Belépés
Gombagulyás
... pirítjuk az olajon az apróra kockázott vöröshagymát, beletesszük a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk alá, és lefedve addig pároljuk, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
2,Ezután beleszórjuk a felszeletelt gombát, meghintjük pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő.
3,Hozzáadjuk a kis kockák...
2024-02-09 17:59:28
Megdöbbentő gyógymódok, és népi megfigyelések!
... kezelés. Ez egy japán módszer. Két tálat tegyünk az asztalra. Egyikbe jéghideg vizet öntsünk, a másikba különféle gabona magokat szórjunk és forrázzuk le. Várjunk, amíg a magok kicsit megpuhulnak, de még nem hűlnek ki. Ekkor a beteg kezünket néhány másodpercre tegyük a hideg vízbe, majd a melegbe. A melegben kezdjük nyomogatni, markolni a gabonaszemeket. Nagyon kellemes érzés és g...
2021-10-11 06:35:37
Paprikáskrumpli-gombóc leves
... zöldséges-kolbászos alapra. Felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liter levesünk legyen, utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval meg annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. A masszát belegombócozzuk a levesbe, és kifőzzük a gombócokat. Akko...
2021-08-08 19:14:05
Hatlapos szalakális
... percig főzzük .A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük a margarint.
Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
A kihűlt sütemény tetejét csokimázzal bevonjuk, amelyhez a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk.
Vajdasági recept. Olcsó, ...
2021-05-23 18:39:48
Sárgarépa krémleves
... leveskockát, majd
fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, kis darabka reszelt gyömbérrel, végül
nyomd bele a fokhagymát. Főzd körülbelül 20 percig.

Ha a zöldségek megpuhulnak, vedd le a tűzről a levest. Botmixerrel krémesítsd,
majd tedd vissza a tűzhelyre, és öntsd bele a tejszínt.

Hagyd, hogy kicsit összeforrjon. Tálalás előtt szórd meg...
2020-10-15 08:31:42
Szódabikarbóna
... teáskanál szódabikarbónát kell adagolni. Tartsuk be azt az adagot, különben túl átható íze lesz a szódabikarbónának.

2. A bab, a lencse, a borsó, és más hüvelyesek hamarabb megpuhulnak, ha az áztatóvízhez egy csipetnyi szódabikarbónát is adunk.

3. Ha fokhagymát, hagymát, vagy halat tisztítunk, a kezünk könnyen átveszi az erőteljes szagot. A folyékony szappanh...
2020-05-07 22:33:50
Gyógynövényteák a téli megfázás ellen
... Hogyan tároljuk?

A csipkebogyót akkor kell gyűjteni, amikor a bogyók teljesen megérnek. Az érett, piros terméseket azonban még keményen kell leszedni, mert a dércsípte bogyók megpuhulnak és kenődnek, eltartásuk utána nem lehetséges. Zsákokban vagy halomban ne tartsuk, mert bemelegszenek, megpenészednek. Ezért célszerű vékony rétegben elterítve szárítani.
gyogynoven...
2018-11-19 20:56:07
Sajtgombócleves
... kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
...
2018-10-22 15:47:35
Klasszikus grízgaluska leves
... pihentetjük, majd kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.



Megjegyzés

Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest,...
2018-09-22 00:23:43
Egri húsleves gazdagon
... vízben. Ha forrni kezd, takarékon főzzük tovább.
1 óra főzés után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Lehúzzuk a fazekat a tűzről, és állni hagyjuk 15 percig. A levest leszűrjük le, és egy tálba merjük. Ezután beletesszük a zöldségeket és a feldarabolt húst.
...
2018-07-22 00:57:52
1 2 3 ......25 26 ....38 39 ....50 51 52 
Címkék: téli megfázás, apróra kockázott, karikára vágott, zöldségek félig, felszeletelt gombát, japán módszer, másikba különféle, magok kicsit, beteg kezünket, hideg vízbe, melegben kezdjük, zöldségek megpuhulnak, kihűlt burgonyát, masszát belegombócozzuk, tűzről levéve, krém hamar, kemény lapok, forró krémtől, kihűlt sütemény, olajjal együtt, tészta tetejére, csipetnyi szódabikarbónát, kezünk könnyen, erőteljes szagot, folyékony szappanh, csipkebogyót akkor, bogyók teljesen, dércsípte bogyók, forró levesbe, galuskákat további, galuskák többszörösükre, levest leszűrjük, tálba merjük, feldarabolt húst, gyógynövényteák, szódabikarbónát, sajtgombócleves, pirospaprikával, belegombócozzuk, paprikáskrumpli, szódabikarbóna, gabonaszemeket, többszörösükre, gazdagíthatjuk, megpenészednek, felolvasztjuk, takaréklángon, megfigyelések, bemelegszenek, utánízesítjük, összekeverjük, hozzákeverjük, csipkebogyót, segítségével, vöröshagymát, összeforrjon, zöldségekkel, áztatóvízhez, felforraljuk, felszeletelt, megborsozzuk, megpuhulnak,
© 2013 TVN.HU Kft.