Belépés
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe
... fogadta el e liturgikus napot a Simeon és a kisded Jézus találkozására utaló hypapante (találkozás) néven - ekkor találkozott először Jézus az emberiséggel, az emberekkel, akikért megtestesült. Az agg Simeon Jézus felé fordult, nagy örömmel ismerte fel benne az üdvösség hozóját: karjába vette a gyermeket, és áldotta Istent, hogy megérhette ezt a boldog napot.
Egy 15. sz...
2021-02-02 16:59:34
Urunk bemutatása Gyertyaszentelő Boldogasszony 02.02
... fogadta el e liturgikus napot, a Simeon és a kisded Jézus találkozására utaló hypapante (találkozás) néven - ekkor találkozott először Jézus az emberiséggel, az emberekkel, akikért megtestesült. Az agg Simeon felé fordult, nagy örömmel ismerte fel benne az üdvösség hozóját: karjába vette a gyermeket, és áldotta Istent, hogy megérhette ezt a boldog napot.
Simeon hálaének...
2021-02-02 11:14:25
Mikor hallottad utoljára, hogy csodálatos vagy?
Mikor hallottad utoljára, hogy csodálatos vagy? Hogy úgy, ahogy vagy, magad vagy a megtestesült csoda? Hogy reggel vagy a legszebb, amikor a szemedben még ott a fáradt remény. Hogy jó anya vagy, a legjobb, és mindegy merre tart a gyermeked, nélküled útja sem lehetne. Belőled lett, így jó ember lesz és más most sem számít. Mikor hallottad utoljára, hogy kellesz erre a világra, mert ...
2021-01-28 09:08:11
Templomunk hittan csoportja 2021. január
... ,,felmagasztalja" az Eucharisztiát (vö. Jn 3,14; 8,28) - hiszen ilyenkor minden tekintet az egy kenyérre szegeződik -, úgy fordul most a közösség tekintete a megtestesült Igéhez: ,,mi pedig láttuk dicsőségét, amely az Atya Egyszülöttének dicsősége".
A János-prológus az egész emberiség és az egész történelem ,,szentmiséjét" ünnepli,...
2021-01-04 15:56:38
Szűz Mária, Isten anyja 2021.01.01
... anyja
.......................
A Boldogságos Szűz - akit nyelvünk szentségesnek mond - a legnagyobb a szentek között, mert neki adatott az a kegyelem, hogy anyja lett a megtestesült Igének. Már a 4. században megtalálható az ,,Isten Anyja" (Theotokosz) cím, amit az efezusi...
2021-01-01 10:38:37
Imakilencedünk közös imádsága
... vetett mély bizalomba kapaszkodva és Isten kéréseire mindig igent mondva éljünk minden napunkat ebbe a nehézségekkel teli világban.

Azzal a mély gyermek...
2020-12-26 09:11:30
Advent 4. vasárnapja 12.20
... szolgál megjavulására. A karácsonyi titok már a húsvétot is megvilágítja, rámutat annak eredetére és születésére, aki a világ üdvösségéért majd meghal a kereszten. Ő az Isten Fia, a megtestesült Ige.
Ezért nincs más feladatod, mint hogy életedet Máriához igazítsad, utánozd őt a kegyelem iránti hűségben, az Isten iránti állandó nyitottságban. S amint Máriában a kegyelem telje...
2020-12-20 20:56:44
Pilinszky János a „várakozás szentségéről
... misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk. Persze, erről a várakozásról és erről a vágyódásról csak dadogva tudunk beszélni. Annál is inkább, mivel Isten valóban megtestesült közöttünk, vállalva a lét minden egyéb súlyát és megosztottságát. És mégis, túl idő és tér vastörvényén, melynek - megszületvén Betlehemben - maga a teremtő Isten is kés...
2020-11-28 16:45:50
Nem az a hit,amikor kérsz és vársz,hanem, amikor megköszönöd
... bátorság, amikor nincs benned félelem, hanem amikor rettegsz, mégis tovább mész. Nem az a gyász, ami fekete ruhába rejti a szíved, hanem ami alakot vált, és végig elkísér. Nem az a megtestesült jóság, ami látható, hanem amit sosem látsz, de tudod, hogy melletted áll. Nem az a hit, amikor kérsz és vársz, hanem, amikor megköszönöd amit kaptál."
...
2020-11-18 16:01:12
Tíz parancsolat - Amerikai filmdráma - vallásos téma
... a ki megkészíti előtted a te útadat. 11Bizony mondom néktek: az asszonyoktól szülöttek között nem támadott nagyobb Keresztelő Jánosnál;"
Az Úr Jézussal találkoztak sokan,így a Megtestesült Istennel,szemtől-szembe találkozhattak,többek között Keresztelő János is.
A mai világ prófétái között pedig ott van például az ír prófétanő,aki a Mennyei Szentháromsággal,és az Üdvössé...
2020-11-12 21:55:13
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............161 162 163 
Címkék: Gyertyaszentelő Boldogasszony, Szűz Mária, Pilinszky János, Simeon Jézus, Atya Egyszülöttének, Boldogságos Szűz, Isten Anyja&#8221, Isten Fia, Keresztelő Jánosnál, Megtestesült Istennel, Keresztelő János, Mennyei Szentháromsággal, kisded Jézus, üdvösség hozóját, boldog napot, megtestesült csoda, fáradt remény, közösség tekintete, megtestesült Igéhez, egész emberiség, egész történelem, szentek között, megtestesült Igének, nehézségekkel teli, mély gyermek, karácsonyi titok, világ üdvösségéért, kegyelem iránti, kegyelem telje, vágyódásról csak, teremtő Isten, asszonyoktól szülöttek, szentháromsággal, megosztottságát, gyertyaszentelő, imakilencedünk, találkozhattak, egyszülöttének, felmagasztalja, találkozására, boldogasszony, nyitottságban, eucharisztiát, megjavulására, nehézségekkel, szentségesnek, emberiséggel, szentségéről, várakozásról, megtestesült, megtalálható, üdvösségéért, megvilágítja, asszonyoktól, szentmiséjét, megszületvén, vastörvényén, misztériuma, kapaszkodva, megköszönöd, találkozott,
© 2013 TVN.HU Kft.