Belépés
Karácsonyfa
...
1 kávéskanál sütőpor.
Díszítés: 25 dkg margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál kakaó.
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat mély tálba ütjük, lazán felve...
2006-11-17 22:10:21
Márton napja
... sör

Elkészítési idő:

1 óra 20 perc + érlelés

1 adag 350 kcal (1463 kJ)

Italajánlat: száraz vörösbor

Elkészítés:

A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, ha szükséges, a tolltokot gondosan kihúzogatjuk belőle. Bőrét a mellénél kicsit átlósan, több helyen beirdaljuk. A fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva hűtő...
2006-11-11 18:57:45
Hagymaleves burgonyával
... egy szál póré-, 10 dkg fokhagyma, egy-egy csokor új és metélőhagyma, 20 dkg vaj, 5 dl fehérbor, 2 szem csillagánizs, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a hagymaféléket megtisztítjuk.
2. A feldarabolt burgonyát, a vöröshagymát, a lilahagymát, a pórét és a fokhagymát nagyobb lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és ...
2006-11-10 18:25:50
Fahéjas sült alma
Hozzávalók:

4 db alma, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál cukor, 1/2 kiskanál fahéj, 2 deci tejszín, 1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk. A formát kivajazzuk, és lerakjuk az almaszeleteket (egymásra, mint a tetőcserepeket). Fahéjas cukorral meghintjük. A tetejére vajdarabká...
2006-11-03 22:18:28
Boros alma
Hozzávalók:

4 db nagy alma, 3 deci fehérbor (vagy almalé), 10 dkg mogyorós vagy mazsolás csokoládé, fél evőkanál vaj, 2 evőkanál mandulaforgács, cukor

Elkészítése:

Az almát megmossuk, csak a tetejét hámozzuk meg, a magházat kikaparjuk. A bort (vagy az almalét) akkora edénybe öntjük, hogy a négy alma elférjen benne, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük...
2006-11-03 22:15:00
Szalontüdő
... tejföl

A tüdőt meg a szívet megtisztítjuk - a hártyákat, a zsírt, a hörgőket lefejtjük róla -, és a lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Az egyik hagymát megmossuk, héjastól félbevágjuk, és az egész borssal meg 1 babérlevéllel a tüdőhöz adjuk, megsózzuk, majd lefedve, kis lángon jó 1,5 óra alatt puhára főzzük (kuktában 1 óra alatt kész). A le...
2006-11-02 18:23:38
Diós-fahéjas almatallér
... rétesliszt, 2 dl tej, 1 citrom héja, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, fahéjas porcukor, 80 g sűrű sárgabaracklekvár, 20-25 felezett dió, néhány citromfűbóbita.

1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk. 50 g vajat/margarint felolvasztunk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval, majd 50 g apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat...
2006-10-23 23:13:39
Argentin csirkecomb
... vagy grillfűszer, 6 karika (konzerv) ananász a levével együtt, 3 ek. olaj, 1 kisebb zöldpaprika, késhegynyi őrölt fekete bors, őrölt gyömbér és currypor.

1. A csirkecombokat megmossuk, megszárítjuk, esetleg a bőrüket is lehúzhatjuk. A húst bedörzsöljük fűszerkeverékkel, 4-5 ek. ananászlével meglocsoljuk, és letakarva, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.
2. Tepsib...
2006-10-23 23:06:44
Őszi saláta
... sajt
10 fél dióbél
2 alma
3 körte
1 evőkanál vaj
1 evőkanál vörösborecet
1 csipet cukor
3 evőkanál (oliva)olaj

Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Megcsepegtetjük citromlével, és állni hagyjuk. A sajtot kis kockákra vágjuk. A dió felét durván összevagdaljuk. Az almát és a körtét megm...
2006-10-18 17:21:12
pacalpörkölt
... 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
# 1 csipet őrölt kömény,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna

Elkészítés:

1. A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra a...
2006-10-16 15:11:04
1 2 3 ..............538 539 ........807 808 .......1070 1071 1072 1075 1076 1077 
Címkék: citromot alaposan, tojásokat mély, kacsát megmossuk, tolltokot gondosan, mellénél kicsit, fűszerekkel kívül-belül, szál póré-, burgonyát meghámozzuk, hagymaféléket megtisztítjuk, feldarabolt burgonyát, fokhagymát nagyobb, almát megmossuk, formát kivajazzuk, tetejére vajdarabká, tetejét hámozzuk, magházat kikaparjuk, négy alma, szívet megtisztítjuk, hörgőket lefejtjük, lábasba rakjuk, egyik hagymát, egész borssal, tüdőhöz adjuk, almákat megmossuk, tojásokat kettéválasztjuk, csipet sóval, levével együtt, csirkecombokat megmossuk, húst bedörzsöljük, zellert meghámozzuk, körtét megm, pacalt többször, vizet leöntjük, fűszerkeverékkel, kettéválasztjuk, hűtőszekrényben, megcsepegtetjük, összevagdaljuk, almaszeleteket, tetőcserepeket, csirkecombokat, mandulaforgács, citromfűbóbita, leszárogatjuk, felolvasztunk, megtisztítjuk, előmelegítjük, babérlevéllel, hagymaféléket, tojássárgákat, bedörzsöljük, meglocsoljuk, megszárítjuk, ananászlével, kihúzogatjuk, pirospaprika, pacalpörkölt, csillagánizs, vöröshagymát,
© 2013 TVN.HU Kft.