|
|
|
... belőle a hibás részeket. Az ereket benne hagyhatjuk, ettől még zamatosabb lesz. Jól csöpögtessük le, szeleteljük fel, ezután terítsük ki egy sütőlemezre , először hagyjuk a levegőn megszikkadni.
Ezután a tűzhely legalacsonyabb fokozatán bekapcsolt sütőbe tegyük be a paprikát, de a sütő ajtaját hagyjuk nyitva. A paprikaszeleteket szárítsuk meg zörgősre, ezután törjük össze és... |
2017-09-28 10:49:47 |
|
|
|
|
|
|
... megmaradt vastagabb részeket óvatosan lecsipegetjük, vagy ollóval egyszerűen körbevágjuk. (Ha szaftosabb a töltelékünk, ezeket a darabokat beledobálhatjuk a töltelék közé.) Hagyjuk kicsit megszikkadni, de nem szárítjuk túl sokáig, különben a feltekeréskor megtörik. Mielőtt megtöltenénk, vékonyan megkenjük olvasztott zsírral. Mindegyik rúdnál így járunk el.
Amikor kih... |
|
2017-01-31 23:49:49 |
|
|
|
|
|
|
... mm-nyire kivágjuk. A teli tésztaalakzatokat 3 részre osztjuk, megpöttyözzük a lekvárokkal, tetejükre illesztjük porcukorral meghintett párjukat , és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen megszikkadni. Jól záródó műanyag vagy fémdobozban, sütőpapírral rétegezve tároljuk. Minél tovább állnak, annál finomabbak, porhanyósabbak lesznek.
Tippek:
- Pillanatok al... |
2015-12-16 21:56:50 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál citromlevet és negyed vaníliarúd kikapart magját. Lassú tűzön addig főzzük, amíg kocsonyasűrűségű nem lesz. Ezután sütőpapírral bélelt őzgerincformába simítjuk, és hagyjuk megszikkadni. Ha kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. Ízlés szerint diót, mandulát vagy mogyorót is adhatunk hozzá főzés közben. Így még gazdagabb lesz.
... |
|
2014-12-03 13:18:54 |
|
|
|
|
|
|
... nyomózsákba szedjük, és egy-egy pöttyöt nyomunk a nagy csillagra, rátesszük a 2. csillagot, megint lekvár, ráhelyezzük a 3. kis csillagot, a csillagokat mindig egy picit elfordítjuk. Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral, a tetejére is egy pettyet tehetünk.
Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltar... |
|
2013-12-29 11:12:10 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál citromlevet és negyed vaníliarúd kikapart magját. Lassú tűzön addig főzzük, amíg kocsonyasűrűségű nem lesz. Ezután sütőpapírral bé... |
2013-10-27 17:54:42 |
|
|
|
|
|
|
... kifli
•1 liter tej
•vaníliás cukor
•3 tojás
•15 dkg darált mák
•8 dkg cukor
•5 dkg porcukor
A kifliket hagyd egy kicsit megszikkadni. A tejet melegítsd fel. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral, és add a tejhez. Ne hagyd felfőni! Keverd bele a vaníliás cukrot is.
A mákot keverd el a porcukorral. F... |
2012-03-20 19:50:34 |
|
|
|
|
|
|
... közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik - a csillagokat mindig egy kicsit elf... |
2012-02-11 13:16:17 |
|
|
|
|
|
|
... S... |
2011-12-04 20:02:18 |
|
|
|
|
|
|
... a... |
2011-12-04 17:10:47 |
|
|
|
|