Belépés
Klasszikus zöldbableves házi nokedlival
... petrezselyem
pirospaprika

1,5 l víz
A nokedlihoz:
1 db fojás
2 tk liszt


Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban felforrósított zsíron üvegesre pirítjuk.
A zöldbabot megtiszítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és a megdinsztelt hagymára dobjuk. Ös...
2018-10-24 20:46:08
Sajtos karfiolleves
... karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forró tejes-sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a karfiolt egy tányérra és hűlni hagyjuk.
2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget azonban egészben hagyjuk.
3. Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, rátesszük a zöldségeket, és néhány percig folyamatosan kevergetve...
2018-10-22 16:09:00
Ropogós baconös sült krumpli
... fokra előmelegítjük.
Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olajba.
A burgonyát alaposan megtisztítjuk és éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
A bacont kisebb szeletekre vágjuk. A beirdalt krumplikat a...
2018-10-22 15:57:49
Majonézes “mindent bele” saláta
... savanyú uborka
3 paprika
3 dl majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
4 főtt tojás
só, bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kisebb kockákra vágunk minden hozzávalót. A...
2018-10-20 00:14:49
Tehéntúró
... bors

Elkészítése:

A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük
és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia.
Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk,
majd apróra vagdossuk és belekeverjük, sózzuk és borsozzuk.
Hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk kenyérrel, zsömlével.


...
2018-09-30 13:10:25
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... rizst, sót, pirospaprikát, kevés borsot, a tojást, kevés petrezselyemzöldjét finomra metélve.

A karalábék leveleit levágjuk és megmossuk, félre tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfo...
2018-09-27 15:22:21
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!
... pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májr...
2018-09-25 19:58:44
Mustáros-tejfölös csirkecomb
... egész csirkecomb

bors
3 dkg vaj
4 dl tejföl
2 ek mustár
20 dkg sajt


Elkészítés

A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük.
170 fokra előmelegített sütőben 80-90 per...
2018-09-22 23:55:17
Fokhagymakrémleves kenyérkockával
... petrezselyem (a díszítéshez)


Elkészítés

A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és présen keresztül a hagymára nyomjuk. Jól összekeverjük, és közepes tűzön aranysárgára pároljuk kb. 5 perc alatt. Felöntjük a levessel, és a forrástól számított 10-15 percig főzzük, ...
2018-09-20 01:04:34
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... 6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forr...
2018-09-17 23:54:49
1 2 3 .................411 412 ........616 617 .........821 822 823 
Címkék: Kohut Katalin, hagymát megtisztítjuk, lábasban felforrósított, zöldbabot megtiszítjuk, megdinsztelt hagymára, többi zöldséget, sárgarépát felkarikázzuk, lábasban kevés, tálba öntjük, fokhagymát átpréseljük, köménnyel belekeverjük, burgonyát alaposan, bacont kisebb, beirdalt krumplikat, zöldségeket megtisztítjuk, edénybe tesszük, hússal együtt, tálba tesszük, karalábék leveleit, karalábé levelekbe, elkészített tölteléket, nagyobb lábasba, burgonyát meghámozzuk, májat megtisztítjuk, burgonyához keverjük, zúzott fokhagymát, combokat megtisztítjuk, puha vajjal, mustárral elkevert, meghámozott hagymát, fazékban felhevített, fokhagymát megtisztítjuk, hagymára nyomjuk, forrástól számított, padlizsánt felkockázzuk, bazsalikomlevél, felforrósított, megdinszteljük, kenyérkockával, összedolgozzuk, paradicsomokat, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, padlizsánragu, szűrőkanállal, előmelegítjük, összekeverjük, felkarikázzuk, pirospaprikát, előmelegített, belekeverjük, felkockázzuk, megtiszítjuk, zöldbableves,
© 2013 TVN.HU Kft.