Belépés
Júniusban már az egy évvel ezelőtti aktivitás volt jellemző az ingatlanpiacon a Duna House szerint
... kisebbet a tavalyi második negyedévéhez képest. A saját irodák volumene 62 százalékkal esett.
Közölték azt is,...
2020-07-09 07:05:03
Cseh kormány: 500 milliárd koronára nőhet a költségvetés hiánya
... bírálja a kormány elképzeléseit, és elhamarkodottnak tartja azokat. A Polgári Demokratikus Párt (ODS) állásfoglalása szerint a pénzügyi tárcának először a lehetséges tartalékokat, megtakarításokat kellene megvizsgálnia, és csak azután lenne szabad a költségvetési hiány emeléséhez nyúlnia.
Az Andrej Babis vezette kormány ugyanakkor arról is döntött, hogy Csehország 300 millió ...
2020-06-08 18:52:57
Koronavírus - Miniszter: 300 milliárd koronára nőhet a cseh költségevetés hiánya
... ellenzék bírálja a kormány elképzeléseit, és elhamarkodottnak tartja. A Polgári Demokratikus Párt (ODS) állásfoglalása szerint a pénzügyi tárcának először a lehetséges tartalékokat, megtakarításokat kellene megvizsgálnia, és csak azután lenne szabad a költségvetési hiány emeléséhez nyúlnia.
"Meg kell ezt lépnünk, hogy megvédjük a gazdaságot, megvédjük a polgárokat, hogy ne es...
2020-04-19 17:31:33
Koronavírus - Újabb gazdaságélénkítő csomagot fogadott el a horvát kormány
... hónappal kitolták az adóbefizetések határidejét. A második csomag elindítása becslések szerint további 42-45 milliárd kuna kiadást jelent majd a költségvetésnek.
A kabinet ezért megtakarításokat rendelt el a minisztériumokban és a helyi önkormányzatoknál, valamint a szükségtelen tevékenységek leállítását.
Zágráb eláll például a többcélú harci repülőgépek beszerzésétől, ...
2020-04-02 14:22:09
Oeconomus Alapítvány: 2010 óta a V4-ek közül csak Magyarországon gyarapodott a lakosság vagyona
... is körülbelül a fele a magyar értéknek - jegyezte meg.
Elmondta: a kutatás során vizsgálták a készpénz- és bankbetét-vagyont, a lakossági állampapírállományt és a részvény-megtakarításokat. A megemelkedett lakásárak következtében az ingatlanvagyon is jelentősen bővült Magyarországon, ezt a mutatót azonban nem tudták vizsgálni, mivel nincsenek összehasonlításra alkalmas adatok...
2019-11-30 10:21:06
Európai Bizottság: minden korábbinál több európai támogatja az eurót
... is.
Az Európai Unió 19 tagállamában 340 millió európai használja az uniós fizetőeszközt, amely a felmérés szerint stabil árakat, alacsonyabb tranzakciós költségeket, védett megtakarításokat, átláthatóbb és versenyképesebb piacokat, megélénkült kereskedelmet, az utazás megkönnyítését és magasabb életszínvonalat hozott. Világszerte mintegy 60 ország köti valamilyen módon valutá...
2019-11-29 13:48:58
ifo: a Libra erősítené az elmaradott térségek pénzügyi függetlenségét
... erősíteni tudná az elmaradott régiók lakosságának pénzügyi függetlenségét a kormányok szolgálatában működő jegybankok inflációgerjesztő, a helyi devizát leértékelő, a lakossági megtakarításokat elértéktelenítő monetáris politikájától.
"A legtöbb fejlődő országban éppen a legszegényebbek azok, akik nem jutnak hozzá pénzügyi szolgáltatásokhoz. Elképesztően magas hitelkamatokat...
2019-09-11 16:42:16
Demográfiai konferencia - ITM-államtitkár: társadalmi fordulat nélkül a versenyképesség is elvész
... a hatását. A fiataloknak oktatási intézményekre, sportlétesítményekre, lakhatásra van szükségük, a gyermekek hiánya ellenben visszaveti a versenyképességet, a beruházásokat, a megtakarításokat, a gazdaság dinamikáját - tette hozzá. A szakértő szerint népesedési válságban soha nincs fellendülés, hiszen az aktív lakosság beszűkülése nagyobb terhet ró az államra, kiélezi a generációk...
2019-09-06 15:42:21
Magas hozamú állampapírral gyűjtene forrást a klímavédelemre a bajor CSU
... ügyének lakossági támogatottsága alapján sikeres lehet a kezdeményezés. Mint mondta, komoly esély mutatkozik egy "széles társadalmi mozgalom" megteremtésére.
Az állampolgári megtakarításokat "megsemmisítő" negatív kamatok helyett "a klímavédelmi befektetéseket támogató pozitív kamatokra" van szükség - mondta Alexander Dobrindt.
A CSU elnöke, Markus Söder bajor minisztere...
2019-08-25 14:51:56
A német kormány megvizsgálja a negatív betéti kamat korlátozásának lehetőségét
... 100 ezer euró felett.
A Süddeutsche Zeitungnak szakmabeliek elmondták, hogy nemigen várható változás, a bankok továbbra sem terhelik majd negatív kamattal a kisebb összegű megtakarításokat, mert nem akarják elriasztani ügyfeleiket vagy rontani arculatukat. Inkább az egyéb költségek, például a számlavezetési díj emelésére lehet számítani.
Mindennek alapján a negatív kama...
2019-08-22 18:48:36
1 2 3 ......24 25 ...37 38 ...48 49 50 
Címkék: Duna House, Oeconomus Alapítvány, Európai Bizottság, Polgári Demokratikus Párt, Andrej Babis, Európai Unió, Alexander Dobrindt, Markus Söder, Süddeutsche Zeitungnak, költségvetés hiánya, cseh költségevetés, horvát kormány, lakosság vagyona, elmaradott térségek, német kormány, negatív betéti, tavalyi második, saját irodák, kormány elképzeléseit, pénzügyi tárcának, lehetséges tartalékokat, költségvetési hiány, adóbefizetések határidejét, második csomag, kabinet ezért, helyi önkormányzatoknál, szükségtelen tevékenységek, többcélú harci, magyar értéknek, kutatás során, megemelkedett lakásárak, mutatót azonban, uniós fizetőeszközt, felmérés szerint, utazás megkönnyítését, elmaradott régiók, kormányok szolgálatában, helyi devizát, lakossági megtakarításokat, legtöbb fejlődő, legszegényebbek azok, fiataloknak oktatási, gyermekek hiánya, gazdaság dinamikáját, szakértő szerint, aktív lakosság, állampolgári megtakarításokat, klímavédelmi befektetéseket, bankok továbbra, kisebb összegű, egyéb költségek,
© 2013 TVN.HU Kft.