Belépés
Mojito koktél (eredeti recept)
... cukrot, beledobjuk a lime gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük.
A mentaleveleket megmossuk, egy papírtörlő segítségével megszárítjuk, a pohár széléhez dörzsöljük, majd a pohárba dobjuk.
A poharat félig töltjük tört jéggel, majd ráöntjük a Bacardi Cata Blancát, és egy hosszú nyelű koktélos kanál segítsé...
2018-10-02 11:35:23
Konyhai kisokos
... tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.

A száraz dió újra jóízű lesz, ha néhány órára tejbe áztatjuk, lecsepegtetjük, és megszárítjuk, mielőtt felhasználnánk.

Könnyen megakadályozhatjuk, hogy sütéskor összeessen a kuglóf. Sütés előtt állítsunk bele egy szál makarónit, ami kéményként működik.

Nagys...
2018-07-31 14:15:06
Gyümölcsök tartósítása fagyasztással 1.
... pépesre törjük, majd zacskóba téve lefagyasztjuk.

KAJSZIBARACK
A kajszibarackot is lehet fagyasztani. A gyümölcsöt megmossuk, elfelezzük, magját kiszedjük, és jól megszárítjuk. Nejlonzacskóban, légmentesen lezárva tegyük a mélyhűtőbe.

KÖRTE
A körtét megmosva, kicsumázva, meghámozva, felezve, negyedelve vagy karikákra vágva fagyasszuk le. A felvágo...
2018-07-30 11:55:02
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve
... 1 db piros pritamin paprika
fekete olajbogyó
10 dkg krémsajt
1 db újhagyma
olívaolaj


Elkészítés

Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk.Apróra vágjuk az olajbogyót, apróbb kockákra a pritaminpaprikát és karikákra az újhagymát.
Egy serpenyőben olajat hev...
2018-07-09 23:57:49
Receptek túróval!
... 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, ...
2018-05-15 14:06:20
Mediterrán zöldségragu
... és a padlizsánt hosszában négybe vágjuk, majd kb. félcentis szeletekre vágjuk, a szárzellert 1 centis darabokra vágjuk. A padlizsánt lesózzuk, majd ha kiengedte a levét, papírtörlőn megszárítjuk.

Először a padlizsánt pirítjuk meg kevés olajon (ha bő olajban sütjük, azt is felszívja, és nagyon nehéz lesz a végeredmény, ezért minimális olajat használtam). Ha kész a pa...
2018-05-12 23:54:42
Zöldborsós tokány
... majoránna
őrölt bors
1 db (bio) húsleveskocka
1 csokor aprított petrezselyem zöldje



Elkészítés

A húst megmossuk, megszárítjuk, majd kisujjnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A kápia paprikát kis kockákra daraboljuk.
A szalonnát ...
2018-04-21 02:07:24
Régi idők hasznos praktikáiból....
... veszünk ki mindig, amennyire szükségünk van.
-Régi dióból finom dió
A régi diót úgy tehetjük ismét finommá, ha néhány órára tejbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük és megszárítjuk.
-Omlós tészta
Még finomabb lesz az omlós tészta, ha a zsiradékot fele zsír, fele vaj arányban tesszük bele.
-Kalács lábosban sütve
Isteni kalácsot készíthetünk, ha ...
2018-04-17 22:52:54
Muskátli
... gyógyításra?

A gyógyászati receptek elkészítéséhez, a levelek és a virágok mellet, az elöregedett növények gyökerét is felhasználják, a szárral együtt. A gyökeret jól megmossuk, megszárítjuk és papírzacskókban tároljuk a felhasználásig. A növény gyökere nagyon gazdag keményítőben, flavonoidokban, szénhidrátban, míg a levele nagymértékű C-vitamin tartalommal rendelkezik,...
2018-04-06 17:53:07
Báránygerinc mustárkéregben mandulás polentával és sült...
... borsozzuk, 2 gerezd tört fokhagymával bedörzsöljük. Kakukkfüvet és rozmaringágat simítunk rá, és konyharuhába tekerve 1-2 napot érleljük hűtőben.

A mustárkéreghez a toastkenyeret megszárítjuk és ledaráljuk, összekeverjük a sóval, a parmezánnal és a dijoni mustárral, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával. A masszát fóliára nyomkodjuk, majd egy másik réteg fóliával lefedjük...
2018-03-31 23:55:17
1 2 3 ........30 31 ....46 47 ....60 61 62 
Címkék: Bacardi Cata Blancát, lime gerezdeket, koktélos törőfa, mentaleveleket megmossuk, papírtörlő segítségével, pohár széléhez, pohárba dobjuk, poharat félig, hosszú nyelű, csipetnyi szódabikarbónát, szál makarónit, gyümölcsöt megmossuk, körtét megmosva, fokhagymát felaprítjuk, serpenyőben olajat, krumplit feltesszük, salátát megmossuk, sárgarépát megtisztítjuk, diót apróra, olajjal elkeverjük, padlizsánt hosszában, padlizsánt lesózzuk, padlizsánt pirítjuk, húst megmossuk, szalonnát vékonyan, fokhagymát finomra, kápia paprikát, régi diót, omlós tészta, zsiradékot fele, gyógyászati receptek, virágok mellet, elöregedett növények, szárral együtt, növény gyökere, levele nagymértékű, toastkenyeret megszárítjuk, dijoni mustárral, masszát fóliára, másik réteg, pritaminpaprikát, szódabikarbónát, papírzacskókban, nejlonzacskóban, lecsepegtetjük, mentaleveleket, elkészítéséhez, felhasználnánk, összepréseljük, flavonoidokban, kajszibarackot, mustárkéregben, zöldségraguval, mustárkéreghez, felhasználásig, felszeleteljük,
© 2013 TVN.HU Kft.