|
|
|
... bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfő... |
2006-12-10 14:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma)
0,5 dl almapálinka
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a t... |
|
2006-12-10 08:36:01 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
12 dkg barnacukor
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejföl
1/2 dl tej
Elkészítés:
A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd 15 perc... |
2006-12-08 11:36:14 |
|
|
|
|
|
|
... lapos edénybe tesszük elterítve. Ha nagyobbra akarjuk a csírát, tovább hagyjuk nőni. Amíg csírázó állapotban van, a növény jobban szereti a sötét helyet. Használat előtt megmossuk, és lemezvágóba teszünk egy negyed csésze csírát ás pépesítjük ízlés szerint. Bármely más zöldség-lével de akár banán-lével is keverhetjük. Étrendünkben a babcsíra s ide értjük a szójababot... |
|
2006-12-07 15:43:37 |
|
|
|
|
|
|
... leve
13 dkg cukor
12 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl eperjoghurt
½ dl tej
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
porcukor
Elkészítés:
Az epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral.
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinp... |
|
2006-12-04 12:58:25 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem és tárkony
2 dl száraz vörösbor
2 evőkanál liszt
Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halszeleteket megmossuk, besózzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A petrezselymet és a tárkonyt leöblítjük, apróra vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.... |
2006-12-02 19:21:01 |
|
|
|
|
|
|
... szerint) 2 alma, 2 körte, 3 banán, 5 kivi, 2 narancs, 70 dkg szőlő, ½ sárgadinnye, 20 dkg eper és 1 cs. ropi perec (vagy aszalt gyümölcsök is)
A gyümölcsöket értelemszerűen megmossuk, meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk és mindegyiket külön-külön tálkába tesszük.
A csokoládét kis darabokra tördeljük és a tejjel együtt egy lábosban folyamatosan kevergetve, k... |
2006-12-02 16:33:03 |
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg spárga, 1 szem burgonya, 2 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, 1 ek. összevágott metélőhagyma, 12 szelet kenyér.
Előkészítés: A spárgát megtisztítjuk, megmossuk. A fejeket levágjuk kb. 5 cm hosszú darabban. A szárakat elkarikázzuk, és 1 liter vízben feltesszük főni. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük.
Elkész... |
2006-11-30 01:00:15 |
|
|
|
|
|
|
... + 1 a díszítéshez, 1 ek. cukor, fél kk. őrölt fahéj, 4 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 + 1 dl fehérbor, 1 csapott ek. étkezési keményítő.
1. A csirkecombokat megmossuk, műanyag dobozba vagy mély üveg-/porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom átszűrt levét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, olívaolajjal, ro... |
2006-11-23 18:22:21 |
|
|
|
|
|
|
... erős pepperoni, fél citrom héja, 2 gerezd fokhagyma, só és bors, 4 ek. tejföl, 1 ek. liszt, 0,5 dl tejszín, 2 nagy paradicsom, petrezselyem zöldje meghinteni.
A pulykacombot megmossuk, szárazra itatjuk, lefejtjük a csontjáról, nagyobb darabokra vágjuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a húst besózzuk, megborsozzuk. Egy nagy serpenyőben olajat fo... |
2006-11-18 16:19:02 |
|
|
|
|