Belépés
Folyamatosan bővül a Mátraverebély-szentkúti Szűzanya .....
... ma már a liturgia színeinek megfelelően öltöztetik.
A kiállítást a néhány éve felújított kegyhely fogadó épületében nyitották meg; a Szentkútra érkezők ettől kezdve bármikor megtekinthetik az alkotásokat.
*
A képen lévő kegyszobor a r Nógrád megyében, a Mátraverebély-szentkúti bazilikában látható, a kegyoltáron.
.................
2019-05-09 10:49:26
Húsvét - Családi és hagyományőrző programok a belvárosban
... felállított színpadon koncerteket, iparművészeti bemutatókat, népzenei és néptánc műsorokat láthatnak az érdeklődők, szombattól húsvéthétfőig pedig a tojásfestők, tojáspatkolók munkáját is megtekinthetik.
A Deák téren és a Fővám téren a minőségi kézműves termékeké és étkeké a főszerep, a Városháza parkban pedig a gyerekeknek kínálnak előadásokat, az ünnephez kapcsolódó játék...
2019-04-18 11:51:38
Megnyílt a megújult Kincsem-Imperiál-kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban
... ezelőtt született Kincsem pályafutása csúcsán, 1878-ban aratott győzelmet a goodwoodi versenyen, akkor kapta a "magyar csoda" nevet. A versenyen nyert nagy értékű ezüst szobrot szintén megtekinthetik a látogatók a tárlat új tárgyai között.
Kitért arra is: 1962 és 1964 között versenyzett Imperiál, a második világháború utáni magyar lóverseny és telivértenyésztés legeredményese...
2019-03-19 22:42:55
Március 15. - Kossuth-kiállítás nyílt a debreceni Déri Múzeumban
... amelyet Kossuth Lajos többszöri próbálkozás után végül a nyilvánosság segítségül hívásával, nyílt ülésen fogadtatott el a Nagytemplomban.
Hozzátette: a tárlaton az érdeklődők megtekinthetik a Függetlenségi nyilatkozat Kossuth által írt eredeti fogalmazványát is, amelyet a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárától kapott kölcsön a Déri Múzeum. A kiállított tárgyi emlékek ...
2019-03-14 17:11:45
Hétvégén indul a tavaszi szezon a fővárosi állatkertben
... közönséget. A két orángutánkölyök, a gorillabébi, a kis elefánt mellett zebracsikó, sörényeshangyász-kölykök, valamint az ősszel született, ritkának számító aranyhasúmangábé-csemetét is megtekinthetik az érdeklődők.
Mindezek mellett hamarosan láthatók lesznek Bennett-kengurukölykök, valamint rókakuzuk és vombatgyerekek is. Elmondta: jelenleg a Bennett-kenguruknál három nőstén...
2019-03-13 15:12:12
Varga Mihály: csütörtöktől elérhetők a bevallási tervezetek
... hivatalává válhat. Egyre népszerűbbek az adóhivatal online szolgáltatásai, és már több mint 3,8 millió magánszemélynek van ügyfélkapuja. Ők holnaptól akár okostelefonon vagy tableten is megtekinthetik, és ha szükséges, ezeken az eszközökön szerkeszthetik is az szja-bevallásukat.
"Szeretnénk a vállalkozások adminisztrációs terhein is könnyíteni. A cél az, hogy a vállalkozások ...
2019-03-13 13:31:31
Március 15. - Sajtótörténeti kiállítás nyílik Pécelen
... bezárólag.
Sal Endre szerint a leglátványosabbak a nagyjaink haláláról, temetéséről beszámoló korabeli címlapok, ezeknek külön figyelmet szentelt a kiállításon. A látogatók megtekinthetik például az Erzsébet királyné elleni gyilkos merénylettel foglalkozó, valamint a Kossuth Lajos és Deák Ferenc halálhíréről beszámoló lapszámokat.
Emellett a kollekcióban szerepel a Pesti...
2019-03-13 12:41:34
Április elsejéig lehet jelentkezni a Zsolnay Fényfesztivál mapping versenyére
... tíz legjobb alkotást a fesztivál ideje alatt összesen hat alkalommal - június 28-án, 29-én és 30-án este 10-kor, illetve 11-kor - láthatja a közönség. A verseny előtt az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt évek legjobb műveit is.
A Zsolnay Light Art szakmai partnere, a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész-csoport, a Kiégő Izzók.
A...
2019-03-06 11:52:13
A magyar kultúra napja - Tárlatvezetések, kiállítások Debrecenben
... 22-én.
A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849 című időszaki kiállításon Korompai Balázs történész, muzeológus, a tárlat kurátora kalauzolja a látogatókat, akik egyebek mellett megtekinthetik a Szent Korona hiteles másolatát is.
Himnuszaink címmel a diákoknak tartanak játékos ismeretterjesztő foglalkozást január 22-én a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Benedek Elek fiókk...
2019-01-19 07:05:04
1 2 3 ..............48 49 .......72 73 .......95 96 97 
Címkék: Mátraverebély-szentkúti Szűzanya, Mezőgazdasági Múzeumban, Déri Múzeumban, Varga Mihály, Zsolnay Fényfesztivál, Kossuth Lajos, Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárától, Déri Múzeum, Deák Ferenc, Zsolnay Light Art, Kiégő Izzók, Korompai Balázs, Szent Korona, Méliusz Juhász Péter Könyvtár Benedek Elek, debreceni Déri, tavaszi szezon, fővárosi állatkertben, bevallási tervezetek, szja-bevallási tervezet, magyar kultúra, liturgia színeinek, képen lévő, minőségi kézműves, gyerekeknek kínálnak, ünnephez kapcsolódó, goodwoodi versenyen, versenyen nyert, második világháború, nyilvánosság segítségül, érdeklődők megtekinthetik, kiállított tárgyi, ősszel született, adóhivatal online, eszközökön szerkeszthetik, vállalkozások adminisztrációs, nagyjaink haláláról, látogatók megtekinthetik, kollekcióban szerepel, fesztivál ideje, verseny előtt, elmúlt évek, verseny házigazdája, adózók bármikor, korábbi évekhez, másik főváros, tárlat kurátora, diákoknak tartanak, aranyhasúmangábé, ismeretterjesztő,
© 2013 TVN.HU Kft.