Belépés
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár
... tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. Előmelegített 170-180 fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra. (közben a felesleges levet leöntjük) ha megsült tepsire borítjuk és a másik felét is megpirítjuk. Hidegen szeleteljük.

Középső: 1 kg franciasalátát csinálunk,1,5 dl vízben felforralunk fél leveskockát és egy cs.zselatint, picit hűtjük és összekeverjük a salival. folpack...
2018-11-09 19:43:13
A tökéletes szilvás gombóc receptje
... tészta sarkait és gombócot formálunk belőle. Vizet forrósítunk, teszünk bele egy kevés sót és megfőzzük benne a gombócokat. Közben a zsemlemorzsát serpenyőbe tesszük...
2018-10-29 11:37:28
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
... sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sült burgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük. Van egy ke...
2018-10-29 11:30:30
sütőtökös kelkáposzta kolbásszal
... kolozsvári szalonna
5 szál kakukkfű
1 kávéskanál római kömény
3 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma

elkészítés
A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk az olíván. Rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, kelkáposztát és főzőkolbászt.
Ízesítjük sóval, friss kakukkfűvel és róm...
2018-10-27 18:38:29
Sajtos karfiolleves
... sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget azonban egészben hagyjuk.
3. Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, rátesszük a zöldségeket, és néhány percig folyamatosan kevergetve megpirítjuk. (Nagyon jó illatuk lesz).
4. Ezután a zöldségeket felöntjük vízzel, és erőleveskockával, ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
5. Ezal...
2018-10-22 16:09:00
H.Kohut Katalin: Parajfőzelék
... Mirelít parajokat mély, nagy lábasban kevés tejjel felengedjük, ha még nem tettük meg. Hozzátesszük a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével, sózzuk, fűszerezzük Delikátt...
2018-09-27 14:59:15
Grízes tészta lekvárral
... pici olaj
porcukor



Elkészítés: A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Közben a darát kevés forró olajon szép barnára megpirítjuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd lefedjük, hogy a gőzben a daraszemek megduzzadjanak. Ha kész, a tésztát és a darát összekeverjük.

Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk....
2018-09-27 01:01:21
Vadas zsemlegombóccal
... mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből, tojás ból és tejből nokedlitésztát készítünk, és beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. A masszából gombócokat formázunk, majd forró vízben kif...
2018-09-24 21:36:20
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
... belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjük a húst. Az egyik csirkemellet két vékony szeletre vágjuk, a másikat felkockázzuk. Az apróra vágott húst egy fedett serpenyőben megpirítjuk 1 ek olajon, majd ízlés szerint fűszerezve, közepes lángos készre pirítjuk (amikor elforr a leve, kész van).
A vékonyra szeletelt csirkét oldalait besózzuk és kicsit megborso...
2018-09-24 21:34:22
Habos almás sütemény
... kezdődik a rétegezés: linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma, a tetejére kerül a kemény hab.
A díszítéshez a diót és a porcuk...
2018-09-24 21:17:32
1 2 3 ................404 .........606 ........807 808 
Címkék: Kohut Katalin, tökéletes szilvás, kisülő zsiradék, felesleges levet, másik felét, zsemlemorzsát serpenyőbe, olajjal bekevert, tepsit alufóliával, fóliát levéve, tetejét kicsit, sült burgonyát, kolozsvári szalonnát, apró kockára, felkockázott sütőtököt, többi zöldséget, lábasban kevés, zöldségeket felöntjük, fokhagymákat fokhagymanyomó, darát kevés, daraszemek megduzzadjanak, darát összekeverjük, zsemlét felkockázzuk, masszából gombócokat, egyik csirkemellet, másikat felkockázzuk, apróra vágott, fedett serpenyőben, vékonyra szeletelt, tetejére kerül, erőleveskockával, zsemlegombóccal, annyiféleképpen, nokedlitésztát, fokhagymanyomó, zsemlekockákat, franciasalátát, zsemlegombócot, ételízesítővel, megduzzadjanak, megdinszteljük, előmelegített, összekeverjük, zsemlemorzsát, felkarikázzuk, karfiolleves, felforralunk, hozzátesszük, felkockázott, fokhagymákat, felkockázzuk, segítségével, kelkáposztát, főzőkolbászt, folyamatosan, parajfőzelék, félretesszük, meglocsoljuk, csirkemellet, felforraljuk, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.