|
|
|
...
1 kávéskanál sütőpor.
Díszítés: 25 dkg margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál kakaó.
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat mély tálba ütjük, lazán felve... |
2006-11-17 22:10:21 |
|
|
|
|
|
|
... sör
Elkészítési idő:
1 óra 20 perc + érlelés
1 adag 350 kcal (1463 kJ)
Italajánlat: száraz vörösbor
Elkészítés:
A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, ha szükséges, a tolltokot gondosan kihúzogatjuk belőle. Bőrét a mellénél kicsit átlósan, több helyen beirdaljuk. A fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva hűtő... |
2006-11-11 18:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... egy szál póré-, 10 dkg fokhagyma, egy-egy csokor új és metélőhagyma, 20 dkg vaj, 5 dl fehérbor, 2 szem csillagánizs, 15 dkg reszelt parmezán sajt.
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a hagymaféléket megtisztítjuk.
2. A feldarabolt burgonyát, a vöröshagymát, a lilahagymát, a pórét és a fokhagymát nagyobb lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és ... |
2006-11-10 18:25:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db alma, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál cukor, 1/2 kiskanál fahéj, 2 deci tejszín, 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk. A formát kivajazzuk, és lerakjuk az almaszeleteket (egymásra, mint a tetőcserepeket). Fahéjas cukorral meghintjük. A tetejére vajdarabká... |
2006-11-03 22:18:28 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db nagy alma, 3 deci fehérbor (vagy almalé), 10 dkg mogyorós vagy mazsolás csokoládé, fél evőkanál vaj, 2 evőkanál mandulaforgács, cukor
Elkészítése:
Az almát megmossuk, csak a tetejét hámozzuk meg, a magházat kikaparjuk. A bort (vagy az almalét) akkora edénybe öntjük, hogy a négy alma elférjen benne, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük... |
2006-11-03 22:15:00 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
A tüdőt meg a szívet megtisztítjuk - a hártyákat, a zsírt, a hörgőket lefejtjük róla -, és a lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Az egyik hagymát megmossuk, héjastól félbevágjuk, és az egész borssal meg 1 babérlevéllel a tüdőhöz adjuk, megsózzuk, majd lefedve, kis lángon jó 1,5 óra alatt puhára főzzük (kuktában 1 óra alatt kész). A le... |
2006-11-02 18:23:38 |
|
|
|
|
|
|
... rétesliszt, 2 dl tej, 1 citrom héja, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, fahéjas porcukor, 80 g sűrű sárgabaracklekvár, 20-25 felezett dió, néhány citromfűbóbita.
1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk. 50 g vajat/margarint felolvasztunk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval, majd 50 g apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat... |
2006-10-23 23:13:39 |
|
|
|
|
|
|
... vagy grillfűszer, 6 karika (konzerv) ananász a levével együtt, 3 ek. olaj, 1 kisebb zöldpaprika, késhegynyi őrölt fekete bors, őrölt gyömbér és currypor.
1. A csirkecombokat megmossuk, megszárítjuk, esetleg a bőrüket is lehúzhatjuk. A húst bedörzsöljük fűszerkeverékkel, 4-5 ek. ananászlével meglocsoljuk, és letakarva, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.
2. Tepsib... |
2006-10-23 23:06:44 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
10 fél dióbél
2 alma
3 körte
1 evőkanál vaj
1 evőkanál vörösborecet
1 csipet cukor
3 evőkanál (oliva)olaj
Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Megcsepegtetjük citromlével, és állni hagyjuk. A sajtot kis kockákra vágjuk. A dió felét durván összevagdaljuk. Az almát és a körtét megm... |
2006-10-18 17:21:12 |
|
|
|
|
|
|
... 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
# 1 csipet őrölt kömény,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna
Elkészítés:
1. A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra a... |
2006-10-16 15:11:04 |
|
|
|
|