Belépés
Székrekedésre és csonterősítésre is jó
... méz,
ízlés szerint citromlé.

Elkészítése:
Készítsük elő a rebarbarát, vágjuk kockákra. Forraljuk fel a vizet és tegyük bele a rebarbarát. Kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd mézzel és citromlével ízesítsük.

Rebarbarás-narancsos frissítő hozzávalói:
4 csésze víz,
10-15 dkg eper,
3 csésze rebarbara...
2024-02-13 19:48:14
Cukkinis-paradicsomos csirkeragu bulgurral
... ereszt.)
3, Amikor kezdi elfőni a levét, hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és a csíkokra vágott kápia paprikát, és folytatjuk a párolást lefedve.
4, Ha már a cukkini is félig megpuhult, jöhet rá a hámozott, cikkekre vágott paradicsom és a zúzott fokhagyma.
5, Pár perc további párolás után beletesszük a szűrőkanálban megmosott bulgurt, felengedjük vízzel, hozzáadjuk ...
2024-02-12 13:30:35
Ezért fogyasszunk sok avokádót!
... könnyen szállítható s mind jobban növekszik fogyasztóinak száma. Termelési területe ugyanis korlátozódik a szubtrópusi éghajlatra. Levéve azonban a fáról, szobahőmérsékleten hamar megérik és megpuhul. Az érett gyümölcsnek magasabb a karotin tartalma.

Tápértéke
Az egyik legértékesebb természetes zsiradékunk. Különösen az önpusztító betegségekkel szemben való harcba...
2024-02-10 23:39:52
Joghúrtos póréhagyma-krémleves
... vaj és az olaj keverékén fedő alatt, kis lángon megpároljuk a hagymákat.
3,Öntsük fel zöldséglevessel, tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet.
4,Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a joghurtot, és sóval, fehér borssal, citromlével ízesítsük.
5,A pirítóst sütőben készítsük: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, me...
2024-02-09 18:11:45
Kökény, a fanyar imádni való
... apró, kékesfekete, hamvas, csonthéjas vadgyümölcs. Szeptemberben érik. Éretlen termésének húsa erősen fanyar ízű. Akkor érdemes gyűjteni a gyümölcsöt, amikor a dér már megcsípte, ekkorra megpuhul, fanyarságából veszít, és enyhén édes íze lesz.

Hegyoldalak, erdőszélek, cserjések, napfényes erdők növénye. Már az ókorban is használták.

A kökény gyógyászati felh...
2024-01-10 22:22:56
Lencse
... sárgarépát és a mustárt.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzá
adjuk a 2 db Vegeta Natur Erőleveskockát, és addig főzzük, amíg a
lencse megpuhul.
3. Kiszedünk a főzetből egy merőkanálnyi adagot, amit botmixer
segítségével pépesítünk. Ha ezzel megvagyunk, szedjük vissza
a lábasba, és forraljuk addig a főzelékünket, a...
2024-01-05 06:04:50
Miért ajánlott csirkezúzát ennünk
... nehéz, vagy inkább lehetetlen megenni. Amennyiben fiatal
szárnyastól származik, a zúzát elegendő 40 percig főzni, de ha vén volt a tyúk,
akkor bizony 2 óra is kell, amíg a húsa megpuhul.

Amikor zúzát veszel, előbb figyeld meg, hogy néz ki. A jó minőségű, friss zúza
tiszta és fényes. Fogyasztható párolva, főzve vagy sütve, barbque szósszal és
zöld...
2023-12-09 14:40:50
Zöldséges Tokány
... csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást ismételgetem amíg a hús megpuhul.

Egy felöntésnél víz helyett fehérbort öntök hozzá.

Mikor a hús már majdnem puha hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát, néhány karika erős paprikát, a resze...
2023-11-27 15:22:44
Bacönbe tekert csirkemell
... oldalán, amíg a csirkehús átsül és a bacon
ropogós lesz. Ez általában kb. 6-8 perc mindkét oldalról, majd tegyük félre. Főzzük
meg a burgonyát forrásban lévő sós vízben, amíg megpuhul. Szűrjük le a burgonyát,
majd helyezzük vissza a fazékba. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, és a tormát a
burgonyához. Keverjük el, majd egy burgonyatörő vagy egy villa segítségéve...
2023-11-08 10:59:39
Áfonyás citrom torta
... olívaolaj
3/4 csésze víz
1/4 csésze citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csésze áfonya frissen vagy fagyasztva

KRÉMSAJTOS CUKORMÁZ
3 evőkanál krémsajt megpuhulva

1 1/2 evőkanál vaj
2/3 csésze porcukor

Utasítás
Melegítsük elő a sütőt 180C/350F-ra. Béleljünk ki egy 8 hüvelykes tortaformát főzőpermettel, és tegy...
2023-05-12 09:27:01
1 2 3 ...............363 364 .......545 546 ........726 727 728 
Címkék: Zöldséges Tokány, Vegeta Natur Erőleveskockát, KRÉMSAJTOS CUKORMÁZ, fanyar imádni, feldarabolt cukkinit, csíkokra vágott, párolást lefedve, zúzott fokhagyma, szűrőkanálban megmosott, szubtrópusi éghajlatra, érett gyümölcsnek, karotin tartalma, egyik legértékesebb, önpusztító betegségekkel, olaj keverékén, felkockázott burgonyát, burgonya megpuhult, pirítóst sütőben, kenyérszeleteket megkenjük, kökény gyógyászati, merőkanálnyi adagot, zúzát elegendő, húsa megpuhul, szakaszos párolást, vékony csíkokra, csirkehús átsül, burgonyát forrásban, burgonyatörő vagy, villa segítségéve, sütőt 180C, kenyérszeleteket, csonterősítésre, zöldséglevessel, erőleveskockát, székrekedésre, fanyarságából, fogyasztóinak, szeptemberben, főzőpermettel, betegségekkel, legértékesebb, szűrőkanálban, segítségével, főzelékünket, korlátozódik, felkockázott, paradicsomos, merőkanálnyi, burgonyatörő, fogyasztható, ismételgetem, kékesfekete, feldarabolt, elkészítése, szubtrópusi, vadgyümölcs, természetes, citromlével, botmixerrel, gyümölcsnek,
© 2013 TVN.HU Kft.