|
|
|
... kisebb padlizsán
Elkészítés:
A szalonnát gyufaszál vastagságúra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom a félkarikára vágott hagymákat és lepirítom. Mikor a hagyma megpirult, jöhet hozzá a vékony csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást isméte... |
2023-11-27 15:22:44 |
|
|
|
|
|
|
... húst. Ügyeljünk arra, hogy a csirke minden oldalon egyenletesen lepiruljon, ezért is érdemes nem egyszerre megsütni a csirkecsíkokat.
A csirkecsíkokat kb. 3 percig pirítjuk. Miután megpirultak, tányérra szedjük és félretesszük.
A zöldséges alaphoz a vöröshagymát félhold alakúra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a paprikákat felcsíkozzuk, a répát szintén vékony csíkokr... |
2023-05-18 09:01:49 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk fel apróra és pirítsuk meg
a burgonyával együtt egy serpenyőben, forró olajban.
Tisztítsuk meg a fokhagymát és pépesítsük, amikor a burgonya
már majdnem megpirult, akkor adjuk hozzá a fokhagymát és
pirítsuk még egy kicsit.
A tojásokat verjük fel egy tálban a tejföllel, sózzuk, borsozzuk,
majd adjuk hozzá az apróra vágott zöld fű... |
2020-08-20 08:52:57 |
|
|
|
|
|
|
... vas nyelű serpenyőnk, használjuk azt.Szép lassú tűzön sütni kezdjük. A kiolvadó zsírt időnként leöntjük. A bőrös oldalátlegalább 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen.Ha a bőrös oldal megpirult, megfordítjuk a melleket és 2 perc alatt megpirítjuk a másik oldalukat is.
A sütés utolsó 20 másodpercében a serpenyőbe tesszünk 2 gerezd fokhagymaát megroppantva, pár szál friss kak... |
2019-11-03 12:46:21 |
|
|
|
|
|
|
... és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.
Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra előmelegített sütőbe sütjük. Úgy 35 percig sül, amíg a bacon enyhén megpirult, és kiengedi a zsírja nagy részét. Semmiképpen nem szabad túlsütni, mert nem szabad, hogy a karajbatyuk kiszáradjanak.
Frissen, forrón tálaljuk, friss zöld salátával kínálhatjuk... |
2019-06-19 10:47:15 |
|
|
|
|
|
|
... újhagymát is.
Egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg benne a hagymákat és a cukkinit. Sütés közben sózzuk és fűszerezzük.
Ha szépen megpirultak, akkor tegyük őket az aprítóba és dolgozzuk el a zöldségeket a többi hozzávalóval. Botmixert is használhatunk. Igény szerint tehetünk hozzá zsírt is. Kóstoljuk meg, majd fűszerezzük m... |
2019-01-03 17:47:43 |
|
|
|
|
|
|
... bepácoljuk.
A csirkemellet és az ananászt, húsos szalonnát felváltva saslik-pálcára húzzuk.
Serpenyőben olajat hevítünk és közep... |
2018-12-23 11:52:15 |
|
|
|
|
|
|
... a süléskor esetlegesen kifolyó szaft ne a sütőbe csöpögjön.) 200°C-os sütőben kb 40 percig sütjük, ezután levesszük róla az alufóliát és így sütjük további 10 percig.
Ha megpirult a szalonna kivesszük a sütőből, és óvatosan a sütőpapíros tepsibe borítjuk át az őzgerinc tartalmát, visszatesszük a sütőbe és még kb 10 perc alatt szép pirosra sütjük a tetejét is. Melegen ... |
2018-10-04 12:21:58 |
|
|
|
|
|
|
... mellette elrendeztem a ... |
2018-09-09 16:50:35 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt és jól elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrj... |
2018-07-12 23:29:28 |
|
|
|
|