|
|
|
... pirítjuk az olajon az apróra kockázott vöröshagymát, beletesszük a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk alá, és lefedve addig pároljuk, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
2,Ezután beleszórjuk a felszeletelt gombát, meghintjük pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő.
3,Hozzáadjuk a kis kockák... |
2024-02-09 17:59:28 |
|
|
|
|
|
|
... kezelés. Ez egy japán módszer. Két tálat tegyünk az asztalra. Egyikbe jéghideg vizet öntsünk, a másikba különféle gabona magokat szórjunk és forrázzuk le. Várjunk, amíg a magok kicsit megpuhulnak, de még nem hűlnek ki. Ekkor a beteg kezünket néhány másodpercre tegyük a hideg vízbe, majd a melegbe. A melegben kezdjük nyomogatni, markolni a gabonaszemeket. Nagyon kellemes érzés és g... |
|
2021-10-11 06:35:37 |
|
|
|
|
|
|
... zöldséges-kolbászos alapra. Felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liter levesünk legyen, utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval meg annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. A masszát belegombócozzuk a levesbe, és kifőzzük a gombócokat. Akko... |
2021-08-08 19:14:05 |
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük .A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük a margarint.
Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
A kihűlt sütemény tetejét csokimázzal bevonjuk, amelyhez a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk.
Vajdasági recept. Olcsó, ... |
|
2021-05-23 18:39:48 |
|
|
|
|
|
|
... leveskockát, majd
fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, kis darabka reszelt gyömbérrel, végül
nyomd bele a fokhagymát. Főzd körülbelül 20 percig.
Ha a zöldségek megpuhulnak, vedd le a tűzről a levest. Botmixerrel krémesítsd,
majd tedd vissza a tűzhelyre, és öntsd bele a tejszínt.
Hagyd, hogy kicsit összeforrjon. Tálalás előtt szórd meg... |
|
2020-10-15 08:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál szódabikarbónát kell adagolni. Tartsuk be azt az adagot, különben túl átható íze lesz a szódabikarbónának.
2. A bab, a lencse, a borsó, és más hüvelyesek hamarabb megpuhulnak, ha az áztatóvízhez egy csipetnyi szódabikarbónát is adunk.
3. Ha fokhagymát, hagymát, vagy halat tisztítunk, a kezünk könnyen átveszi az erőteljes szagot. A folyékony szappanh... |
2020-05-07 22:33:50 |
|
|
|
|
|
|
... Hogyan tároljuk?
A csipkebogyót akkor kell gyűjteni, amikor a bogyók teljesen megérnek. Az érett, piros terméseket azonban még keményen kell leszedni, mert a dércsípte bogyók megpuhulnak és kenődnek, eltartásuk utána nem lehetséges. Zsákokban vagy halomban ne tartsuk, mert bemelegszenek, megpenészednek. Ezért célszerű vékony rétegben elterítve szárítani.
gyogynoven... |
2018-11-19 20:56:07 |
|
|
|
|
|
|
... kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
... |
2018-10-22 15:47:35 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük, majd kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.
Megjegyzés
Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest,... |
2018-09-22 00:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... vízben. Ha forrni kezd, takarékon főzzük tovább.
1 óra főzés után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Lehúzzuk a fazekat a tűzről, és állni hagyjuk 15 percig. A levest leszűrjük le, és egy tálba merjük. Ezután beletesszük a zöldségeket és a feldarabolt húst.
... |
2018-07-22 00:57:52 |
|
|
|
|