Belépés
Csokonai Vitéz Mihály:Az ősz – November Eljött már no
... felhőzése
Házba zárt szívünknek kedvetlenedése.
Jer, barátom, minden únalmat űzzünk el
Az új boron vídám beszélgetésünkkel.
Van elég gesztenye, van elég noszpolya,
Van dió; melyik kell? mind jó borkorcsolya.
Gazdagabbak leszünk akármely bárónál,
Csendességben űlvén itt a kandallónál.
Az az óros kancsó megint jár közöttünk,
Tudod, mint t...
2018-11-06 20:37:29
Szent Imre herceg ünnepe 11.05
... ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.
Gondoljátok meg: ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok."
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,35-...
2018-11-05 10:14:42
Porres Szent Márton szerzetes
... farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvény tudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: ,,Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?"
Jézus így válaszolt: ,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb ...
2018-11-04 08:56:47
Brexit - Brit belügyminisztérium: a kilépés után sem hárul a brit munkaadókra az EU-munkavállalók ellenőrzéséne
... létre, pénteken azonban közölte: a belügyminisztérium email-üzenetben tudatta, hogy a brit EU-tagság megszűnése után sem hárul majd a vállalati szektorra annak megállapítási kötelme, hogy melyik EU-munkavállalónak van joga nagy-britanniai tartózkodási ideje alapján brit cégeknél dolgozni, és melyiknek nincs.
Nem sokkal később a belügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy...
2018-11-02 18:01:25
A feltámadás reménysége biztos!
... egy apostol támasztott fel valakit. Ennek hatására sokan hívőkké lettek (Cselekedetek 9:39-42NW). Nekünk pedig még több okot ad rá, hogy reménykedjünk a feltámadásban.

11.Melyik volt a feltámadásról szóló utolsó történet a Bibliában?

11A Bibliában feljegyzett, feltámadással kapcsolatos utolsó eset Tróásban történt. Amikor Pál a harmadik misszionáriusi ú...
2018-11-02 00:38:23
Női vízilabda világliga - Tizennégy fős keret a franciák ellen
... Európa-bajnoki csapatból ezúttal Tóth Eszter és Parkes Rebecca hiányzik, helyükre Kasó Orsolyát, Máté Zsuzsannát és Vályi Vandát hívta meg Bíró Attila, aki a meccsnapon dönti el, hogy a keretből melyik játékos szorul majd a lelátóra.
A csapat hétfőn reggel indul Egerbe, ahol a mérkőzést megelőzően háromszor edz majd - már a december 3-i, milanói mérkőzésre is hangolva.
...
2018-10-31 10:01:11
30. évközi hét szerda 10.31
... 13,22-30
.....

Imádság
Uram, te újra meg újra hangsúlyozod, hogy minden lehetséges annak, aki hisz. Ha megvizsgáljuk, melyik a legnagyobb, a neked leginkább tetsző erény, azt látjuk, hogy a hit. Igen, ennek ereje által készülünk fel arra, hogy belépjünk a Szentek Szentjébe. H...
2018-10-31 08:36:24
OKF: szerdán folytatódhat a szemétszállítás Pest és Nógrád megye 116 településén
... ügyvezetője a katasztrófavédelem központjában kedd este tartott találkozón megtagadta a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozatának átvételét, a kötelezés hatályos.
Arról, hogy melyik településen mikor viszik el a háztartási hulladékot, a katasztrófavédelem a főigazgatóság és a két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján keresztül, közleményben tájékoztat...
2018-10-30 22:01:59
OGY Krónika 10. rész (honlapok akadálymentesítése)
... kormányoldal ezeket a problémákat akár egyik napról a másikra orvosolhatná.
Az ellenzéki képviselő felháborítónak és ócskaságnak nevezte, hogy kormányoldalról folyton azt emlegetik nekik, melyik törvényt nem szavazták meg, feltéve a kérdést, hogy ez a magatartás mennyiben fér össze a felelős kormányzással.
Államtitkár: a kormányzat elkötelezett a digitalizáció iránt...
2018-10-30 16:21:59
Felmérés: a románok Amerika-pártiak és Oroszországot tartják a leginkább ellenséges országnak
... százaléka Németországot látná szívesen Románia legfőbb szövetségesének, míg 29 százalékuk Franciaországot, 16 százalékuk Nagy-Britanniát részesítené előnyben.
Arra a kérdésre, hogy melyik állam a legnagyobb ellensége Románia érdekeinek, a megkérdezettek 31 százaléka Oroszországot, 9 százaléka Magyarországot, 5 százaléka az Egyesült Államokat, 4-4 százaléka pedig Franciaország...
2018-10-29 20:33:01
1 2 3 4 ...........2281 2282 ......3422 3423 .....4561 4562 4563 
Címkék: Csokonai Vitéz Mihály, Szent Imre, Porres Szent Márton, Amikor Pál, Tóth Eszter, Parkes Rebecca, Kasó Orsolyát, Máté Zsuzsannát, Vályi Vandát, Bíró Attila, Szentek Szentjébe, Egyesült Államokat, kilépés után, brit munkaadókra, feltámadás reménysége, franciák ellen, szemétszállítás Pest, románok Amerika-pártiak, leginkább ellenséges, második vagy, harmadik őrváltáskor, evangélium igéi, törvény tudó, következő kérdést, legfőbb parancs, brit EU-tagság, vállalati szektorra, apostol támasztott, feltámadásról szóló, harmadik misszionáriusi, meccsnapon dönti, keretből melyik, csapat hétfőn, mérkőzést megelőzően, neked leginkább, kötelezés hatályos, háztartási hulladékot, problémákat akár, másikra orvosolhatná, ellenzéki képviselő, magatartás mennyiben, felelős kormányzással, kormányzat elkötelezett, digitalizáció iránt, legnagyobb ellensége, munkavállalónak, szövetségesének, kormányoldalról, szemétszállítás, franciaországot, szadduceusokat, megkérdezettek, felháborítónak, kedvetlenedése, szolgáltatásra,
© 2013 TVN.HU Kft.