Belépés
szerzetesnővérnek állított szobrot a New York
... kongregációját. Élete során hatvanhét házat alapított szerte a világon. Cabrini anyát 1938-ban boldoggá, 1946. július 7-én szentté avatták. Ő volt az első amerikai állampolgár, akinek ez a megtiszteltetés osztályrészül jutott. A kivándorlók védőszentjeként tisztelik.


Fordította: Verestói Nárcisz
Forrás: Catholic News Agency
Fotó: CNA; Wikimedia Commons...
2020-10-18 16:50:50
Erdő Péter bíboros a 40 éves vatikáni magyar kápolnában:
... isteni Gondviselésnek azért a negyven évért, amely ennek a kápolnának a fölszentelése óta eltelt.
A Magyarok Nagyasszonyának szentélye a Szent Péter-bazilikában csodálatos megtiszteltetés, valóban méltó arra, hogy az imádkozó magyarok nemzedékei jöjjenek ide.
Negyven év után már nemzedékekről beszélhetünk. Adja az Isten, hogy nagyon sokáig nagyon sok áldás kísérje ennek ...
2020-10-09 08:21:40
Basilica minor rangot kapott a bátai Szent Vér-kegytemplom
... jelentőségének köszönhetően elnyerte a Basilica minor címet.
........................
Számunkra ez megtiszteltetés és annak a buzgóságnak az elismerése, hogy kötődünk a kegyhelyhez. Bár most nem tudunk annyian jelen lenni a járványügyi előírások következtében, mint a korábbi zarándoklatok al...
2020-09-28 11:10:59
A törvény megtartása
... értünk. Megszabadultunk a bűn hatalmából, mert a Lélek bennünk lakozik.
Mihelyt Isten szövetséges népe szabaddá lett, hogy szolgálja Urát, megkapták Isten törvényeit. Ez nagy megtiszteltetés volt, de bukásukká vált. Engedetlen szívük soha sem tudott Istennek tetsző módon szolgálni, az ő törvényeivel összhangban.
Izráel felelős volt saját engedetlenségéért. A törvény mégi...
2020-09-23 21:35:24
Egy szemtanú beszámolója Pio atya utolsó órairól
... megteszem, hiszen Foggiában több százszor adtam fel a szent kenetet, tudtam, mi a teendő.
Miközben az orvosok tették, amit tudtak, feladtam Pio atyának az utolsó kenetet. Óriási megtiszteltetés volt, életem legdrágább emléke. Táblára vésettem, amit, ha meghalok, a sírkövemre fognak helyezni: hihetetlenül büszke vagyok, hogy én részesíthettem a szent kenet szentségében egy ily...
2020-09-22 12:34:06
Várakozás az Úr vezetésére
... megálláshoz és váráshoz meg ahhoz, hogy csendben ne veszítsük el a bátorságot és a reményt, sőt alárendeljük magunkat Isten akaratának; hogy feladjuk a lehetőségeket a munkára, és a megtiszteltetést másoknak engedjük át, és nyugodtak, bizalommal teljesek legyünk, sőt örvendezzünk, miközben a nyüzsgő tömeg boldogan járja útját.
A legnagyszerűbb élet az, hogy ,,mindent leg...
2020-08-15 20:56:27
Kádár Zoltán felejthetetlen három hónapot töltött a Grasshoppers kispadján
... kilenc nap alatt lejátszott négy találkozóból két döntetlen mellett kétszer kikaptak, így a harmadik helyen zárták a másodosztályt.
Kádár Zoltán leszögezte ugyanakkor: nagy megtiszteltetés volt számára az időszak, örömmel és odaadással végezte munkáját. Mint mondta, nem törekedett a vezetőedzői posztra, hanem felkérték rá, ez pedig, mint májusban hangsúlyozta: meglepte.
...
2020-08-13 22:43:11
Pannonhalma adhat inspirációt a Notre-Dame újjáépítéséhez
Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hirek...
2020-08-11 22:03:51
Rendhagyó Himnusszal készül a Magyar Nagydíj
... Ferenc-díjas Molnár Leventének szintén nem ismeretlen már a Magyar Nagydíj közege, és mint elárulta, ő most nem Lewis Hamilton sikeréért fog szorítani. ,,A Himnuszt énekelni nagy megtiszteltetés, ugyanakkor hatalmas felelősség is, ha komolyan gondolja, és átéléssel teszi az ember. Énekeltem már Himnuszt a Magyar Nagydíj előtt, és emlékszem, a célegyenesben állva azt éreztem, ...
2020-07-13 18:41:27
Labdarúgó NB I - Boér Gábor lett a Zalaegerszeg vezetőedzője
... ETO FC Győr másodosztályú együttesét irányította. Bár június elején kinevezték az ugyancsak másodosztályú Kazincbarcika edzői posztjára, a borsodi klub elengedte a ZTE-hez.
"Megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú csapat kispadját megkapni az első osztályban. Nem titkolom, mindig erre vágytam, ezért kezdtem edzősködni, ide akartam eljutni" - mondta a zalai klub honlapján Boér Gá...
2020-07-12 17:22:06
1 2 3 ...................118 119 ..........178 179 ..........236 237 238 
Címkék: Erdő Péter, Szent Vér-kegytemplom, Kádár Zoltán, Rendhagyó Himnusszal, Magyar Nagydíj, Labdarúgó NB, Boér Gábor, Verestói Nárcisz, Catholic News Agency, Wikimedia Commons, Magyarok Nagyasszonyának, Szent Péter-bazilikában, Mihelyt Isten, Michel Aupetit, Ferenc-díjas Molnár Leventének, Lewis Hamilton, Boér Gá, bátai Szent, törvény megtartása, szemtanú beszámolója, első amerikai, megtiszteltetés osztályrészül, kivándorlók védőszentjeként, negyven évért, imádkozó magyarok, járványügyi előírások, korábbi zarándoklatok, törvény mégi, szent kenetet, orvosok tették, utolsó kenetet, sírkövemre fognak, szent kenet, megtiszteltetést másoknak, nyüzsgő tömeg, legnagyszerűbb élet, harmadik helyen, vezetőedzői posztra, pannonhalmi bencés, ötfős küldöttség, tavaly áprilisi, célegyenesben állva, ugyancsak másodosztályú, borsodi klub, ilyen nagy, első osztályban, zalai klub, megtiszteltetést, megtiszteltetés, megszabadultunk, védőszentjeként, nagyasszonyának, újjáépítéséhez, kongregációját, jelentőségének, megrongálódott,
© 2013 TVN.HU Kft.