Belépés
Birsalmás, gesztenyés kacsasült
... tepsibe tesszük. A zacskót néhány helyen késsel megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson. Forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük, közben...
2018-11-09 19:15:19
15 db sütés nélküli desszert...
... narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:

A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csokit olvasztunk,a vaj...
2018-11-03 15:36:13
Klasszikus zöldbableves házi nokedlival
... A zöldbabot megtiszítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és a megdinsztelt hagymára dobjuk. Összekeverjük, és közepes lángon, fedő alatt pár percig pároljuk.
Ha kissé már megpuhult, megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, összekeverjük, meszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, és ismát alaposan összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntj...
2018-10-24 20:46:08
Zalai betyárleves
... szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
...
2018-10-24 18:50:20
H.Kohut Katalin: Finomfőzelék
... szerint


Elkészítés:

A zöldségkeveréket fagyott állapotban vízben odateszem főni fedő alatt. Többször ellenőrzöm, lefőtt-e a víz. Mikor a zöldségkeverék félig megpuhult, hozzáteszem a leveskockát, kissé megsózom. Miután megpuhult minden, behabarom hideg vízzel összekevert liszttel, s a tejföllel. Megszórom a petrezselyemzölddel, megkóstolom, ha kell, utá...
2018-09-27 15:19:27
H.Kohut Katalin: Kelkáposzta főzelék
... burgonyát, a hagymát, a fokhagyma cikkeket. Megsózzuk, megszórjuk bőven őrölt köménymaggal, majd odatesszük a tűzre puhulni annyi vízzel, hogy majdnem elfedje a főzeléket.
Mikor megpuhult a kelkáposzta is, levesszük a tűzről, készítünk a liszttel és olajjal halvány zsemleszínű rántást, megszórjuk pirospaprikával, felengedve vízzel berántjuk vele a főzeléket, amit visszateszün...
2018-09-27 15:14:36
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj
... belehelyezzük a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük. Kb. másfél óra kell a puhuláshoz, időnként felemeljük a fedőt, ha lefőtt a víz, pótoljuk, közben meg is forgatjuk a hússzeleteket. Ha megpuhultak, lefőzzük a vizet és kikapcsoljuk alatta a tüzet.

Illik hozzá pirított burgonya uborkasalátával, vagy burgonyapüré vöröskáposztával.

A megmaradt, megfag...
2018-09-27 14:58:26
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... szintén csíkokra vágott cukkiniket. Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felrottyantjuk és kész a finom mártásos, diétás ebédünk.

Ha sok vizet engedne a cukkini, egy kanál...
2018-09-27 14:54:34
Vadas zsemlegombóccal
... és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
A megpuhult húsokat, a babérleveleket és a borsszemeket kiszedjük. A zöldségekről ezután leszűrjük a levet, és mindkettőt félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon megkara...
2018-09-24 21:36:20
Fehérboros csirketokány
... hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a bor...
2018-09-24 21:26:34
1 2 3 ...................234 235 ..........352 353 .........468 469 470 
Címkék: Kohut Katalin, zacskót néhány, sütés közben, barackot apróra, tálba összekeverjük, összes hozzávalót, zöldbabot megtiszítjuk, megdinsztelt hagymára, zúzott fokhagymát, zöldségkeveréket fagyott, zöldségkeverék félig, fokhagyma cikkeket, tűzre puhulni, finom mártásos, apróra vágott, húsra tesszük, közben elfőtt, megpuhult húsokat, borsszemeket kiszedjük, zöldségekről ezután, zöldségeket botmixerrel, csíkokra vágott, vöröskáposztával, összeturmixoljuk, zöldségkeveréket, pirospaprikával, karajszeleteket, fokhagymaporral, zsemlegombóccal, uborkasalátával, felrottyantjuk, babérleveleket, csirkemellfilé, főzőtejszínnel, megkevergetjük, zöldségkeverék, összekeverjük, megszurkáljuk, belehelyezzük, bazsalikommal, hússzeleteket, köménymaggal, burgonyapüré, zöldbableves, visszateszün, megtiszítjuk, megdinsztelt, kikapcsoljuk, borsszemeket, zöldségekről, finomfőzelék, csirketokány, félretesszük, elkészítése, sertéskaraj, betyárleves, megkóstolom, narancslébe, fűszerezzük, felengedjük, megpuhultak, hozzáteszem, kelkáposzta,
© 2013 TVN.HU Kft.