Belépés
Csirkeraguleves
... felszeletelt gombát és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor ho...
2018-11-09 18:21:48
Maceszgombócleves
... víz




Elkészítés: A libahúsról lehetőleg minél több zsírt lebontunk, ezt majd töpörtyűnek kisüthetjük. A megtisztított csontos húst 3 liter hideg vízzel leöntjük, és a meghámozott zöldségfélét belerakjuk. A fűszereket is hozzáadjuk, a szegfűszeget ...
2018-10-23 17:04:44
Hányféle tócsni van?
... lereszelve teszik a tésztába, hagyma, tojás, liszt, só, bors, szerecsendió hozzáadásával ízesítik, tejszínes snidlingmártással tálalják.
Gombás: a nyers krumplihoz keverik a megtisztított, apróra vágott gombát.
Görögös: tejföl helyett tzatzikivel öntik nyakon.
Húsos: maradék, apróra vágott sült húsokkal, vagy darált töpörtyűvel dúsítják a tésztáját, tejföllel, resze...
2018-10-09 14:21:16
Vadas zsemlegombóccal
... megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és fe...
2018-09-24 21:36:20
Aranyló húsleves
... zellerzöld
1 evőkanál feketebors (teatojásba zárva)

csipet cukor
Valamint:
25 dkg száraz levestészta


Elkészítés: A megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmosom, egy nagy, kb. 7 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom...
2018-09-22 23:55:06
Füstölt húsos quiche karfiollal
... vaksütéshez

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk 1 csipet sóval, a vajjal és a tojással. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított pórét felkarikázzuk, a füstölt húst felkockázzuk, majd együtt megpirítjuk a felforrósított ol...
2018-09-01 23:51:59
Ételek cukkiniből
... 10 dkg vöröshagyma, 50 dkg darált sertés hús, fél dkg törött bors, 3 dl tej, 5 dkg sajt, 2 db tojás, 3 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 dl tejföl.
A megtisztított cukkinit vékony szeletekre vágjuk, és lesózva állni hagyjuk, a vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk és fedő a...
2018-07-19 12:42:40
Tárkonyos vadraguleves II.
... dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
ecet vagy citromlé

pirított zsemlekocka



Elkészítés: A hártyáitól megtisztított húst és a csontos részeket leforrázzuk, majd felteszük főni. Az első forrás után lehabozzuk.

Ha tiszta a húslé, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, a kocká...
2018-07-17 23:44:43
Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával
... paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, majd négybe vágjuk és kivesszük a magházát. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és felhevített olívaolajon pároljuk kicsit, majd hozzáadjuk a megtisztított vajbabot és együtt pirítjuk 3-4 percig. Ha a bab megpirult hozzáadjuk a paradicsomot és újabb 2-3 percig pirítjuk, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és félretesszük.
Egy...
2018-07-03 23:37:33
Hagyományos brassói
... 4 gerezd fokhagyma

bors
1 tk majoránna
50 dkg krumpli
olaj vagy zsír a sütéshez


Elkészítés

A megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk.
Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk.
Hozzáadjuk a ...
2018-06-27 23:47:25
1 2 3 ................102 103 ........153 154 ........203 204 205 
Címkék: libahúsról lehetőleg, megtisztított csontos, meghámozott zöldségfélét, nyers krumplihoz, húsokat ezután, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépát, apróra vágott, húsra tesszük, lisztet összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, megtisztított karfiolt, megtisztított pórét, füstölt húst, megtisztított cukkinit, vöröshagymát apróra, darált húst, felvágott paprikát, hártyáitól megtisztított, csontos részeket, első forrás, megtisztított vajbabot, megtisztított húst, szalonnát kockára, lábasban kisütjük, csirkeraguleves, zsemlegombóccal, papírszalvétára, lecsepegtetjük, összedolgozzuk, felforrósított, megtisztított, hozzáadásával, felkarikázzuk, paradicsomos, vöröshagymát, zöldségfélét, paradicsomot, félretesszük, vadraguleves, felkockázzuk, szerecsendió, megforgatjuk, felszeletelt, babérlevelet, megborsozzuk, szegfűszeget, csomagoljuk, vaksütéshez, töpörtyűnek, hagyományos, beleengedem, olívaolajon, levestészta, felhevített, tzatzikivel, töpörtyűvel, felforralom, megpirítjuk, zsemlekocka, kisüthetjük, meghámozott, leforrázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.