Belépés
Lisieux-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító
A Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító
Lisieux-i Kis Szent Teréznek, a ,,kis út" szentjének élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, október 1-jén.
................
Teréz 1873. január 2-án született a normandiai Alençonban. ...
2020-10-01 16:55:01
Karol Wojtyła művészi világa (4. rész) 08.17
... műveit. A szentatya művészi világát bemutató sorozatunk nem titkolt célja, hogy kedvet ébresszünk: vegyük kézbe minél többen alkotásait, merüljünk el ebben a nagy metafizikai mélységeket megnyitó, szemlélődő szövegvilágban. Az anya című versciklus a földi élettől búcsúzó Mária állítja elénk.
Az anya keletkezési éve a júliusban bemutatott A ragyogó víz énekével azonos: 1950. A...
2020-08-17 12:22:18
Kezdődik a 30. Thealter nemzetközi színházi fesztivál Szegeden
... programban.
A fesztivál pénteken délután a Klauzál téren Somló Dávid Drift című nagy közterekre és 15 előadóra komponált hip...
2020-08-13 13:42:29
Elrajtolt az idei tiszai PET Kupa mezőnye Záhonyból
...
Az indulás előtt tartott megnyitón Hizó Ferenc, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közszolgáltatási fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kezdeményezés azért különösen innovatív, mert környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen.
A PET Kupa sikerének kulcsa, hogy a hulladékszedést és újrahasznosítást szórakozta...
2020-08-03 14:15:46
Sportsziget a Margitszigeten
...
A Fővárosi Önkormányzat és a The Color Run Magyarország szervezésében indult Budapest Restart Sportszigeten már a szombati hivatalos megnyitó előtt szinte tele volt a sportcentrum füves pályája, sokan tollaslabdáztak, a vállalkozó kedvűeknek Béres Alexandra fitneszvilágbajnok vezényelt tornát. A futópályán felállított pingpong-asztaloknál és a bokszringben egymást váltották a...
2020-08-01 12:31:39
Kedves Borbarátok! - indulnak az idei Füredi BORHETEK
... a Kékfrankos "szolgáltat" kellemes muzsikát a bor élvezetéhez.
Az idei Borhetek tehát a beszélgetésről, a nemes italok kortyolgatásáról, a kellemes zene hallgatásáról szól!
A megnyitót is ebben a szellemben rendezzük meg augusztus 7-én, pénteken este.
A Borheteket a Nemzeti szalag átvágásával - illusztris vendégeink társaságában - Bóka István, városunk polgármestere...
2020-07-31 08:10:18
Jézus Szentséges Szíve 06.19
..................
Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek (idén június 19.).
Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimb...
2020-06-19 08:26:01
Megnyílt a 30 éve szabadon című vándorkiállítás Egerben
...
A megnyitón Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze arról beszélt: a tablókon nem csupán egy eseménytörténeti összefoglalót láthatnak az érdeklődők. Olyan személyiségek portréi is feltűnnek, akik a közép- és kelet-európai rendszerváltoztatás történetében kulcsszerepet játszottak vagy játszanak mind a mai napig.
A tárlat tablóin látható képek és installációk arról á...
2020-06-09 19:53:30
Trianon 100 - Emlékprogramok országszerte
... a szlovéniai Lendva polgármestere pedig előimádkozza a Miatyánkot.
Trianon képes levelezőlapokon címmel nyílik kiállítás Szombathelyen a Puskás Tivadar középiskola galériájában. A megnyitót online is közvetítik.
Kecskeméten a Hírös Rovókör 16 órától zenés, verses megemlékezést tart a Mikrokozmosz a Makrokozmoszban című műalkotásnál. Utána kétperces harangzúgás, egy rövi...
2020-06-03 13:42:12
Gyógyító ima
Őseink még tudták, és alkalmazták is nap mint nap. Mi már nagyon el vagyunk távolodva a hittől, a bizalomtól, az imától, a reménykedéstől, és a spiritualitástól. Éljük hétköznapi életünk, rohanunk, dolgozunk, stresszelünk, és panaszkodunk.

Próbáljunk ki egy kicsit befele fordulni, imádkozni és reménykedni.

Vegyük észre, hogy életünk alakulásában mekkora szerep...
2020-05-24 13:19:47
1 2 3 ................101 102 .........152 153 ........202 203 204 
Címkék: Szent Teréz, Karol Wojtyła, Kedves Borbarátok, Füredi BORHETEK, Jézus Szentséges Szíve, Gyermek Jézusról, Lisieux-i Kis Szent Teréznek, Somló Dávid Drift, Hizó Ferenc, Technológiai Minisztérium, Fővárosi Önkormányzat, Color Run Magyarország, Budapest Restart Sportszigeten, Béres Alexandra, Bóka István, Jézus Szíve, Balogh Gábor, Terror Háza Múzeum, Puskás Tivadar, Hírös Rovókör, idei tiszai, idei Füredi, normandiai Alençonban, szentatya művészi, nagy metafizikai, anya című, földi élettől, anya keletkezési, júliusban bemutatott, fesztivál pénteken, indulás előtt, kezdeményezés azért, szombati hivatalos, sportcentrum füves, vállalkozó kedvűeknek, futópályán felállított, bokszringben egymást, idei Borhetek, nemes italok, kellemes zene, szellemben rendezzük, egész Egyházra, főünnep napja, pünkösd utáni, megváltó szeretet, megnyitón Balogh, eseménytörténeti összefoglalót, tárlat tablóin, szlovéniai Lendva, megnyitót online, kicsit befele, kortyolgatásáról, felhasználásával, közszolgáltatási, eseménytörténeti,
© 2013 TVN.HU Kft.