|
|
|
... vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
8. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
9. Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
10. A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot.... |
2010-07-26 20:29:00 |
|
|
|
|
|
|
... vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
8. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
9. Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
10. A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot.... |
|
2010-07-26 10:55:57 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és 1 evőkanál ételízesítővel ízesített vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük, és turmix gépben pépesítjük.
A margarint serpenyőben felolvasztjuk, be... |
2010-07-25 15:59:00 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát. Mikor a hagyma már kezd üveges lenni, mehet hozzá a zöldség. Az egészre teszek még egy kis borsot, megkóstolom, kellően ízes-e, ha kell, utánafűszerezek. Amikor a zöldségek is megpuhultak nagyjából, mehet rá a kakukkfű vagy más zöldfűszer. Ezután a cukkikinek tepsibe teszem, és megtöltöm az elkészített keverékkel. 200 fokos sütőben legalább 30-40 percig sütöm, mert a c... |
|
2010-07-25 15:17:20 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagyma keveréke. A megtöltött tököket kivajazott jénaiba tesszük. A tökök méretétől függően 20-25 perc alatt, 180 fokos sütőben, fóliával letakarva készre pároljuk. Ha a tök már megpuhult, a fóliát levéve a sajtot rápirítjuk.
Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel, tejföllel, medvehagymával, medvehagyma-pesto-val, vagy medvehagyma-mártással.
Jó ét... |
|
2010-07-25 15:00:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
(nem írok mennyiséget, mert ez az a tipikus étel, amit érzésre, kóstolgatással érdemes készíteni)
csirkemell
füstölt fehérszalonna
hagyma
gomba
"lecsó" (konzerv is jó, de én frisset csináltam)
fűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors, pirospaprika, grillfűszer-keverék
burgonya
Felvágtam egy kis darab s... |
2010-07-23 19:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, a vaj felén megpirítjuk, a spagetti tésztát puhára főzzük. A pirított hozzávalókhoz öntjük a darált húst, fűszerezzük és jól összefőzzük. Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük a barnamártást, paradicsompürét, vörösbort és a lé felét elforraljuk. Legutoljára a vajat keverjük a meleg feltéthez és ezt a tésztára öntjük.
ROKFORTOS LEVES... |
2010-07-23 12:32:38 |
|
|
|
|
|
|
... pulykahúst felkockáztam. A paradicsomot meghámoztam, és a magját kiszedtem. Az olajon megpirítottam a húst... |
2010-07-23 12:03:22 |
|
|
|
|
|
|
... tűzőn, fedő alatt megpároljuk. Kb. 40 perc kell a pároláshoz, de úgy ellenőrizhetjük, hogy puha-e, hogy húsvillával óvatosan beleszúrunk a karalábékba és a töltelékbe.
Ha megpuhult, akkor a töltött karalábékat óvatosan kiszedjük egy tálra. A tejfölbe belekeverünk 2 csapott kanál lisztet és az apróra vágott petrezselymet, majd ezzel behabarjuk a lábasban maradt, da... |
2010-07-20 21:32:28 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a sonkalé túl sós legyen, ilyenkor hígítsuk vízzel. Kockára vágott burgonyát, káposztát és főtt sonkát tegyünk bele. Őrölt borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Ha a burgonya megpuhult tejföllel dúsítsuk. Forraljuk ki alaposan, majd tálaláskor összevágott friss zellerlevéllel szórjuk meg.
Nagyon finom, ha a tányérunkba frissen reszelt tormát teszünk, majd err... |
2010-07-20 15:47:25 |
|
|
|
|