|
|
|
... kapor
ELKÉSZÍTÉS
1,E 20. század eleji recept kétségtelenül nyugati hatásról árulkodik, hiszen liszttel sűrítik, fűszerezése azonban bengáli hagyományokat őriz. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, beleszórjuk a feldarabolt paradicsomot és almát, a vékony karikákra vágott csípős zöldpaprikát, a babérlevelet, a gyömbért és a koriandert, és 1-2 percig főzzük.
2,Felö... |
2024-02-09 18:03:08 |
|
|
|
|
|
|
... hűlni hagyjuk, majd kezünkkel a felesleges vizet kipréseljük belőle. Késsel felaprítjuk.
A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Egy kisebb lábasban kb. egy evőkanálnyi vajat megolvasztunk. A kinyomott és késsel feldarabolt spenótlevélre nyomunk 2 gerezd fokhagymát, a megolvasztott vajat, megpirított fenyőmagot. Jól összekeverjük.
A csirkemellbe teszünk egy-egy s... |
|
2018-01-13 15:18:22 |
|
|
|
|
|
|
... 7 g kukoricakeményítő
2,5 g só
Elkészítés
A csokoládé 2/3-át (180 grammot) egy forró vízzel teli lábas fölé helyezett fém edényben megolvasztunk. Finoman kevergetjük, míg megolvad, majd félretesszük.
Felverjük a tojásokat a kristálycukorral, a vaníliakivonattal és a balzsamecettel, amíg az habos és könnyed állagú lesz. E... |
2017-06-22 23:15:44 |
|
|
|
|
|
|
... saláta
só
bors
2 ek balzsamecet
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 4 dkg vajat megolvasztunk, lassú tűzön melegítjük, amíg megbarnul. A krumplihoz dolgozzuk az áttört túróval, a búzadarával és 15 dkg étkezési keményítővel. A tésztából ujjnyi vastag hengereket formázunk, ... |
|
2017-06-08 23:28:00 |
|
|
|
|
|
|
... elkenünk, és szép pirosra sütjük.
A sonkát előfőzzük, a levét leszűrjük, és félretesszük a káposztához. A húst kockákra
vágjuk. A... |
|
2017-02-12 12:32:55 |
|
|
|
|
|
|
... gombócot formázunk és a közepébe tesszük a töltött fügét. Gombócokat gyurmázunk belőlük. Állni hagyjuk, majd mikor megszilárdult, beleforgatjuk az öntetbe, amihez 5 evőkanál vízben megolvasztunk 5 evőkanál cukrot, 10 dkg étcsokit vagy tortabevonót és ebbe forgatjuk a gombócokat, végül darált dióba hempergetjük.
Miután jól megkeményedtek, félbevágjuk a gombócokat.
|... |
2016-12-01 13:09:36 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
A krémhez:
7 tojássárga
15 dkg cukor
2 dl erős feketekávé
2 evőkanál keményítő
25 dkg vaj
A csokimázhoz:
Csoki-csipsz, amit szépen megolvasztunk egy kis tejjel
Elkészítés:
A kókuszos tésztához a 7 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral jó kemény habbá verjük. A 30 dkg kókuszreszeléket, a kókuszlisztet és a fél c... |
2016-07-28 13:57:02 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk őrölt fahéjjal, 1-2 evőkanál zabkorpával, valamint ízlés szerint darált dióval vagy mandulával (így a megpárolódott alma nem áztatja majd el a tésztát).
Egy tálban megolvasztunk 15 dkg vajat, majd fakanállal hozzákeverünk 3 egész tojást, 20 dkg Graham lisztet és 1 csomag sütőport. Végül kell még bele 3-4 evőkanál tejföl, és édesítő ízlés szerint. Akkor jó, ha sűrű... |
2016-06-09 08:36:12 |
|
|
|
|
|
|
... szármát felengedjük annyi vízzel,hogy a tölteléket elfedje és megsózzuk,majd csendes forrással legalább egy óráig főzzük.
Rántást a következőképpen készítjük el:
4 dkg zsírt megolvasztunk,beletesszük a lisztet,kissé megpirítjuk ,belekeverünk egy-két zúzott fokhagymát,ha az is megpirult,hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük,azután feleresztjük,majd a szármára öntjük és össz... |
2016-01-18 09:54:22 |
|
|
|
|
|
|
NÉGER SZALÁMI
1 margarin
40 dkg cukor30 dkg keksz
10 dkg dió
1 cs mazsola
2 púpos kanál kakaó
1, 5 dl tej
A kakaót a cukorral és a tejjel összekeverjük és gőz fölött felolvasztjuk.
Hozzáadjuk a margarint és azt is felolvasztjuk benne. Bele rakjuk a diót és
a mazsolát.
Mikor kezd kihülni belekeverjük a darabokra t... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|