Belépés
Sült csirkemell kolbásszal


Hozzávalók:

1 személyre:

fél csirkemell
3 karika parasztkolbász
fél evőkanál ételízesítő
2 vékony szelet szalonna

Előkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vas...
2011-01-14 12:49:50
K betűs receptek
... Páclébe téve ("PÁCLÉ 1"), 10-12 napig tartjuk benne. Kivéve meleg vízzel mossuk, bőrét tisztára kaparva, fakalapáccsal jól kiverjük. Oldalait késsel simára formázva, meleg vízben újra megmossuk, két végére erős zsineget fűzünk. Füstölőrudakra akasztva levegőn szikkasztjuk. 2-3 nap alatt hideg füstön pirosra füstöljük. Száraz helyen felakasztva tároljuk.

Kolozsvári szalo...
2011-01-14 08:35:34
Almás rolád
... zsemlemorzsa), nagyon kevés porcukor (csak ha nem elég édes a lekvár), csipetnyi só.
A sütőt begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig előmelegítjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal összekeverjük a csak gyengén felvert tojással és a sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetle...
2011-01-13 22:28:00
Almás piskóta 2.
... mérve), fél zacskó sütőpor, késhegynyi őrölt fahéj, 2 teáskanál folyékony édesítőszer, csipetnyi só.
A tojássárgákat kikeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az édesítőszerrel. Az almát megmossuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd a tojásmasszához hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután a liszttel felváltva óvatosan hozzátesszük az almás tojásmasszát. Kézi habv...
2011-01-13 22:27:08
G betűs receptek
... csont nélküli hosszúkaraj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 evőkanál zsír,(v. ennek megfelelő olaj), 1 dl bor, 2 paradicsom, só
A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük, a zsírból kiszedjük, és félre ...
2011-01-13 16:52:30
F betűs recept
... virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, fél dl étolaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 liter húsleves (kockából), só, tárkonylevél.
Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott gombát,...
2011-01-13 16:05:06
E betűs receptek
... tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A padlizsánt megmossuk, letörölgetjük, majd héjastul kis kockákra vágjuk és megsózzuk.
A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szét...
2011-01-13 15:48:49
Morzsák: a császári és a dara
... vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg búzadara
porcukor a szóráshoz

Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk.
Elkészítés: A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, csipet sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a te...
2011-01-13 14:12:12
Pálinkás almatorta
... a reszelt almát, és beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük, majd vastagon megszórjuk porcukorral. A zöldalmát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük. A gerezdekből egyre nagyobb V-alakú darabokat vágunk ki, ezeket egymásba rakjuk, és kissé szétcsúsztatjuk. A maradék citromlével megcsepegtetjük....
2011-01-13 13:55:15
Fokhagymás salátaleves
... fokhagyma
* 3 evőkanál olívaolaj
* 3 dkg liszt
* 8 dl zöldségleves (kockából)
* 2 dl tejszín

Elkészítés:

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

1. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, hozzáad...
2011-01-13 13:52:47
1 2 3 ..............535 536 537 538 539 ........807 808 .......1075 1076 1077 
Címkék: csirkemellet megmossuk, sütőt begyújtjuk, almákat megmossuk, almareszelő legdurvább, csak gyengén, tojássárgákat kikeverjük, almát megmossuk, tojásmasszához hozzáadjuk, tojásfehérjéből kemény, liszttel felváltva, almás tojásmasszát, húst megmossuk, zsírból kiszedjük, finomra vágott, padlizsánt megmossuk, tojásokat kettéválasztjuk, citromot alaposan, mazsolát megmossuk, cukor felével, vaníliás cukorral, reszelt almát, formába simítjuk, zöldalmát megmossuk, gerezdekből egyre, maradék citromlével, salátát leveleire, zöldfűszereket leöblítjük, fokhagymát meghámozzuk, olajat felforrósítjuk, tojásfehérjéből, szétcsúsztatjuk, megcsepegtetjük, császárszalonna, kettéválasztjuk, édesítőszerrel, parasztkolbász, tojásmasszához, zöldfűszereket, felforrósítjuk, felforrósított, lecsepegtetjük, füstölőrudakra, letörölgetjük, tojássárgával, kristálycukor, konyharuhával, tojássárgákat, megtisztított, összekeverjük, előmelegítjük, fakalapáccsal, beleforgatjuk, zsemlemorzsa, szikkasztjuk, magyarvagyok, vöröshagymát,
© 2013 TVN.HU Kft.