Belépés
Marhahátszín mustárosan
... vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
8. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
9. Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
10. A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot....
2010-07-26 20:29:00
Marhahátszín mustárosan
... vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
8. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
9. Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
10. A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot....
2010-07-26 10:55:57
Brokkoli felfújt
... zsemlemorzsa




Elkészítés:

A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és 1 evőkanál ételízesítővel ízesített vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük, és turmix gépben pépesítjük.

A margarint serpenyőben felolvasztjuk, be...
2010-07-25 15:59:00
Cukkinicsónak
... fokhagymát. Mikor a hagyma már kezd üveges lenni, mehet hozzá a zöldség. Az egészre teszek még egy kis borsot, megkóstolom, kellően ízes-e, ha kell, utánafűszerezek. Amikor a zöldségek is megpuhultak nagyjából, mehet rá a kakukkfű vagy más zöldfűszer. Ezután a cukkikinek tepsibe teszem, és megtöltöm az elkészített keverékkel. 200 fokos sütőben legalább 30-40 percig sütöm, mert a c...
2010-07-25 15:17:20
Töltött tök
... medvehagyma keveréke. A megtöltött tököket kivajazott jénaiba tesszük. A tökök méretétől függően 20-25 perc alatt, 180 fokos sütőben, fóliával letakarva készre pároljuk. Ha a tök már megpuhult, a fóliát levéve a sajtot rápirítjuk.

Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel, tejföllel, medvehagymával, medvehagyma-pesto-val, vagy medvehagyma-mártással.

Jó ét...
2010-07-25 15:00:37
Tepsis krumpli
Hozzávalók:

(nem írok mennyiséget, mert ez az a tipikus étel, amit érzésre, kóstolgatással érdemes készíteni)
csirkemell
füstölt fehérszalonna
hagyma
gomba
"lecsó" (konzerv is jó, de én frisset csináltam)
fűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors, pirospaprika, grillfűszer-keverék
burgonya

Felvágtam egy kis darab s...
2010-07-23 19:42:16
kakukkfű
... szalonnát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, a vaj felén megpirítjuk, a spagetti tésztát puhára főzzük. A pirított hozzávalókhoz öntjük a darált húst, fűszerezzük és jól összefőzzük. Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük a barnamártást, paradicsompürét, vörösbort és a lé felét elforraljuk. Legutoljára a vajat keverjük a meleg feltéthez és ezt a tésztára öntjük.

ROKFORTOS LEVES...
2010-07-23 12:32:38
Zöldséges spagetti pulykahússa
... pulykahúst felkockáztam. A paradicsomot meghámoztam, és a magját kiszedtem. Az olajon megpirítottam a húst...
2010-07-23 12:03:22
Töltött karalábé
... tűzőn, fedő alatt megpároljuk. Kb. 40 perc kell a pároláshoz, de úgy ellenőrizhetjük, hogy puha-e, hogy húsvillával óvatosan beleszúrunk a karalábékba és a töltelékbe.


Ha megpuhult, akkor a töltött karalábékat óvatosan kiszedjük egy tálra. A tejfölbe belekeverünk 2 csapott kanál lisztet és az apróra vágott petrezselymet, majd ezzel behabarjuk a lábasban maradt, da...
2010-07-20 21:32:28
Prágai sonkaleves
... hogy a sonkalé túl sós legyen, ilyenkor hígítsuk vízzel. Kockára vágott burgonyát, káposztát és főtt sonkát tegyünk bele. Őrölt borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Ha a burgonya megpuhult tejföllel dúsítsuk. Forraljuk ki alaposan, majd tálaláskor összevágott friss zellerlevéllel szórjuk meg.

Nagyon finom, ha a tányérunkba frissen reszelt tormát teszünk, majd err...
2010-07-20 15:47:25
1 2 3 ...................236 237 ..........353 354 355 ..........471 472 473 
Címkék: ROKFORTOS LEVES, másik oldalukra, serpenyőbe ismét, brokkolit megtisztítjuk, margarint serpenyőben, egészre teszek, kakukkfű vagy, cukkikinek tepsibe, elkészített keverékkel, megtöltött tököket, tökök méretétől, fóliát levéve, sajtot rápirítjuk, spagetti tésztát, pirított hozzávalókhoz, darált húst, vajat keverjük, meleg feltéthez, tésztára öntjük, paradicsomot meghámoztam, magját kiszedtem, olajon megpirítottam, töltött karalábékat, tejfölbe belekeverünk, apróra vágott, lábasban maradt, burgonya megpuhult, tányérunkba frissen, paradicsompürét, visszafordítjuk, szerecsendióval, ellenőrizhetjük, petrezselyemmel, karamellizáljuk, utánafűszerezek, kóstolgatással, medvehagymával, zellerlevéllel, ételízesítővel, receptgaleriak, hozzávalókhoz, felolvasztjuk, petrezselymet, fehérszalonna, cukkinicsónak, megpirítottam, megtisztítjuk, felkockáztam, pirospaprika, marhahátszín, díszíthetjük, zsemlemorzsa, barnamártást, paradicsomot, belekeverünk, megpirítjuk, fűszerezzük, összefőzzük, hozzáöntjük, serpenyőben, medvehagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.