Belépés
Török puccskísérlet - Egyre több török kér menedékjogot Németországban
... megkísérelt államcsíny óta nagyságrendekkel emelkedett a menedékjogot kérő törökök száma az előző, 2013-2015-ös időszak évi 1800 fő körüli átlagához képest.
A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz (BAMF) 2016-ban 5742 török állampolgár nyújtott be menedékjogi kérelmet, 2017-ben 8483, tavaly januártól novemberig pedig 10 075. A hatóság a kérelmek mintegy 50 százal...
2019-01-11 19:52:24
A konstruktív kormányzati munkára összpontosít a bajor CSU 2019-ben
... belügyminiszteri tisztségre összpontosító politikus aláhúzta, a CDU és a CSU szövetségében az összetartás a legfontosabb érték.
Tavaly a pártszövetség a szakítás széléig sodródott a menekültügyi szabályozás körüli vitákban. A konfliktus mindkét pártnak károkat okozott, a CSU a bajor tartományi választáson elveszítette abszolút többségét, a CDU pedig több tartományi választáso...
2019-01-03 21:12:14
CDU-tisztújítás - Továbbra is Annegret Kramp-Karrenbauer a német CDU legnépszerűbb elnökjelöltje
... valamennyi felmerülő ügy megbeszélésére. A kérdések döntően a szociálpolitikára és a gazdaságpolitikára vonatkoznak, külpolitikai ügyeket kevéssé érintenek, kivéve a migrációs-, illetve menekültügyi politikát, bár volt olyan rendezvény, amelyen ezzel a területtel kapcsolatban sem volt kérdés.
Az eddigi hét regionális konferencia alapján az tűnik valószínűnek, hogy a verseny ...
2018-11-30 15:21:03
Horst Seehofer nem tervez lemondást a bajor választás után
... ilyesmivel, és teljes erővel a CSU "összetartására" és a listavezető, Markus Söder tartományi miniszterelnök támogatására összpontosít.
"Elővigyázatosságból felhívom a figyelmet, hogy a menekültügyi politikában mindent együtt csináltunk" - jegyezte meg Horst Seehofer.
"Nagy művet kell alkotnom" - mondta arra a kérdésre, hogy a Landtag-választás után is folytatja-e munkáj...
2018-10-07 10:41:19
EU-csúcs - Megállapodást sürget a menedékkérők elosztásáról az Európai Parlament elnöke
... az elosztás körüli viták elhúzódásával "túl sok lehetőséget szalasztottak el".
Aláhúzta, hogy erősíti a populizmust és a veszélyes megosztottságot idéz elő a közösségben az EU-s menekültügyi reform "leállása", amely egyes tagállamok miatt következett.
Hangsúlyozta, hogy a menekültügy közösségen belüli szabályozásának átalakítása mellett a menekülésre késztető okok felszá...
2018-09-19 12:51:30
Illegális bevándorlás - A németek kétharmada szerint hazájuk rossz irányba változott a migrációs válság elmélyü
... ilyen változást. Minden második német - 50 százalék - úgy érzi, hogy túl sok menedékkérő érkezik az országba, és mindössze 4 százalék tartja túl alacsonynak az érkezők számát.
A menekültügyi rendszer keretében zajló migráció mint veszélyforrás 2015-ben jelent meg a német társadalom félelmeinek sorában, előtte főleg a természeti katasztrófáktól és a gazdasági válságtól tartott...
2018-09-02 12:29:20
Illegális bevándorlás - Megállapodott a német CDU/CSU pártszövetség a menekültügyi vitájuk lezárásáról
... megakadályozzák az illegális migrációt Németország és Ausztria határán.
Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke kiemelte: küzdelmes, nehéz napok után jó kompromisszummal zárják le a menekültügyi szabályozás körüli vitát.
A kancellár elmondta, hogy úgynevezett tranzitközpontokat építenek ki az Európai Unió (EU) valamely tagországában már nyilvántartásba vett menedékkérők e...
2018-07-03 07:04:06
Illegális bevándorlás - Oettinger: több időt kell adni Merkelnek a menekültügy körüli viták rendezéséhez
... egyik alelnöke, Észak-Rajna Vesztfália tartományi miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy egy esetleges egyoldalú német szigorítás következményeként Olaszország valószínűleg felmondja a menekültügyet EU-s szinten szabályozó dublini egyezményt, és "végül még több menekült lesz nálunk, mint korábban", a testvérpártok vitája előtt.
Kiemelte, hogy az "apró" határigazgatási "szakmai...
2018-06-25 13:21:33
Illegális bevándorlás - Németország és Franciaország támogatja az EU-n kívüli menedékjogi központok felállításá
... kezdeményezés "fontos".
Ugyanis az illegális migráció visszaszorításáért mindenképpen ki kell dolgozni megoldásokat, hogy az EU a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködve segítsen azoknak a menekülteknek, akik esélytelenül próbálnak menedékjogot szerezni az EU-ban.
A német kancellár aláhúzta: meg kell akadályo...
2018-06-19 19:23:09
Illegális bevándorlás - Felmentették a német menekültügyi hatóság vezetőjét
...
A szövetségi belügyminisztérium egy szóvivője péntek este a Der Spiegel című hírmagazin értesülését megerősítve elmondta, hogy a tárca vezetője, Horst Seehofer szerdán tájékoztatta döntéséről Jutta Cordt BAMF-elnököt. Új vezető kinevezéséről később döntenek.
A szóvivő hírportálok beszámolói szerint felidézte, hogy Horst Seehofer a brémai BAMF-kirendeltség körüli ügyek ma...
2018-06-15 21:02:57
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Annegret Kramp-Karrenbauer, Horst Seehofer, Európai Parlament, Markus Söder, Angela Merkel, Európai Unió, Észak-Rajna Vesztfália, Nemzetközi Migrációs Szervezettel, ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával, Jutta Cordt BAMF-elnököt, konstruktív kormányzati, bajor választás, menedékkérők elosztásáról, németek kétharmada, migrációs válság, menekültügyi vitájuk, menekültügy körüli, német menekültügyi, menedékjogot kérő, szövetségi bevándorlási, kérelmek mintegy, legfontosabb érték, szakítás széléig, menekültügyi szabályozás, konfliktus mindkét, bajor tartományi, kérdések döntően, területtel kapcsolatban, tűnik valószínűnek, menekültügyi politikában, elosztás körüli, veszélyes megosztottságot, menekültügy közösségen, menekülésre késztető, érkezők számát, menekültügyi rendszer, német társadalom, természeti katasztrófáktól, gazdasági válságtól, illegális migrációt, kancellár elmondta, esetleges egyoldalú, menekültügyet EU-s, testvérpártok vitája, illegális migráció, német kancellár, szóvivője péntek,
© 2013 TVN.HU Kft.