Belépés
A gyógyitó konyha
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá...
2015-05-03 00:46:35
Almás pite
... héja
1 tojás
kis só
Tőlteléke :
1,5 kg alma ,ízlés szerint cukor ,fahéj
Kevés morzsa
A tésztát összegyúrjuk ,negyedórát pihentetjük.Az almát megtisztítjuk,megreszeljük,ízlés szerint cukrot és ízesítőt adunk hozzá,megpároljuk,majd kihütjük.A tésztából két kerek(28cm átmérőjü tepsi) lapot nyújtunk,egyiket tepsibe tesszük,megszórjuk morzsával,rárakjuk eg...
2015-03-27 20:50:20
A javasasszony háziszerei
... vágjuk vékony szeletekre, hintsük meg porcukorral, vagy mézzel, keverjük össze. Kis idő múlva levet ereszt, ebből időnként 1-2 mokkáskanálkányit szopogassunk el.
- Epebajra a retket megreszeljük, vagy leturmixoljuk, sok levet ereszt. Ezt a nedvet napi 1-2 decis adagokban adjuk 6 héten át az epebetegnek. Az epekőképződést megakadályozza, az epegyulladással szemben ellenállóvá ...
2013-06-19 05:04:50
Virslivel töltött kifli
... konyharuhával letakarjuk.
A másik 3 cipót a fenti módon formázzuk, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. (Nálunk az egyik cipó virsli nélkül készült a középsőm miatt :-)). A sajtot megreszeljük. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Betesszük a tepsiket a 180 fokra előmelegített sütőbe, é...
2011-07-10 08:22:49
x
... késhegynyi bors, 2 evőkanálnyi liszt,1 liter korpacibere ("bors") vagy káposztalé (citromsó).
A jól megmosott csontot főni tesszük, lehabozzuk, majd 1 óra múlva leszűrjük. A zöldséget megreszeljük, a hagymát apróra vágjuk és a csontléhez adjuk. Ha puhára főtt, káposztalével vagy "bors"-sal (korpaciberével) savanyítjuk (citromsót is használhatunk). Ledaráljuk a húst, elvegyít...
2011-03-20 08:45:28
x
... citromfűvel díszítjük. Olaszos öntetet adunk hozzá.
Ezek a saláták akár főétel nek is megfelelnek. A Beatrix kertjéből való salátához a leveleket 4 tányéron elosztjuk. A sárgarépát megreszeljük, a mézzel meg a citromlével ízesítjük, és a fölaprított metélőhagymával fűszerezve, a céklával együtt a levelekre rakjuk. A halat megsózzuk, borsospaprikás lisztbe forgatjuk és olajb...
2011-03-19 18:34:41
Receptek
... só, bors, majoránna, ízlés szerint.
Az oldalast és a tüdőt puhára főzzük, felaprítjuk. A szalonnán megpároljuk az a...
2011-01-30 13:29:11
Növények hatása
... vékony szeletekre, hintsük meg porcukorral, vagy mézzel, keverjük össze. Kis idő múlva levet ereszt, ebből időnként 1-2 mokkáskanálkányit szopogassunk el.
 Epebajra a retket megreszeljük, vagy leturmixoljuk, sok levet ereszt. Ezt a nedvet napi 1-2 decis adagokban adjuk 6 héten át az epebetegnek. Az epekőképződést megakadályozza, az epegyulladással szemben ellenállóvá ...
2010-10-30 07:40:59
Süti
... evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük, majd ezen eloszlatjuk az almatölteléket. Ehhez az almát megreszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztát az almatöltelékkel félig megsütjük. Így tesszük rá a tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük 180 fokon kb. 1 ó...
2010-06-20 08:16:42
Habos almás
... evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük, majd ezen eloszlatjuk az almatölteléket. Ehhez az almát megreszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztát az almatöltelékkel félig megsütjük. Így tesszük rá a tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük 180 fokon kb. 1 ó...
2010-02-18 09:45:25
1 2 
Címkék: GYÓGYÍTÓ KONYHA, gyógyitó konyha, javasasszony háziszerei, tésztát összegyúrjuk, almát megtisztítjuk, retket megreszeljük, nedvet napi, epekőképződést megakadályozza, epegyulladással szemben, fenti módon, egyik cipó, középsőm miatt, sajtot megreszeljük, kiflik tetejét, reszelt sajttal, zöldséget megreszeljük, hagymát apróra, csontléhez adjuk, saláták akár, sárgarépát megreszeljük, citromlével ízesítjük, fölaprított metélőhagymával, céklával együtt, levelekre rakjuk, halat megsózzuk, tüdőt puhára, szalonnán megpároljuk, hűtőben pihentetjük, nagyobb tepsi, almát megreszeljük, levétől kinyomkodjuk, almatöltelékkel félig, sütőbe tesszük, tojássárgájában, almatöltelékkel, epegyulladással, metélőhagymával, megakadályozza, almatölteléket, epekőképződést, korpaciberével, borsospaprikás, megtisztítjuk, konyharuhával, előmelegített, leturmixoljuk, káposztalével, használhatunk, javasasszony, szétterítjük, kinyomkodjuk, megreszeljük, összegyúrjuk, hozzátesszük, képességüket, szopogassunk, megpároljuk, pihentetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.