|
|
|
HOZZÁVALÓK
60dkg marhahús
1db sárgarépa
1db fehérrépa
1fej vöröshagyma
0.5db zellergumó
3ek paradicsompüré
2gerezd fokhagyma
5ek liszt
3ek cukor
só
bors
1mk kakukkfű
5szem borókabogyó
1db szerecsendió virág
10szem koriandermag
ELKÉSZÍTÉS
Minden zöldséget megpucolunk, majd ruszti... |
2021-11-30 19:18:36 |
|
|
|
|
|
|
... adagoljuk a vizet, egészen addig míg egy közepes tésztát kapjunk. Az olajat a végefelé beledagasztjuk. Meleg helyen duplájára hagyjuk kelni. Míg kel addig egy kissebb szál kolbászt megpucolunk és hosszában 4-be vágjuk. Majd felszeleteljük vékonyra. 10 dkg maradék csípős paprikás szalámit is felkockázunk.
Ha megkelt a tészta félcenti vastagra kinyújtjuk majd megkenjük tejföle... |
|
2018-01-15 10:48:37 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
1 ek pirospaprika
2 tk só
1 kevés őrölt bors
1 ek paprikakrém vagy Piros Arany
Elkészítés
6 db tojást megfőzünk, majd megpucolunk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a darált hússal, egy darab nyers tojással, az elmorzsolt leveskockával, a sóval, a borssal, az őrölt paprikával, a paprikakrémme... |
2016-03-23 22:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... kevesen ismerik, mert úri világ lett.
A húst a töltött káposztába sohase daráljuk, helyette igen kicsi apró kockákra vágjuk. Ezt a húst utána fel kell sütni a következő képen. Megpucolunk két-három fej közepes hagymát, apró kockákra vágjuk és zsír és olaj egy-egy arányú keverékébe rakjuk bele. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a húst. Amikor a hús már kiengedte a ... |
|
2016-02-26 10:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... só
bors
pirospaprika
olaj
1 tojás
liszt
1 csipet sütőpor
pici petrezselyem
Elkészítés:
25 dkg burgonyát megpucolunk, kockára vágjuk és puhára főzzük sós vízben. Ha kész, leszűrjük és kihűtjük, ebből lesz a gombóc. Ezt 1 tojással, liszttel (amennyit felvesz) és 1 csipet sütőporral tésztává gyúrjuk.... |
|
2015-07-22 22:35:54 |
|
|
|
|
|
|
... pici sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a maradék cukorral és a puha margarinnal géppel jól kikeverem, majd mehetnek bele a fűszerek, az almatöltelék (ha nincs akkor 2 db almát megpucolunk és lereszelünk, majd egy pici cukorral addig pároljuk, míg a levét elveszti, majd lehűtjük), a tejföl, a tej, a citromhéj. Beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét, végül beleszitálom a liszt... |
2015-05-04 01:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket)
Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha fel... |
2015-01-20 06:36:30 |
|
|
|
|
|
|
... és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket)
Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha fel... |
2014-12-01 12:06:33 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbér gátolja a gyulladást és segíti a vérkeringést. Így nyújt gyógyírt a reumás és az ízületi bántalmakra, gyulladásokra. Készítsünk belőle nyugtató fürdőt! Egy gumónyi gyömbért megpucolunk és apró darabokra vágjuk össze. 1-1,5 liter felforralt vizet hagyunk hűlni körülbelül 1-2 percig, majd leöntjük vele az összevágott gyömbérünket. Hagyjuk 10 percig, hogy a gyömbér a forró ví... |
2014-11-21 12:55:43 |
|
|
|
|
|
|
... és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket)
Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha fel... |
2014-11-11 14:07:48 |
|
|
|
|