Belépés
Magyar kormánytámogatással felújított családorvosi rendelőt adtak át magyar politikusok Kárpátalján
... Kárpát-medencei családorvosává választottak, azért, hogy a nehézségeket vállalva szülőföldjén gondoskodik két település lakóinak az egészségéről.
Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos beszédében úgy fogalmazott: a 21. század igényeinek ...
2019-12-05 20:07:04
Több mint 10 százalékkal nőtt a Bács-Kiskun megyei vállalkozások árbevétele 2018-ban
...
Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kiadvány bemutatóján hangsúlyozta: "az előző év a stabilitás és a növekedés időszaka volt". Stabilan nőtt a megye gazdasága minden adat, így az árbevétel, az export, az import és a bérek tekintetében is.
A Bács-Kiskun megyei székhelyű, kettős könyvvitelt vezető vállalkozások nettó árbevétele 2018-ban ...
2019-12-05 18:02:34
Több mint tizenegy százalékkal növekedett a Vas megyei TOP 100 vállalkozás nettó árbevétele
... gyártásával foglalkozó Schaeffler Savaria Kft. vezeti Vas megyében, a társaság 2018-ban 259,2 milliárd forint árbevételt ért el a 2017. évi 250,3 milliárd forint után. Jelenleg ez a cég a megye legnagyobb exportőre is.
A második helyen az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó APTIV Services Hungary Kft. áll a listán, amely 190,6 milliárd forintos nettó árbevételt ér...
2019-12-05 16:32:30
Megnyílt az ország legnagyobb japán nyelvű könyvtára
... akkreditált Honno Kote Projekt, amelynek részeként az 5 ezer kötetet átadták az Egyetemnek.
Mint írják, a Honno Kote Projekt könyvadományából részesült magyarországi intézmények és Kagosima megye között szorosabb kulturális és gazdasági együttműködés várható.
A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, illetve az ide jelentkezők számára a japán nyelvű irodalomhoz való...
2019-12-05 16:12:48
Átadták a Johannita Segítő Szolgálat gyermektáborának fejlesztéseit Terényben
... rendszer kialakítása, megépült az új sportpálya és a játszótér, bővült az eszközpark, valamint két személy- és adományszállító járművet is sikerült beszerezni.
Megjegyezte, hogy Nógrád megye sok településén hiányoznak vagy csak korlátozottan érhetőek el a közösségformáló és különböző közösségmegtartó programok, és az azokhoz szükséges terek.
Mint mondta, a terényi ifjús...
2019-12-05 14:22:09
Kásler: a családot nem pótolja semmi
... adni.
Szent Anna a nevelőszülőkért díjat kapott Hornné Kun Éva Erika (Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ), Kerékgyártó Andrea (Borsod-Abaúj-Zemplén), Márkus László ...
2019-12-05 11:51:37
A palóc kézműves kultúrát bemutató kiállítás látható Budapesten
... pályázat keretében ruháik szerepeltek a FolkTrend divatbemutatókon - olvasható az összefoglalóban.
A Magyar Néprajzi Lexikon azt írja a barkókról, hogy Borsod, Nógrád, Gömör és Heves megye határvidékén élő népcsoport, körülbelül ötven falu népe. A barkók nevének eredete ismeretlen, írásos források a múlt század elején kezdték használni. Olykor gúnynévként is szerepelt, de in...
2019-12-05 09:41:10
Szent Borbála-szobor és egy megújított óvoda avatásán vett részt Soltész Miklós a romániai Petrozsényben
... óvodaprogram teljes költségvetése 47,6 milliárd, aminek fele Erdélybe és Partiumba érkezett. Hangsúlyozta, hogy a tömbmagyarságba és a szórványba is jutott támogatás, ez utóbbinak számít Hunyad megye, ahol hat település (Petrozsény, Déva, Szászváros, Lupény, Vajdahunyad és Vulkán) óvodája újult meg mintegy 40 millió forintnyi támogatásnak köszönhetően. A hat település óvodájába ös...
2019-12-04 20:51:26
PM-államtitkár: a munkaerőpiaci reform célja a foglalkoztatás növelése
... Országgyűlés - ismertette Bodó Sándor. Hozzátette, hogy a közfoglalkoztatottak számára is támogatást kell nyújtani ahhoz, hogy a versenyszférában helyezkedhessenek el.
Árok Krisztina, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője előadásában elmondta, hogy Zalában is munkaerőhiány van, a megye gazdasága erősödik, idén több mint 12 500 új álláshelyet regisztráltak.
Az innov...
2019-12-04 15:20:52
Zsidó sírokat gyaláztak meg Franciaországban
... Dernieres nouvelles d'Alsace nevű regionális újság szerint a feliratokat a település polgármesteri hivatalára és zsinagógájára festették.
Maurice Dahan, a kelet-franciaországi Bas-Rhin megye zsidó konzisztóriumának elnöke szerint a westhoffeni temetőben mintegy hétszáz zsidó sír található, a meggyalázattak többségére horogkeresztet festettek.
A prefektúra jelezte, hogy ...
2019-12-03 20:42:05
1 2 3 .................651 652 .........977 978 .........1302 1303 1304 
Címkék: Johannita Segítő Szolgálat, Szent Borbála-szobor, Soltész Miklós, Grezsa István, Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program, Gaál József, Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi, Schaeffler Savaria Kft, APTIV Services Hungary Kft, Honno Kote Projekt, Károli Gáspár Református Egyetem, Szent Anna, Hornné Kun Éva Erika, Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, Kerékgyártó Andrea, Márkus László, Magyar Néprajzi Lexikon, Bodó Sándor, Árok Krisztina, Maurice Dahan, ország legnagyobb, palóc kézműves, megújított óvoda, romániai Petrozsényben, munkaerőpiaci reform, foglalkoztatás növelése, nehézségeket vállalva, kiadvány bemutatóján, növekedés időszaka, megye gazdasága, bérek tekintetében, társaság 2018-ban, megye legnagyobb, második helyen, elektronikai alkatrészek, japán nyelvű, azokhoz szükséges, terényi ifjús, nevelőszülőkért díjat, barkók nevének, múlt század, versenyszférában helyezkedhessenek, megyei kormányhivatal, település polgármesteri, westhoffeni temetőben, meggyalázattak többségére,
© 2013 TVN.HU Kft.