|
|
|
... dkg burgonya, 15 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg édes-nemes fűszerpaprika, babérlevél, köménymag, só, kevés olaj.
A bárányhúst kisebb kockákra vágjuk, alaposan megmossuk. Az előhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk.
Meghintjük a fűszerpaprikával és beletesszük a húst.... |
2011-01-14 21:25:48 |
|
|
|
|
|
|
... tarhonya, 3 paradicsom, 10 dkg reszelt óvári sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál olaj, 5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letöröljük, majd vékony laskára metéljük. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát az apró kockákra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztjuk, ráhintj... |
|
2011-01-14 21:18:07 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió, 50 g edami vagy trappista sajt.
A brokkolit felengedés nélkül enyhén sós, forrásban lévő vízben, 5 percig főzzük, leszűrjük, tiszta konyharuhára terítjük. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, és fél cm vastagon felszeleteljük. A tepsit kibéleljük alufóliával, belefektetjük a tökszeleteket, betakarjuk egy másik alufólia lappal, és előmeleg... |
2011-01-14 20:53:14 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbér, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor snidling, 1 evőkanál szójaszósz, 1 késhegynyi chili (csípős paprika)
A húst leöblítjük, kissé kiverjük, besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikát 2 cm csíkokra aprítjuk. A hússzeleteket megszórjuk őrölt borssal, gyömbérrel, és 2 evőkanál felforrós... |
|
2011-01-14 20:48:54 |
|
|
|
|
|
|
... csemegepaprika, 1 dkg törött bors, 3-4 fej csiperkegomba, 1 db babérlevél, 1 dl tejföl, kevés étolaj, 1 db száraz cseresznyepaprika
Elkészítés: Az ujjnyi vastagra vágott halszeleteket megmossuk és félretesszük. Az étolajat felhevítjük és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és világos színűre pirítjuk.
Amikor a hagyma elkészült, ráöntjük a halszeleteket, és fedő a... |
|
2011-01-14 19:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keve... |
2011-01-14 14:37:42 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keve... |
2011-01-14 14:16:42 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keve... |
2011-01-14 14:13:33 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keve... |
2011-01-14 14:04:53 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keve... |
2011-01-14 13:50:30 |
|
|
|
|