 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.

Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Citromhé...
2018-11-04 16:35:20
A tökéletes szilvás gombóc receptje
... 1 tojás
• 10 dkg zsemlemorzsa
• só
• 1 kg szilva
• 10 dkg porcukor
• 2 teáskanál fahéj

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és az olajat, sózzuk és jól összedolgozzuk. Amikor már kezd tészta állagú le...
2018-10-29 11:37:28
Túrókrémmel töltött krumpli
... 1 db vöröshagyma
2 ek vaj
1 csokor snidling

zsiradék (a tepsi kikenéséhez)


Elkészítés

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük.
A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-es perem maradjon a héjánál.
...
2018-10-24 18:41:17
Sajtos karfiolleves
... sajt
3 sonkás kocka sajt
erőleveskocka
olaj
víz
tej

bors
ételízesítő


Elkészítés:
1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forró tejes-sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a karfiolt egy tányérra és hűlni hagyjuk.
2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a...
2018-10-22 16:09:00
Ropogós csirkefalatok sült birsalmával és burgonyapürével
... csokor snidling
1/2 l étolaj (sütéshez)


Elkészítés

A meghámozott és összekockázott burgonyát sós, hideg vízben feltesszük főni. A birsalmákat megmossuk, ledörzsöljük és kicsumázzuk, majd cikkekre vágjuk. A vajat, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és vaníliát összedolgozzuk. Ezzel a fűszervajjal megkenjük a birsalmákat, majd 180 f...
2018-10-22 14:29:29
Céklából készül a legfinomabb saláta!
... tálaljuk.
Bébi cékla

Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.

A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós vízben feltesszük főni. Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverün...
2018-10-20 00:12:49
Tallóztam
... liter tej, liszt (leves literenként egy fakanál lisztet számítva) pirospaprika 2 evőkanál zsír.káposztás paszuly

Elkészítése:

A paszulyt és a csülköt előző este megmossuk és vízben áztatjuk. Másnap kb. 3 liter vízben lassú tűzön főzzük a paszulyt. Egy másik fazékban főzzük puhára a csülköt annyi vízben amennyi ellepi. Külön főzzük a savanyú káposztát is....
2018-10-12 20:17:19
Tallóztam
... halványítja

Megszabadulhatunk a szem alatti karikáktól, ha kókuszolajat összekeverünk kávézaccal, krémes állagúra majd a szemeink alá kenjük, hagyjuk 20 percet a bőrünkön, majd jól megmossuk az arcunkat. Ahhoz, hogy ezzel a krémmel maximális hatást érjünk el, érdemes hetente kétszer alkalmazni.

3. Stimulálja a haj növekedését

Masszírozzuk be a fejb...
2018-10-09 15:29:27
1 2 3 ..............534 535 ........802 803 .......1068 1069 1070 
Címkék: tökéletes szilvás, legfinomabb saláta, birsalmák magházát, kacsa hasüreg, birsalmát megmossuk, magházakat kivágjuk, fazékba feltesszük, túrós tölteléket, szilvákat megmossuk, feleket vékonyabb, torta tetejét, burgonyát megmossuk, tepsi kikenéséhez, burgonyákat alaposan, kihűlt főtt, belsejüket kikaparjuk, karfiolt megmossuk, többi zöldséget, birsalmákat megmossuk, fűszervajjal megkenjük, céklát megmossuk, kevés forrásban, sóval salátaöntetet, fakanál lisztet, csülköt előző, másik fazékban, csülköt annyi, savanyú káposztát, szem alatti, krémmel maximális, burgonyapürével, burgonyatörővel, összekockázott, felnegyedeljük, összedolgozzuk, megtisztítjuk, csirkefalatok, salátaöntetet, szűrőkanállal, összekeverünk, előmelegítjük, erőleveskocka, gasztroangyal, pecsenyekacsa, humormagazin, ledörzsöljük, eltávolítjuk, belekeverjük, pirospaprika, karfiolleves, birsalmasajt, fűszervajjal, szegfűszeget, zsemlemorzsa, masszírozzuk, kókuszolajat, birsalmával, legfinomabb, kicsumázzuk, szilvatorta, szeleteljük, birsalmához,
© 2013 TVN.HU Kft.