|
|
|
... csemegekukoricát forrásban lévő, enyhén sós vízben tegyük fel főni. Így 10 perc alatt megpuhul.
Ha sárgadinnyét vásárolunk, úgy tudjuk megállapítani, hogy érett-e, ha a szárát megszagoljuk, és tipikusan erős illatot érzünk.
Ha a görögdinnyét megkopogtatjuk, és mély hangot ad, akkor már érett. Ha azonban kongó hangja van, akkor még nem elég érett.
A... |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá.
A lejárt szavatosságú élelem árusítása törvényes Dániában, amennyiben egyértelműen feltűntetik rajta, hogy lejárt, és fogyasztása nem jelent közvetlen veszélyt. "Megnézzük, megszagoljuk, megtapogatjuk a terméket és megállapítjuk, hogy fogyasztható-e" - mondta Bassel Hmeidan, a projekt vezetője.
Minden termék termelők, importőrök, exportcégek és helyi szupermarkete... |
|
2016-11-28 17:13:20 |
|
|
|
|
|
|
... Országos Borszakértő Bizottság elnöke közölte: az a feladatuk, hogy megállapítsák, tiszta, vagy hibás tételek az újrapalackozásra szánt borok. "Egyénként kibontunk minden palackot, megszagoljuk, megnézzük, milyen a dugó állapota, aztán meg is ízleljük". Ezután jön az átszűrés és a stabilizálás, majd megkapja az ünnepi köntöst" - részletezte.
Barátossy Gábor, a Nemzeti Élelmi... |
2016-10-12 13:52:14 |
|
|
|
|
|
|
... csemegekukoricát forrásban lévő, enyhén sós vízben tegyük fel főni. Így 10 perc alatt megpuhul.
Ha sárgadinnyét vásárolunk, úgy tudjuk megállapítani, hogy érett-e, ha a szárát megszagoljuk, és tipikusan erős illatot érzünk.
Ha a görögdinnyét megkopogtatjuk, és mély hangot ad, akkor már érett. Ha azonban kongó hangja van, akkor még nem elég érett.
A... |
|
2016-09-13 12:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... csemegekukoricát forrásban lévő, enyhén sós vízben tegyük fel főni. Így 10 perc alatt megpuhul.
Ha sárgadinnyét vásárolunk, úgy tudjuk megállapítani, hogy érett-e, ha a szárát megszagoljuk, és tipikusan erős illatot érzünk.
Ha a görögdinnyét megkopogtatjuk, és mély hangot ad, akkor már érett. Ha azonban kongó hangja van, akkor még nem elég érett.
H... |
|
2015-10-05 13:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... gyomorba, ott már minden készen áll az emésztésre. Kicsit tudományosabbra véve a dolgot, három szakaszra lehet elkülöníteni a gyomornedv elválasztását. Az első szakaszban meglátjuk, megszagoljuk és megízleljük az ételt. Mivel mindez a fejünkben és a fejünkben található érzéksejtek segítségével történik, kefalikus fázisnak hívják. A második szakaszban a lenyelt falat már közvetlenü... |
2014-03-31 18:35:07 |
|
|
|
|
|
|
... csemegekukoricát forrásban lévő, enyhén sós vízben tegyük fel főni. Így 10 perc alatt megpuhul.
Ha sárgadinnyét vásárolunk, úgy tudjuk megállapítani, hogy érett-e, ha a szárát megszagoljuk, és tipikusan erős illatot érzünk.
Ha a görögdinnyét megkopogtatjuk, és mély hangot ad, akkor már érett. Ha azonban kongó hangja van, akkor még nem elég érett.
... |
2014-02-19 22:34:06 |
|
|
|
|
|
|
... Örkény-novellában szereplő gyümölcs is ilyen lehetett), mind pedig a sárga, elszáradt levélzettel rendelkezőket (ezek már régóta árválkodhattak különféle raktárakban). A legbiztosabb módszer, ha megszagoljuk, és a friss gyümölcs illatát érezzük. Vannak, akik ennél is továbbmennek, és az ananász néhány zöld levelét határozottan megfogják, ha a levél könnyedén kihúzható, érett példá... |
2014-02-14 11:34:42 |
|
|
|
|
|
|
... Örkény-novellában szereplő gyümölcs is ilyen lehetett), mind pedig a sárga, elszáradt levélzettel rendelkezőket (ezek már régóta árválkodhattak különféle raktárakban). A legbiztosabb módszer, ha megszagoljuk, és a friss gyümölcs illatát érezzük. Vannak, akik ennél is továbbmennek, és az ananász néhány zöld levelét határozottan megfogják, ha a levél könnyedén kihúzható, érett példá... |
2014-01-14 19:28:14 |
|
|
|
|
|
|
... Örkény-novellában szereplő gyümölcs is ilyen lehetett), mind pedig a sárga, elszáradt levélzettel rendelkezőket (ezek már régóta árválkodhattak különféle raktárakban). A legbiztosabb módszer, ha megszagoljuk, és a friss gyümölcs illatát érezzük. Vannak, akik ennél is továbbmennek, és az ananász néhány zöld levelét határozottan megfogják, ha a levél könnyedén kihúzható, érett példá... |
2014-01-10 22:29:59 |
|
|
|
|