Belépés
Bergmann Ernő temetésére Balatonfüred, 2020. október 15.
... környéken a Bergmann. Nem egyszer hallottam útbaigazítást: ha Csopak felől jössz, a Bergmann után azonnal jobbra...
Nincs ember, akit elkerülne a szenvedés. Testi-lelki megpróbáltatás. Le kell győzni sokszor önmagunkat. Nem szabad beletörődni a középszerűségbe.
Kosztolányit idéztem, aki a Hajnali részegség című versében beszél arról, hogy ,,az égben bál van! Min...
2020-10-16 17:23:48
Lesz vagy nem lesz óraátállítás?
... balesetek száma is...

Úgy tűnik, jövő tavasszal tehát utoljára még előrehúzzuk az órát hajnali 2-ről 3 órára, amellyel együtt véget érhetnek az óraátállítással járó ,,megpróbáltatások" is.

Október 25-én viszont még ne felejtsétek el hajnali 3-ról 2 órára visszaállítani az órákat!


...
2020-10-14 12:05:50
Mint amikor kettévált a Vörös-tenger
... apát.
Bár még korai lenne visszaköltözésről beszélni, hisz helyre kell hozni az elektromos hálózatot, és a helyi tűzoltók is ellenőrizni fogják az épületeket, Damien apát úgy látja, ez a megpróbáltatás nagy tanítás volt, fordulópont, amikor új megvilágításba kerülnek a dolgok, máshogy értékeljük, mi a legfontosabb az életben.
A szerzetesek többsége átmenetileg a Manhatta...
2020-10-03 22:47:14
26. évközi hét szerda 09.30
OLVASMÁNY Jób könyvéből
Istennel nem szánhatunk perbe; vele szemben senkinek sem lehet igaza.
A súlyos megpróbáltatás után Jób így beszélt: Jól tudom, hogy Istennel szemben embernek nem lehet igaza, s ha vele perbe szállni kíván is, hiába küzd: ezer kérdés közül egyre sem tud neki megfelelni.
Istennek bölcs a szíve és hatalmas az ereje, bántatlanul vajon ki szegülhet...
2020-09-30 12:08:09
Rózsaeső Imaharmincad
... Jézusról és a Szent Arcról nevezett Szent Teréz! Tekints beléd vetett bizalmamra, fogadd el kéréseimet, és mutasd be őket a Szentháromságnak! Járj közben értem a Szűzanyánál, aki a megpróbáltatás idején, mint édesanya mosolygott rád. Járj közben különösen azokért, akik többet fáradnak és szenvednek, mint én. Egyesíts engem testvéri egységben mindazokkal, akik közbenjárásodat kérik...
2020-09-21 16:03:16
Pio atya nagyon szerette a keresztet.
... sértődve érzem magam a szent örömben".
A San Giovanni Rotondo kolostor árnyékában élni Padre Pio számára a kereszt árnyékában való életet jelentette, mert ideális esetben mintha a megpróbáltatás kolostorába költözött volna. Padre Pio minden nap, minden pillanatban felajánlotta magát a megnyilvánulás áldozatának, nem csak örvendetes, hanem nagylelkű is a világ Krisztussal való...
2020-09-15 16:05:24
23. évközi hét szerda 09.09
... eljövetelére!
Testvéreim! <>>br Ami a szüzeket illeti, nincs külön parancsom az Úrtól. Tanácsot azonban adok, mivel az Úr irgalma folytán hitelt érdemlek.
Az a véleményem, hogy a ránk váró megpróbáltatások miatt ez az állapot ajánlható; jó ha így marad az ember. Feleséghez vagy kötve? Ne gondolj válásra! Feleség nélkül vagy? Ne keress házastársat! De ha megnősülsz, nem v...
2020-09-09 08:30:18
Amikor az ördög elveszíti a fejét
... elvesztették a fejüket. Az ördög szolgái elveszítik az önuralmukat, amikor a Szabadító jön. Feneketlen mélységbe zuhannak, de mi mélységesen derűlátók vagyunk, még a legrosszabb megpróbáltatások idején is. Mindenkit és mindent kezében tart Valaki.

Napi gondolat
Mit viszel magaddal ebből a napi áhítatból, ami legközelebb segít majd neked szembeszállni egy lehetséges...
2020-09-04 07:27:47
Isten iskolája
... porcelánt háromszor is, hogy az arany, a karmazsinvörös és más színek ragyogóbbak, még szebbek és maradandóbbak legyenek.
Mi is ugyanilyen alapelv szerint formálódunk. Az élet megpróbáltatásai belénk vannak égetve többször is, és Isten kegyelme által gyönyörű színek formálódnak bennünk, amelyek örökké tündökölnek. (Cortland Myers)

A legszebb virágok nem napon nőnek...
2020-09-01 22:36:39
Nézz Jézusra
... Istenben való rendíthetetlen hitéért". Most Isten jobbján ül, miután végigfutotta a versenypályát.
Jézus egész életét az Atyában való hit jellemzi. Elfogadta a kereszt megpróbáltatását, mert az Ő Atyja készítette azt neki. "Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied" (Luk 22,42). És az őt ért minden gúnyban, csúfolódásban és elvetésben az Istenben való hit támogatta Jéz...
2020-08-26 22:34:19
1 2 3 ..............................193 194 ................290 291 ................386 387 388 
Címkék: Bergmann Ernő, Rózsaeső Imaharmincad, Nézz Jézusra, OLVASMÁNY Jób, Szent Arcról, Szent Teréz, Giovanni Rotondo, Padre Pio, Cortland Myers, Most Isten, ördög elveszíti, órát hajnali, óraátállítással járó, elektromos hálózatot, helyi tűzoltók, megpróbáltatás nagy, szerzetesek többsége, súlyos megpróbáltatás, megpróbáltatás idején, szent örömben, kereszt árnyékában, megpróbáltatás kolostorába, megnyilvánulás áldozatának, világ Krisztussal, szüzeket illeti, ránk váró, állapot ajánlható, ördög szolgái, legrosszabb megpróbáltatások, napi áhítatból, élet megpróbáltatásai, legszebb virágok, kereszt megpróbáltatását, szentháromságnak, megpróbáltatásai, megpróbáltatások, megpróbáltatását, középszerűségbe, közbenjárásodat, óraátállítással, megvilágításba, karmazsinvörös, megpróbáltatás, rendíthetetlen, visszaállítani, megnyilvánulás, versenypályát, maradandóbbak, csúfolódásban, útbaigazítást, szembeszállni, elvesztették, kosztolányit, balatonfüred, végigfutotta, imaharmincad, óraátállítás, legfontosabb, felajánlotta,
© 2013 TVN.HU Kft.