Belépés
Karfiolos-borsós csirkemell alagút,♥️
... fej)
15 dkg borsó
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
+ pici vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk és félpuhára főzzük. A kifejtett friss borsót is megmossuk és szintén félpuhára főzzük egy kis lábasban. (Ha konzerv borsót használunk, nem kell külön megfőzni.) A karfiolt és a bors...
2022-09-20 20:40:10
Lecsó
... tenni télire a lecsót! Legyenek alaposan kimosva, majd miután eltöltöttek pár percet a forróvízbe merítve, csepegtetés útján szárítsd ki.

A paradicsomot és a zöldpaprikát is megmossuk, eltávolítjuk a szárát, csumáját, majd a zöldpaprikát felkarikázod, a paradicsomot pedig a csumájával ellentétes oldalon kereszt alakú bemetszést ejtesz.

Ezután két perce helyez...
2022-08-04 09:31:08
Tormás-almás-tojássaláta
... mustár
3 ek tejföl

Elkészítés
A főtt tojásokat félbevágjuk, és kivesszük a sárgáját.
A fehérjéket kockákra vágjuk, és egy nagyobb tálba tesszük.
Az almákat megmossuk, kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a fehérjékhez.
Egy másik tálban a sárgájához hozzáadjuk a tartármártást, tejfölt, mustárt, tormát, citromlevet, sót, borsot, és vill...
2022-08-02 12:05:11
Körömgomba ellen
... körömgomba gyógyítására: vagy kipréseljük a fokhagymagerezd levét és ezzel kenjünk be a körmünket, vagy egy zúzott fokha...
2022-07-21 10:11:15
Tarhonyás hús
... paradicsomlé)

A tarhonyához

50 dkg tarhonya
5 ek napraforgó olaj
ételízesítő ízlés szerint
5 dl víz

Elkészítés

A pörkölthöz
A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjukés a vöröshagymát is.
Egy megfelelő méretű edénybe betesszük az olajat és a vöröshagymát,
megdinszteljük.
Ha jó a hagyma, betesszük a húst,...
2022-06-11 11:31:25
Receptek túróval!
... 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.
Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarép...
2022-05-15 08:44:01
Márton napon a libacomb az étlapon
... és 50 dkg lilakáposzta

cukor
ecet
olaj
kávéskanál köménymag
2 szem szegfűszeg és bors
1/2dl vörösbor vagy pezsgő
Elkészítés: a libacombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük majoránnával. Lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat két ujjnyira betakarja. Az almát felszeleteljük, és a combok mellé rakjuk a lábasba. Közepes h...
2021-11-03 18:31:18
Gombás marhahúsos
... pirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük egy papírtörlőre. A gombát és a répát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A marhahúsról eltávolítjuk az esetleges inakat, megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk.
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a felcsíkozott húst. Megpároljuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát és a gombakock...
2021-10-12 17:52:00
Málnakrémleves
... málna
0.5 citromból nyert citromlé
5 ek cukor
0.5 tasak epres pudingpor
6 dl tej
1 dl főzőtejszín
1 csipet só

Elkészítés
A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel cso...
2021-09-19 19:49:38
Csirkemell tekercs
... fehérbor,
1 dl víz
só,
bors.

Elkészítés:
A tojásokat főzzük 10 percet, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk, ne legyen se túl vékony se túl vastag. A csirkemellet megmossuk majd megtörölgetjük egy kicsit ki is klopfolhatjuk majd elvágjuk hosszába. Ne vágjuk át teljesen, hogy tudjuk megtölteni. Befűszerezzük mind a két oldalát, majd rá rakjuk a préselt...
2021-06-25 19:03:07
1 2 3 4 5 ..............538 539 ........807 808 .......1075 1076 1077 
Címkék: forma kikenéséhez, karfiolt apró, kifejtett friss, forróvízbe merítve, zöldpaprikát felkarikázod, paradicsomot pedig, csumájával ellentétes, főtt tojásokat, fehérjéket kockákra, nagyobb tálba, almákat megmossuk, másik tálban, sárgájához hozzáadjuk, fokhagymagerezd levét, zúzott fokha, húst megmossuk, megfelelő méretű, krumplit feltesszük, salátát megmossuk, sárgarépát megtisztítjuk, diót apróra, olajjal elkeverjük, libacombokat megmossuk, almát felszeleteljük, combok mellé, répát megtisztítjuk, gyöngyhagymát meghámozzuk, marhahúsról eltávolítjuk, esetleges inakat, olajat felforrósítjuk, felcsíkozott húst, málnát óvatosan, tejszínnel leturmixoljuk, pudingport kevés, tojásokat főzzük, csirkemellet megmossuk, fokhagymagerezd, málnakrémleves, felszeleteljük, felforrósítjuk, megtörölgetjük, lecsöpögtetjük, megdinszteljük, megtisztítjuk, felkarikázzuk, klopfolhatjuk, tartármártást, feldaraboljuk, levesbetétnek, befűszerezzük, leturmixoljuk, gyöngyhagymát, paradicsomot, eltávolítjuk, felkockázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.