|
|
|
... javaslok, hogy a kókuszreszelék ne égjen meg. Vigyázzunk, ne menjünk messze a sütőtől, kb 15 perc alatt szépen megsül, az alja már barnás,a teteje enyhe rózsaszínű. A teteje picit megrepedezik, ami normális.
Jól záródó dobozban tároljuk! Ebből a mennyiségből és ilyen méretű golyókat készítve, 62 db lett!
... |
2019-10-15 17:04:10 |
|
|
|
|
|
|
... legjellemzőbb példája a bazaltoszlop: a világ e különös alkotásai a szabad levegőre kiömlő, majd fokozatosan megszilárduló lávának köszönhetik létüket, ami kihűlve összezsugorodik és megrepedezik - a repedések fokozatosan hatolnak le a mélyebb rétegekbe is -, jellegzetes, öt- vagy hatszögletű mintázatokat, oszlopokat létrehozva.
A jelenségnek olyan páratlan látnivalók k... |
|
2015-04-11 19:14:30 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
3 evőkanál olaj
Elkészítés: A padlizsánt megtisztítjuk, A padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a héja megrepedezik, majd deszkára téve fa-, vagy műanyagkéssel lehúzzuk a külső, sötétlila héját, és a húsát apróra vágjuk vagy botmixerrel pürésítjük. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajban vi... |
2015-02-22 21:30:41 |
|
|
|
|
|
|
... annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis ... |
|
2015-01-06 07:15:30 |
|
|
|
|
|
|
... teteje 40 perc elteltével akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre. Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni.
Egy ecsettel vízzel vékonyan megkenjük, és hallgatjuk ahogy finoman megr... |
|
2015-01-05 20:25:20 |
|
|
|
|
|
|
... annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolb... |
2014-11-03 20:57:40 |
|
|
|
|
|
|
Nagyon szeretem, ennek ellenére eddig még nem jutott eszembe, hogy itthon készítsek. Ez az első próbálkozás. Nagyon finom lett, itt-ott néhol megrepedezik rajta a tészta, de ettől csak rusztikusabb...
Hozzávalók
a tésztához:
110 g olvasztott vaj
80 g cukor
1 egész tojás
70 g liszt
25 g kakaópor (cukrozatlan)
fél teáskaná... |
2014-06-16 11:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... fémlemezeket
fejem fölé kampót szegez
fölakaszthat becsomagolhat
arcom már alig változik
nagy olvadások idején
tükre még fáknak szarvasoknak
aszályban megrepedezik
kitátott száj lesz szakadék
falevél-hámréteg alól
szemem nedve még ki-kicsillan
de homlokom decemberi
fák ráncait ölelgeti
lezárva végérvényesen.
Me... |
2014-06-13 20:34:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...
*Mindenki kedvence* pogácsa
Hozzávalók:
# 1 kg liszt (ha van, félfogós)
# 30 dkg főtt, áttört burgonya
# 5 dkg élesztő
# 5 dl tej
# só
# 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfuttatjuk, és a margari... |
2014-06-05 01:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... (gyönyörűűűűűűűűű) a csokikeveréket, majd lassan forgassuk bele a többi habot is.
9.) Öntsük a keveréket a tortaformába, és süssük kb. 35-40 percig, amíg a tészta feljön, a teteje megrepedezik, és a közepe már nem remeg. (Nekem 180 fokon hirtelen feketedni kezdett a teteje. 140 fokra vettem a hőmérsékletet, így a sütési idő is megnőtt fél órával. De megérte, csudaszép l... |
2014-05-03 14:59:34 |
|
|
|
|