|
|
|
...
befecskendezett egy kis olajat a forgópántba. Ha találkozott egy olyan kapuval, amit nehéz volt kinyitni, megolajozta a zárat. Így ment végig az életen, megolajozva minden nehéz helyet, könnyebbé téve mindenki másnak, aki csak utána ment. Az emberek különcnek, furcsának és őrültnek nevezték, de ő állhatatosan haladt tovább, gyakran újra megtöltve olajos... |
2020-12-08 22:31:37 |
|
|
|
|
|
|
... sütőt 220 ºC-ra melegítsük elő. A tészta tetejét olajozzuk meg és hagyjuk megkelni. Kb. 10 perc sülés után, ha már megszilárdult a tészta, kifordíthatjuk a formából és kicsit megolajozva, hogy színt kapjon süthetjük tovább még kb. 10 percig.
ALBA-MIX KENYÉR
Hozzávalók: 250 g ALBA-MIX lisztkeverék, 200 g langyos víz, 8 g friss élesz... |
|
2013-10-25 18:19:27 |
|
|
|
|
|
|
... Sürgősségen zúzták össze.
Másodszor nagyon könnyen kivettem (nem mondom meg honnan :) ) amit az orvostól tanultam és most leírom, hogy mindenki tudja :
Mutatóujjat picit megolajozva, hogy kapaszkodó képessége megszünjön, (de nem nagyon, mert a bőrbe okádik) , az óramutatóval ellentétes irányban ,óvatosan körkörösen surolva szabályszerüen ki lehet "csavarni" a bőrből.... |
2012-06-29 15:46:10 |
|
|
|
|
|
|
... a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cm átmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és... |
|
2012-04-06 19:47:13 |
|
|
|
|
|
|
... réteslapot/minden réteget zsiradékkal megkenjük/ ráhalmozzuk a tölteléket,majd egy újabb lapot terítünk rá.Ismét töltelék ,megint jön a lap rá.Ismét töltelék...A tetejére 2-3 lapot teszünk megolajozva.
A legtetejére olvasztott vajat locsolunk, és közép meleg sütőbe téve fokozatosan emeljük a hőt, s így ropogósra sütjük.
#1957
2009. június 9. 14:10
Válaszol... |
|
2011-12-03 15:44:26 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Negyed kiló cseresznyét vagy meggyet megmosva kimagozunk, szűrőbe tesszük, levét lecsurgatjuk.
Elkészítés:
Egy csomag réteslapot nedves konyharuhán laponként megolajozva szétterítünk, és meghintjük 2 dkg darált dióval. A kimagozott gyümölcsöt egy csíkban a réteslapra tesszük, megszórjuk egy kevés tört fahéjjal ízesített Glukononnal (vagy néhány c... |
2010-12-06 21:00:26 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Negyed kiló cseresznyét vagy meggyet megmosva kimagozunk, szűrőbe tesszük, levét lecsurgatjuk.
Elkészítés:
Egy csomag réteslapot nedves konyharuhán laponként megolajozva szétterítünk, és meghintjük 2 dkg darált dióval. A kimagozott gyümölcsöt egy csíkban a réteslapra tesszük, megszórjuk egy kevés tört fahéjjal ízesített Glukononnal (vagy néhány c... |
2010-11-20 08:26:35 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük a másik tojással. A réteslapot megtöltjük: a szélére egy csíkban felkenjük a sonkás tölteléket, mellé szintén egy csíkban a káposztás tölteléket. Összecsavarjuk, és a tetejét megolajozva kikent sütőlemezre tesszük. Forró sütőben pirosra sütjük. Még melegen felszeleteljük. A szeleteket nem állítva, hanem lapjával lefelé helyezzük a tálra, így látszik, hogy kétféle a tölt... |
2010-11-19 18:49:09 |
|
|
|
|
|
|
... közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk, és legalább egy óráig állni hagyjuk, egy csipet sóval ízesítjük. Végül belekeverünk három evőkanál olajat, és csak az első palacsinta alá megolajozva a sütőt, a többit olajozás nélkül megsütjük. Közben habosra keverünk négy tojássárgát öt deka cukorral, egy narancs reszelt héjával meg levével, meg két deka liszttel, és két deci tejjel fel... |
2010-10-31 13:19:27 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük a másik tojással. A réteslapot megtöltjük: a szélére egy csíkban felkenjük a sonkás tölteléket, mellé szintén egy csíkban a káposztás tölteléket. Összecsavarjuk, és a tetejét megolajozva kikent sütőlemezre tesszük. Forró sütőben pirosra sütjük. Még melegen felszeleteljük. A szeleteket nem állítva, hanem lapjával lefelé helyezzük a tálra, így látszik, hogy kétféle a tölt... |
2010-10-25 04:38:06 |
|
|
|
|