Belépés
Karfiol szezámmagos bundában
... * 1 csokor snidling
* 2 dl joghurt
* 2 evőkanál tejföl
* 1 kávéskanál mustár

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, megmossuk. Enyhén sós, cukros vízben kb. 8 perc alatt ropogósra, főzzük, majd leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A liszthez keverjük a szezá...
2010-07-26 19:40:40
Gyógynövénytár-Som
... belőle.

Jó tudni!

Mellékhatása nem ismert.

Sombefőtt

Hozzávalók: 3 kg érett som, víz, 1 kg cukor, tartósítószer Elkészítés: A somot megtisztítjuk, megmossuk, összekeverjük a cukorral, és üvegekbe tesszük. Felöntjük tiszta vízzel, és a tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, majd lezárjuk. Fazékban 80-90 C fokon fél órán át hőkezeljük....
2010-07-26 11:13:27
Gyümisrizses Fagyikehely
... narancsos-kókuszos
rizsfagylalt
2 dl tejszín
15 dkg friss vagy befőtt
gyümölcs
2 ek. narancsszörp
10 dkg mazsola
0.5 dl rum
1 ek. citromlé

Elkészítés:

A mazsolát megmossuk, szárát leszedjük, és kislábosba szórjuk. Ráöntjük a rumot, a citromlevet és
annyi vizet, hogy a folyadék éppen csak elfedje a gyümölcsöt. Fedőt...
2010-07-26 11:01:48
Sárgabarackkompót illatos...
... verbéna
50g fruktóz

Elkészítése:

Felforraljuk a vizet, levesszük a tűzről, és beletesszük az illatos verbénát. Lefedve 10 percig hagyjuk ázni. Leszűrjük.
Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. 30 másodpercre lobogó vízbe dobjuk, lecsepegtetjük, és lehúzzuk a héját.
Kettévágjuk, kiszedjük a magját. Néhány magot megtörünk, a belét fél...
2010-07-26 09:53:11
Sárgabarackhab
Sárgabarackhab



Hozzávalók:

600g sárgabarack
4 zselatinlap
0,5dl víz
2ek fruktóz
3 tojásfehérje

Elkészítése:

A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A sárgabarackot megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kiszedjük a mag...
2010-07-26 09:51:50
Mandulakrémes sárgabaracktorta
... mandula
10g margarin
4 csipet őrölt gyömbér
40g fruktóz
2 tojás
0,5dl sovány tej
Néhány mandulaforgács (elhagyható)

Elkészítése:

Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, kiszedjük a magját, majd vékony gerezdekre vágjuk. A mandulát finom porrá őröljük.
Előmelegítjük a sütőt 210ºC-ra (7. fokozat), ...
2010-07-26 09:50:35
Levendulás sárgabarackbatyuk
... sárgabarackbatyuk



Hozzávalók:

12 szem sárgabarack
4ek levendulaméz
8 szál virágzó levendula

Elkészítése:

Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, és kiszedjük a magját.
Előmelegítjük a sütőt 180ºC-ra ...
2010-07-26 09:48:45
Őszibarack ribizlizselében
... hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, lehúzzuk a héját. A negyedelt barackot elosztjuk 4 kehelybe, és betesszük a hűtőszekrénybe.
A ribizlit hideg víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd leszedjük a szemeket. Két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A többit a vízzel felforraljuk, 5 percig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem nyílnak.
A ribizlit ...
2010-07-26 09:47:46
Fóliában sült pontyszelet
... meglocsoljuk.

Ha kész, óvatosan betakarjuk őket, ráfektetjük a parázsra, majd pár percig mindkét oldalán átsütjük.

Mellé szintén parázson sült burgonyát kí...
2010-07-25 20:35:55
Brokkoli felfújt
... kikenéséhez vaj, zsemlemorzsa




Elkészítés:

A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és 1 evőkanál ételízesítővel ízesített vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük, és turmix gépben pépesítjük.

A margarint serpenyőben ...
2010-07-25 15:59:00
1 2 3 ..............538 539 ........802 803 804 807 808 .......1075 1076 1077 
Címkék: Gyümisrizses Fagyikehely, karfiolt megtisztítjuk, tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény, liszthez keverjük, somot megtisztítjuk, tetejére csipetnyi, mazsolát megmossuk, folyadék éppen, illatos verbénát, zselatint beáztatjuk, sárgabarackot megmossuk, mandulát finom, sütőt 210&#186, sütőt 180&#186, negyedelt barackot, ribizlit hideg, vízzel felforraljuk, gyümölcsök szét, brokkolit megtisztítjuk, margarint serpenyőben, sárgabaracktorta, ribizlizselében, kettéválasztjuk, lecsepegtetjük, sárgabarackhab, sargabarackhab, hűtőszekrénybe, gyógynövénytár, ételízesítővel, mandulaforgács, receptgaleriak, tartósítószert, sárgabarackot, megtisztítjuk, tartósítószer, mandulakrémes, összekeverjük, előmelegítjük, felforraljuk, zsemlemorzsa, megszárítjuk, narancsszörp, gyümisrizses, mellékhatása, rizsfagylalt, tojásfehérje, meglocsoljuk, evőkanálnyit, félreteszünk, levendulaméz, mindmegette, citromlevet, elkészítése, fagyikehely, serpenyőben, kettévágjuk, sárgabarack, pontyszelet, díszítéshez, ráfektetjük, zselatinlap,
© 2013 TVN.HU Kft.