Belépés
Illegális bevándorlás - Századvég: változóban a német migrációs politika
... nemzeti megoldá...
2018-06-12 09:51:14
Illegális bevándorlás - A német parlament alsóháza újabb menekültügyi reformcsomagot fogadott el
...
A Bundestag 429 igen szavazattal, 147 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett fogadta el a többnyire szigorításokból álló csomagot, amelynek legfőbb eleme, hogy gyorsított eljárással döntenek a biztonságos országokból származó, a hatóságokkal nem együttműködő, beutazási tilalommal sújtott vagy a menekültstátus megszerzésével nem először próbálkozó menedékkérőkről.
Esetükb...
2016-02-25 13:27:34
Illegális bevándorlás - A német Bundesrat megszavazta a menekültügyi reformcsomagot
...
A tartományi kormányok küldötteiből álló Bundesratban nagy többséggel fogadták el a szövetségi parlament alsóházában (Bundestag) már csütörtökön megszavazott jogszabálycsomagot.
A konzervatív CDU/CSU és a szociáldemokrata párt (SPD) nagykoalíciós kormánya a Bundestagban ellenzékben lévő erők - Baloldal, Zöldek - támogatására szorult a Bundesratban.
A Baloldal csak T...
2015-10-16 16:32:24
Illegális bevándorlás - A német Bundestag megszavazta a menekültügyi reformcsomagot
...
A 630 tagú Bundestagban 600 képviselő szavazott, a kormány előterjesztéseit 475 képviselő támogatta és 68 utasította el. A név szerinti szavazáson 57-en tartózkodtak.
A törvényhozás másik kamarája, a tartományokat képviselő Bundesrat pénteken szavaz a reformról, amelyet a berlini vezetés a tartományi kormányokkal közösen dolgozott ki. Így a Bundestag után várhatóan a Bun...
2015-10-15 16:53:19
Nem deportál elég lendületesen Németország az Európai Bizott
... akár politikai okokból, de - nem hajlandóak erre túlságosan.

A FAS szerint a német kormány reagálni fog a kritikára: úgy tervezik, kedden elfogadják a menekültügyi reformcsomagot, amiben a deportálások hatékonyabbá tételéről is szó lesz.

Arról is ír a német lap, hogy a német hatóságok szerint a magukat szíriainak mondó menedékkérők nagyjából tíz százalé...
2015-09-28 08:01:16
Az adóreform és a munkanélküliség elleni harc jellemezte az évet Ausztriában
... tervei között az adóreform szerepel, amely komoly társadalmi viták kiváltója Ausztriában. Az adóreformmal foglalkozó bizottság decemberben kezdi el a pontos koncepció kidolgozását, a reformcsomagot legkésőbb jövő év júniusáig terjeszti a parlament elé.
Az adóvita miatt az őszi ülésszak kezdetekor minden posztjáról lemondott Michael Spindelegger osztrák alkancellár és pénzügy...
2014-12-26 07:04:39
1 
Címkék: Európai Bizott, Michael Spindelegger, német migrációs, német parlament, német Bundesrat, menekültügyi reformcsomagot, német Bundestag, munkanélküliség elleni, évet Ausztriában, többnyire szigorításokból, biztonságos országokból, menekültstátus megszerzésével, tartományi kormányok, szövetségi parlament, szociáldemokrata párt, kormány előterjesztéseit, törvényhozás másik, tartományokat képviselő, berlini vezetés, tartományi kormányokkal, német kormány, deportálások hatékonyabbá, német hatóságok, magukat szíriainak, adóreform szerepel, adóreformmal foglalkozó, pontos koncepció, reformcsomagot legkésőbb, adóvita miatt, őszi ülésszak, szociáldemokrata, előterjesztéseit, szigorításokból, menedékkérőkről, munkanélküliség, reformcsomagot, menekültstátus, megszerzésével, tartományokat, nagykoalíciós, menedékkérők, deportálások, hatékonyabbá, lendületesen, menekültügyi, bundesratban, támogatására, bundestagban, megszavazott, együttműködő, hatóságokkal, törvényhozás, tartózkodtak, kormányokkal, kidolgozását,
© 2013 TVN.HU Kft.