|
|
|
Hozzávalók:
1 személyre:
fél csirkemell
3 karika parasztkolbász
fél evőkanál ételízesítő
2 vékony szelet szalonna
Előkészítés:
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vas... |
2011-01-14 12:49:50 |
|
|
|
|
|
|
... Páclébe téve ("PÁCLÉ 1"), 10-12 napig tartjuk benne. Kivéve meleg vízzel mossuk, bőrét tisztára kaparva, fakalapáccsal jól kiverjük. Oldalait késsel simára formázva, meleg vízben újra megmossuk, két végére erős zsineget fűzünk. Füstölőrudakra akasztva levegőn szikkasztjuk. 2-3 nap alatt hideg füstön pirosra füstöljük. Száraz helyen felakasztva tároljuk.
Kolozsvári szalo... |
|
2011-01-14 08:35:34 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa), nagyon kevés porcukor (csak ha nem elég édes a lekvár), csipetnyi só.
A sütőt begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig előmelegítjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal összekeverjük a csak gyengén felvert tojással és a sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetle... |
2011-01-13 22:28:00 |
|
|
|
|
|
|
... mérve), fél zacskó sütőpor, késhegynyi őrölt fahéj, 2 teáskanál folyékony édesítőszer, csipetnyi só.
A tojássárgákat kikeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az édesítőszerrel. Az almát megmossuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd a tojásmasszához hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután a liszttel felváltva óvatosan hozzátesszük az almás tojásmasszát. Kézi habv... |
|
2011-01-13 22:27:08 |
|
|
|
|
|
|
... csont nélküli hosszúkaraj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 evőkanál zsír,(v. ennek megfelelő olaj), 1 dl bor, 2 paradicsom, só
A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük, a zsírból kiszedjük, és félre ... |
|
2011-01-13 16:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, fél dl étolaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 liter húsleves (kockából), só, tárkonylevél.
Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott gombát,... |
2011-01-13 16:05:06 |
|
|
|
|
|
|
... tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A padlizsánt megmossuk, letörölgetjük, majd héjastul kis kockákra vágjuk és megsózzuk.
A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szét... |
2011-01-13 15:48:49 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg búzadara
porcukor a szóráshoz
Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk.
Elkészítés: A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, csipet sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a te... |
2011-01-13 14:12:12 |
|
|
|
|
|
|
... a reszelt almát, és beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük, majd vastagon megszórjuk porcukorral. A zöldalmát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük. A gerezdekből egyre nagyobb V-alakú darabokat vágunk ki, ezeket egymásba rakjuk, és kissé szétcsúsztatjuk. A maradék citromlével megcsepegtetjük.... |
2011-01-13 13:55:15 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
* 3 evőkanál olívaolaj
* 3 dkg liszt
* 8 dl zöldségleves (kockából)
* 2 dl tejszín
Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
1. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, hozzáad... |
2011-01-13 13:52:47 |
|
|
|
|