|
|
|
Levélben kaptam..
ujabb KONYHAI TURPISSÁGOK
Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, f?leg a tyúk vastag, száraz
húsát, mindig igyekeztem t?le megszabadulni, holott a legdrágább
alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy miel?tt pl.
kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amit?l igen
finom zamatos íze lesz. Nem lesz ... |
2012-04-03 18:38:32 |
|
|
|
|
|
|
Húsokról
Ha a hús nem akar megpuhulni, egy-két evőkanál ételecettel locsoljuk meg.
· Ha túl zsíros a hús, a paprikás vagy a pörkölt alá ne külön pirítsuk meg a hagymát, hanem egyszerre tegyük fel a húst a hagymával, zsír nélkül, egy-két evőkanál víz társaságában.
· A zsíros húsról feltétlenül szedjük le a zsírt! (Egészen apró... |
|
2011-12-13 08:50:19 |
|
|
|
|
|
|
A sózás
· Ha elsóztuk a levest vagy a főzeléket, néhány evőkanál tejjel vagy tejföllel enyhíthetjük a sós ízt.
· Másik megoldás szerint tegyünk bele egy nagy burgonyát, forraljuk néhány percig, majd vegyük ki belőle. A burgonya magába szívja a só egy részét.
Tejtermékes trükkök
· Ha... |
2011-12-13 08:48:36 |
|
|
|
|
|
|
... felmelegitem az összes hozzavalokkal, jol elkeverem. Hütöbe teszem hogy dermedjen. Beleteszem habzsakba es kisebb papirformakba kinyomom. Csokolade reszelekkel diszitem a tetejet. HÛTÖBEN vagy MELYHÛTÖBEN tarolando!!!!
#429
2009. április 9. 08:27
Válaszolj!
Üzenet törlése
Juhászné Szunyogh Mári... |
|
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Tészta:
1,5 dl tejföl,
20 g élesztő
,
1 tojás
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy sütőmargarin
porcukor, csipet só
Elkészítés:
A tejfölt langyosra melegítjük,
beletesszük a tojást, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 50 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg vajat/margarint, megszórjuk a tetejét 5 dkg porcu... |
|
2010-12-14 15:26:32 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet, (kb. 60 dkg) 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1
gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors, a mártáshoz: 2 dl tejszín, 1
evőkanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlékocka.
Előkészítése: a halszeleteket s... |
2010-11-27 17:27:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg diabetikus csokoládé
3 tojás
3 dl tejszín
3-4 mokkáskanál folyékony édesítő
1 dkg kakaópor
1 evőkanál rum
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a kakaóporral és az édesítővel, majd apránként hozzákeverjük a rumot, a megreszelt csokoládét és a tojásfehérjékből vert... |
2010-11-27 15:04:44 |
|
|
|
|
|
|
Töltött pontyfilé
.................
Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás,
1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés
zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A
mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál
szárított kapor, 1 halászlé kocka.
... |
2010-11-04 05:20:51 |
|
|
|
|
|
|
Majoránnás véres hurka
......................
Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs,
5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg
törött feketebors, 1 liter disznóvér, só.
Elkészítése: A tokaszalonnát puhára főzzük. Az apró kockára vágott
zsemlét tejben áztatjuk. A rizst megm... |
2010-11-04 04:59:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 kg húsos almaparadicsom
1 kg lukullusz paradicsom
2 db karotta
2 db petrezselyemgyökér
1 db zeller
10 dkg darált marha vagy sovány sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
3 evőkanál oliva olaj
1 mokkáskanál cukor
1 babérlevél
1 ág rozmaring
só, őrölt bors ízlés szerint... |
2010-10-28 05:02:31 |
|
|
|
|