Belépés
Kormányhivatalok: valamennyi balatoni strandon kiváló vagy jó a vízminőség
...
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Balaton nyugati medencéjére, mert a vízben a határértéket jelentősen meghaladó klorofill-A szinteket mértek, ami jelentős algaprodukció kialakulását jelzi.
A Balaton körüli megyék mindhárom kormányhivatala azt a tájékoztatást adta, hogy az idei szezonban is ...
2020-07-17 16:23:09
Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal felújított épületét Kecskeméten
... hatáskörbővülések is állandó kihívást jelentettek a területi közigazgatás számára, amely azonban jól vizsgázott az elmúlt időszakban.
György István emlékeztetett, 2011-ben létrejöttek a kormányhivatalok, 2013-tól a járások és járási hivatalok, majd ezt követően elindult az a program, amelynek eredményeként országszerte ma már 304 kormányablak működik.
Az államtitkár a fe...
2020-07-07 14:31:52
ÁSZ: lezárult a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap ellenőrzése
...
A közlemény szerint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap felhasználásában közreműködő Magyar Államkincstár, illetve a fővárosi és megyei kormányhivatalok a működés kereteit kialakították, és az alap felhasználását támogató informatikai rendszerek biztosították a megfelelő feladatellátást a 2017 és 2018 közötti időszakban.
Az ÁSZ lakossági véleményfelmérése alapján...
2020-07-07 12:01:45
Nébih: több mint 15 ezer hektárnyi ültetvényt sújtott tavaszi fagykár
...
A Nébih által működtetett informatikai rendszerben rögzített adatok szerint május 8-ig 15 426 hektárnyi tavaszi fagykárral érintett területen tartottak szemlét a megyei kormányhivatalok ellenőrei. A már feldolgozott vizsgálati eredmények alapján 3161-ből 2675 parcella esetében tényleges fagykárt állapított meg hatóság. A földterületek 15-20 százalékánál nem tapasztaltak valós...
2020-05-13 20:03:32
Nébih: közeledik a meggyfelvásárlásokhoz kapcsolódó kötelező szerződéskötés határideje
... feldolgozásra szánt gyümölcsök értékesítésében résztvevő minden szereplőre, a közvetítő kereskedőkre is.
Kitértek arra is, hogy a törvényi előírások betartását a Nébi...
2020-05-12 18:02:29
Nébih: fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából
... hogy megtalálják a fertőzés eredetét.
A burgonya baktériumos hervadását és barna gumórothadását okozó baktérium egyre gyakrabban bukkan föl Magyarországon, ezért a megyei kormányhivatalok rendszeresen vizsgálják a termőterületeket, a forgalmazó- és tárolóhelyeket, valamint a felszíni vizeket. A vizsgálatok számát idén 30 százalékkal emelték, és ellenőrzik az EU-tagállamokból...
2020-04-02 17:12:19
Koronavírus - Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a kormány jogosult
... jóhiszeműen, a kölcsönös együttműködés elvét figyelembe véve, a társadalmi rendeltetésüknek megfelelően kell gyakorolnia - hangsúlyozzák.
A közleményben arra is kitérnek: a kormányhivatalok törvényességi felügyeleti eljárása a veszélyhelyzetben meghozott polgármesteri döntésekre is kiterjed, és amennyiben a kormányhivatal jogsértést tapasztal, törvényességi felügyeleti jogkö...
2020-03-25 12:26:27
Koronavírus - Miniszterelnökség: a fővárosi és megyei védelmi bizottságok is segítik a járvány elleni védekezés
... hogy az operatív törzs által megszabott területi feladatok ellátását támogassák, az emberek életének és egészségének megvédésében részt vevő szervezetek - ezen belül különösen a kormányhivatalok népegészségügyi szervei, a rendőrség, a honvédség, az önkormányzatok, a mentőszolgálat - működését koordinálják, a szervezetek közötti információáramlást segítsék.
A védelmi bizottság...
2020-03-20 11:31:49
A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
...
Hangsúlyozta, hogy a program lényege a munkahelyek felkutatása, valamint a munkalehetőség hatékony közvetítése a kormányhivatalokon keresztül az álláskeresők felé. Mint mondta, jelenleg a program hatodik ütemét vezetik be Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint a fővárosban, országos bevezetése március 31-én zárul.
Közölte: az OFA Nonprofit Kft. 34 p...
2020-02-17 11:21:28
A madarak költési időszaka előtt szükséges elvégezni a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat
... fokozottan védett fehér gólyák téli viharokban sérült vagy áramütésveszélyes módon, az elektromos hálózat oszlopain a vezetékekre épült fészkeinek magasító kosárra emeléséhez a megyei kormányhivatalok csak a költési időszakon kívül, március 31-ig adhatnak engedélyt.
A fák és bokrok kivágása sok esetben, számos okból indokolt és szükséges. A bel- és árvízkár megelőzését szolg...
2020-01-27 13:41:29
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ...55 56 57 
Címkék: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Nemzeti Család-, Szociálpolitikai Alap, Országos Vízügyi Főigazgatóság, György István, Magyar Államkincstár, Nonprofit Kft, kormány jogosult, járvány elleni, munkaerőpiaci reformprogramról, madarak költési, természetvédelmi szempontból, határértéket jelentősen, tájékoztatást adta, idei szezonban, területi közigazgatás, elmúlt időszakban, közlemény szerint, működés kereteit, alap felhasználását, megfelelő feladatellátást, megyei kormányhivatalok, földterületek 15-20, közvetítő kereskedőkre, törvényi előírások, fertőzés eredetét, burgonya baktériumos, felszíni vizeket, vizsgálatok számát, kölcsönös együttműködés, társadalmi rendeltetésüknek, közleményben arra, kormányhivatalok törvényességi, veszélyhelyzetben meghozott, kormányhivatal jogsértést, operatív törzs, emberek életének, kormányhivatalok népegészségügyi, szervezetek közötti, védelmi bizottság, program lényege, munkahelyek felkutatása, munkalehetőség hatékony, álláskeresők felé,
© 2013 TVN.HU Kft.