Belépés
Szent Bonaventura püspök és egyháztanító 07.15
... egyetemre került, s huszonhét éves korában itt kezdte meg tanári működését. Harmincöt éves volt, amikor 1253-ban Párizsban teológiai doktor lett.
A fiatal ferences Aquinói Szent Tamás mellett a legünnepeltebb tanár lett. Művei egyesítették a skolasztikus és a misztikus hagyományokat; lelkesedéssel és forró szívvel írt írásai miatt méltán érdemelte ki a ,,szeráfi doktor&#...
2020-07-15 08:45:58
A lengyeli kultúrából származó 6500 éves idolt találtak a zalaegerszegi régészek
... karcolással jelölték. Az agyagszobrocska feje hiányzik, de az idolhoz tartozó hangsúlyos kialakítású hátsó testrészt, valamint a külön formált, kiszélesedő talpú lábat közvetlenül a felsőtest mellett találták meg - számolt be a részletekről Simmer Lívia.
Kifejtette, hogy ezen a területen korábban több kultikus tevékenységhez köthető objektumot is sikerült feltárni. A lelőhel...
2020-07-15 08:11:12
Illegális bevándorlás - Bakondi: jelentősen nőtt az Olaszországba érkező migránsok száma
... számban hoznak migránsokat.
A főtanácsadó hangsúlyozta, az illegális migráció kockázatai - a terrorveszély, a szociális ellátórendszer leterhelése vagy a belbiztonsági problémák - mellett újabban a járványveszély is jelentkezik. A görög migrációs útvonalon érkezők közül 150 koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki eddig - tette hozzá.
"Az a baj, hogy az érkezők nem feltétlenül...
2020-07-15 08:01:10
Megnyíltak a szavazóhelyiségek Észak-Macedóniában
... korábbi ígéretek ellenére nem kezdte meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával. Azóta ügyvezető kormány vezeti a nyugat-balkáni országot.
Zoran Zaev azért döntött a lemondás mellett, mert 2016-ban a legfontosabb kampányígérete az ország euroatlanti integrációjának felgyorsítása volt. A csatlakozási tárgyalások megkezdésének reményében a nyugat-balkáni ország megbéké...
2020-07-15 07:11:04
Koronavírus - Gulyás: a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról
... arra van szükség, hogy garanciát a tagállamok vállaljanak, ehhez pedig kell a parlament döntése - mondta. Kiemelte: eddig soha nem vett fel az EU így hitelt, de az egyetlen racionális érv mellette, hogy lényegesen kedvezőbbek a feltételek, alacsonyabb a kamat, mintha az egyes tagállamok külön-külön vennék fel.
A műsorban Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az EU-ban a jogál...
2020-07-14 22:53:18
Líbia - Erdogan és Trump szorosabb együttműködésről állapodott meg a tartós stabilitás biztosítása érdekében
... hónapon át tartó offenzívája Tripoli ellen összeomlott, és a Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök vezette kormány hadserege erőfölénybe került a hadúr csapataival szemben. Haftar erőit mások mellett Oroszország segíti.
Líbia 2011-ben, Moammer Kadhafi diktátor megbuktatása és meggyilkolása után süllyedt káoszba.
Erdogan és Trump keddi telefonbeszélgetésén egyetértett abban ...
2020-07-14 21:33:15
Isten szava öt ajándék egyben
... a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. Az ő akarata szült minket az igazság igéje által." (Jak 1,17-18)

Ha valami olyan mellett szeretnél kikötni, ami sosem változik, akkor Isten Szavát kezeld ajándékként! A Biblia azt mondja: ,,Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától...
2020-07-14 21:18:29
Ghislaine Maxwell tagadja, hogy kiskorú lányokat toborzott szexuális visszaélésekre
... ügyben, még 2016-ban, amikor Epstein ellen polgári peres eljárást indított néhány egykori áldozata.
A bírósági dokumentumok tanúsága szerint Maxwell ügyvédjei azzal érveltek ügyfelük mellett, hogy Epstein halála után "a média hamisan próbálkozott azzal, hogy Epsteint vele helyettesítse". Azt állították, hogy Ghislaine Maxwell már hosszú évek óta nem is állt kapcsolatban Jeff...
2020-07-14 21:13:04
A szeretet
... amikor tanult emberek és simabeszédű szónokok eltérő tant ajánlanak is, mi ragaszkodjunk a bűnös embernek a Jézus Krisztusban való hit általi megigazulásához. Nem úgy kell kitartanunk emellett az evangélium mellett, mintha az életünk ettől függene, hanem mivel csakugyan ettől függ az életünk.
Manapság a hamis tanítóknak egész serege létezik. Szükségünk van olyanokra, akik meg...
2020-07-14 20:11:06
Karácsony: Gyekiczki András sokat tett a magyar zsidóságért
...
Karácsony Gergely emlékeztetett arra, hogy a 63 évesen elhunyt Gyekiczki András évekig a főváros szolgálatában állt, Budapestért dolgozott Demszky Gábor főpolgármester mellett.
A városvezető bejegyzésében részvétét fejezte ki Gyekiczki András családjának....
2020-07-14 19:53:20
1 2 3 .........13746 ....20619 .....27491 27492 
Címkék: Szent Bonaventura, Ghislaine Maxwell, Gyekiczki András, Aquinói Szent Tamás, Simmer Lívia, Zoran Zaev, Gulyás Gergely, Moammer Kadhafi, Isten Szavát, Jézus Krisztusban, Karácsony Gergely, Demszky Gábor, lengyeli kultúrából, zalaegerszegi régészek, kormány szerdai, rendezvényeket érintő, tartós stabilitás, magyar zsidóságért, fiatal ferences, legünnepeltebb tanár, misztikus hagyományokat, agyagszobrocska feje, idolhoz tartozó, külön formált, felsőtest mellett, részletekről Simmer, területen korábban, főtanácsadó hangsúlyozta, illegális migráció, szociális ellátórendszer, belbiztonsági problémák, görög migrációs, csatlakozási tárgyalásokat, nyugat-balkáni országot, lemondás mellett, legfontosabb kampányígérete, ország euroatlanti, csatlakozási tárgyalások, nyugat-balkáni ország, tagállamok vállaljanak, parlament döntése, egyetlen racionális, egyes tagállamok, műsorban Gulyás, hadúr csapataival, világosság Atyjától, igazság igéje, bírósági dokumentumok, média hamisan, bűnös embernek,
© 2013 TVN.HU Kft.