Belépés
Szeretet
Mert mi az ami emlékként megmarad az emberben?
Nem egy elszáradt virág, vagy egy megsárgult könyv..
Hanem a szívben felejtett szeretet.
Mert amíg élsz, ott dobban benned.

(Nemes Andrea)


...
2023-11-21 06:01:33
Ambrus Magdolna versei
... a,
Megoldhatatlan Gordiuszi-csomó!
Fronton elkapta őt..., egy golyó!
Emlék maradt, mint hinta-ló.
Ősbozót-tűzben, égőmankó,
Teste, ma felleg-ágyban ringó.

Megsárgult fényképe, ékes ikon:
Hányszor... fényesítem titkon.
Illúziók szárnyán körözök,
Akár a tatárok meg törökök:
Szárhegy és Ditró között!

Katona ruhájába ö...
2020-02-04 21:00:16
Boda Magdolna
... táncol lelkem selyme
tarkómon kezed
finom meleg
feltűzöm a hajam
ősz van de mintha nyár lenne
fűzöld szoknyám fújja a szél
keresem a jegyem
tárcámból megsárgult
fotógráfiák bújnak elő
töredezett lakkréteggel
ez itt a nagyanyám volt
az asztalon
Sauvignon Chardonnay
később Dom Perignon
a bakeliten
régi Aznavo...
2019-01-08 21:45:30
Felkerült-e az ajándéklistádra Isten neve?
... Istenem" - ismételgette, miközben szemében kialudt a vidám fény.

Aztán egy nagyot sóhajtott, meggyújtotta az olajlámpát, odasétált a magas polchoz, és leemelt róla egy régi, megsárgult könyvet.

Lesöpörte munkaasztaláról az ott maradt kis bőrdarabokat, kávét tett föl a tűzhelyre, majd kényelmesen helyet foglalva nagy fonott székében olvasáshoz kezdett. M...
2018-12-19 10:46:30
Kohut Katalin: Megsárgult lapok
Kohut Katalin: Megsárgult lapok

,,Az olvasó megszokta, hogy a legfájdalmasabb kérdéseket felvető művek végén is lel valami útmutatást vagy ajánlatot a megoldásra, amely fölvert lelkiismeretét megnyugtassa, ha csak annyira is, hogy még sincs veszve minden, mert lám, ha akadt, aki felfedezte a bajt, lesznek, akik meg is gyógyítják."
Illyés Gyula

Több is ese...
2018-09-26 16:29:19
Szép jó reggelt mindenkinek!
... értelmének.


"Nézzétek csak az élet könyvét! Kicsit már megkopott... A borító az éveket, a megsárgult lapok a ráncokat jelentik. Egy dolog viszont nem változott az idő múlásával sem. Ez pedig a tartalom. Ami szép és nemes volt, az az is marad."
...
2018-09-25 06:29:44
Szép gondolatok...
..."Mert mi az ami emlékként megmarad az emberben?!... Nem egy elszáradt virág, vagy egy megsárgult könyv... Hanem a szívben felejtett szeretet!
Mert amíg élsz, ott dobban benned!"...


Nemes Andrea...
2018-06-27 20:43:39
Szabó Magda élete utolsó pillanatáig olvasott
... porcelánkannát"

A hattyús kanna most is ott áll Szabó Magda szobájában, épen-egészben. Ragasztásnak még mindig nincs nyoma, igaz, sose volt. Ahogy ott áll az íróasztalán az írógépe is, benne a megsárgult papírlap, a falakon pedig a fényképek, a szülőkről, a testvérről, aki sok-sok éve azon a közös teázáson nem akart hinni a szemének, és a legjobb barátnőről, Aganc...
2018-03-14 17:43:08
Kellemes estét,jó éjt!..." Mert mi az ami emlékként megmarad az emberben?!... Nem egy elszáradt virág, vagy egy megsárgult könyv... Hanem a szívben felejtett szeretet!
Mert amíg élsz, ott dobban benned!..."...
2018-02-07 21:34:30
Szép gondolatok...
...


"Mert mi az, ami emlékként megmarad az emberben?!... Nem egy elszáradt virág, vagy egy megsárgult könyv... Hanem a szívben felejtett szeretet! Mert amíg élsz, ott dobban benned!... "


Nemes Andrea


...
2018-01-13 20:06:06
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Ambrus Magdolna, Boda Magdolna, Kohut Katalin, Szabó Magda, Nemes Andrea, Megoldhatatlan Gordiuszi-csomó, Sauvignon Chardonnay, Illyés Gyula, ajándéklistádra Isten, elszáradt virág, megsárgult könyv, szívben felejtett, nagyanyám volt, vidám fény, nagyot sóhajtott, magas polchoz, olvasó megszokta, legfájdalmasabb kérdéseket, élet könyvét, megsárgult lapok, ráncokat jelentik, dolog viszont, hattyús kanna, megsárgult papírlap, falakon pedig, közös teázáson, legjobb barátnőről, ajándéklistádra, munkaasztaláról, legfájdalmasabb, lelkiismeretét, porcelánkannát, megoldhatatlan, aranyosiervin, ragasztásnak, lakkréteggel, bőrdarabokat, meggyújtotta, megnyugtassa, ismételgette, pillanatáig, kényelmesen, íróasztalán, mindenkinek, fotógráfiák, gondolatok, megsárgult, chardonnay, felfedezte, olajlámpát, megoldásra, gyógyítják, értelmének, útmutatást, fényesítem, szobájában, kérdéseket, olvasáshoz, töredezett, barátnőről, testvérről, emlékként, elszáradt, felejtett, odasétált, megszokta, megkopott, változott, felkerült, ajánlatot, sóhajtott,
© 2013 TVN.HU Kft.